VandeStreek opent vrijdag restaurant aan Oudegracht in Utrecht VandeStreek opent vrijdag restaurant aan Oudegracht in Utrecht

VandeStreek opent vrijdag restaurant aan Oudegracht in Utrecht

VandeStreek opent vrijdag restaurant aan Oudegracht in Utrecht
Foto's: Chris van Viegen
Het nieuwe restaurant van brouwerij vandeStreek aan de Oudegracht in Utrecht gaat op vrijdagmiddag voor het eerst open. Het restaurant staat helemaal in het teken van bier, met speciale foodpairings, taptafels en natuurlijk de bieren van de Utrechtse brouwerij.

Het nieuwe restaurant van brouwerij vandeStreek aan de Oudegracht in Utrecht gaat op vrijdagmiddag voor het eerst open. Het restaurant staat helemaal in het teken van bier, met speciale foodpairings, taptafels en natuurlijk de bieren van de Utrechtse brouwerij.

Vrijdag 2 december gaan de deuren van het nieuwe restaurant voor het eerst open. Voor deze dag zijn de tafels voor diner al vergeven, kan Ronald van de Streek laten weten. “Maar je bent altijd welkom om nog binnen te komen lopen.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Op de kaart staan verschillende gerechten die goed te combineren zijn met de biersoorten die in het vandeStreek-restaurant worden aangeboden, van porchetta tot vegan rendang. “Het is shared dining, dus je krijgt grote proefplanken waar je samen van kan eten. Maar het is ook bourgondisch – je gaat dus niet met honger naar huis.”


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg hebben samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode gemaakt en dat is nu te bestellen in de DUIC shop! Bestel hier een exemplaar in de voorverkoop.

15 Reacties

Reageren
 1. Moniek

  Bourgondische foodpairings? Je leert dagelijks bij…

 2. Binnenstadsbewoners

  De 24/7 horeca kermis in utrecht die gunnen de Binnenstadsbewoners geen minuut rust meer
  Steeds meer horeca

 3. Han

  Nu zat er voor v/d Streek al horeca in het pand, dus dat “steeds meer” valt wel mee

 4. Ronald

  Hey Binnenstadbewoners, dit zit in een pand waar al 44jaar horeca zit 🙂

 5. Wil

  @bsb: woon je wel in de binnenstad? Dit pand is sinds jaar en dag horeca. Overigens woon ik zelf in de binnenstad : valt reuze mee hoor die kermis waar je het over hebt. Misschien wordt je wat ouder?

 6. Marcel de Korte

  Die ‘kermis’ valt helemaal niet mee. En het wordt steeds erger. Inclusief dreunende beats, agressie en vervuiling. Wat dat laatste betreft: wandel eens ‘n keer op een zondagochtend door de binnenstad: dan struikel je over de troep.

  @ Wil: wat heeft leeftijd ermee te maken? By the way: ben jij zo jong, dat je nog taalfout op taalfout stapelt?

 7. Marko

  Auw mijn ogen. De oude locatie in Overvecht zag er leuk uit. Dit aan de andere kant ziet eruit als een lelijke tourist trap. Wat een smakeloze buitenzijde met dat schreeuwende roze. De binnenkant ziet er hyppercommercieel gelikt uit. Nietvoor de liefhebber denk ik.

 8. Hoera

  @Moniek, je hebt echt geen hè waar je het over hebt.

 9. Jan

  @Marko: Ik was juist blij verrast hoe de brouwerij haar merkuitingen door heel het pand op een originele manier terug heeft laten komen. Je kunt dit interpreteren als hypercommercieel. Je kunt het ook zo interpreteren dat de ondernemer vandeStreek alle registers open trekt om haar merk top of mind te krijgen en dat doen zij in mijn ogen buitengewoon goed!

 10. Inge

  Ik sluit mij aan bij Jan.

 11. Herman

  @Marko de brouwerij en proeflokaal in Overvecht blijft ook gelukkig gewoon open! Superfijn een open brouwerij waar je binnen mag kijken én middenin de stad van kan genieten!

 12. Wil

  @marcel de korte: leeftijd heeft er alles mee te maken. In het algemeen geldt: hoe ouder hoe knorriger en zeurderiger.

 13. Scherpschutter

  De buitenkant van het pand doet inderdaad pijn en aan de ogen en ‘vegan rendang’ (een vierkante cirkel) is nu ook niet iets om enthousiast van te worden (what the…), maar desalniettemin succes gewenst en op naar baggervette winsten!

  De markt zal oordelen over het bestaansrecht, even goudeerlijk en genadeloos als altijd.

 14. Ton

  @ Wil
  Doe niet zo knorrig, man.
  Overigens, velen worden wijzer en/of milder met de jaren.

 15. Floor

  Mensen er zat inderdaad horeca in , een pizzeria waar op straat niveau nooit iemand zat. Als er mensen zaten was dat in de kelder. Heel iets anders dan een soort bier cafe op straat niveau waar mensen met een slok teveel toch meet lawaai maken dat mensen die een pizza gegeten hebben. En trouwens dat eeuwig gezeik dat binnenstad bewoners alles maar moeten pikken wat overlast geeft dat ia echt al achterhaald. Zij die zeggen dat het wel meevalt wil ik wel eens horen als zij er zelf middenin wonen. Ik woon in die binnenstad en natuurlijk is het niet elke avond/ nacht maar zeker 1 x per week en daar word je wel eens horen dol van. En nu NIET zeggen ga maar op de heide wonen, dat kan niet want daar wonen al heel veel binnenstad bewoners hahaha.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).