Veel nieuwe horeca op Vredenburg: Beers & Bites, Sugo en Wok! | De Utrechtse Internet Courant Veel nieuwe horeca op Vredenburg: Beers & Bites, Sugo en Wok! | De Utrechtse Internet Courant

Veel nieuwe horeca op Vredenburg: Beers & Bites, Sugo en Wok!

Veel nieuwe horeca op Vredenburg: Beers & Bites, Sugo en Wok!
Beers & Bites aan het Vredenburg
Horecaliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Het nieuwe jaar brengt namelijk een hoop nieuwe horeca met zich mee voor het Vredenburg. Zo opent in maart restaurant Beers & Bites, komt er een nieuw concept van Wok To Go en krijgt Utrecht een vestiging van Sugo.

Horecaliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Het nieuwe jaar brengt namelijk een hoop nieuwe horeca met zich mee voor het Vredenburg. Zo opent in maart restaurant Beers & Bites, komt er een nieuw concept van Wok To Go en krijgt Utrecht een vestiging van Sugo.

Beers & Bites vestigt zich in het pand waar eerder restaurant Klein Vredenburg zat. Vanaf maart kunnen mensen hier terecht voor fusion streetfood. De gerechten zijn wat kleiner en goed te combineren. Daardoor kunnen gasten meerdere dingen proeven en ook gerechten met elkaar delen. Bovendien krijg je een advies voor het best passende bier bij je gerecht.

Pizza

Ook opent er eind januari een Sugo, een pizzarestaurant dat reeds twee vestigingen in Rotterdam heeft en één in Amsterdam en één in Eindhoven. De zaak komt in het pand waar vroeger schoenenwinkel Van Breugel zat, aan Vredenburg 21. Bij Sugo staat de ‘pizza al taglio’ centraal, oftewel: de rechthoekige variant op de welbekende pizza. Sugo zegt extra aandacht in de pizzabodem te stoppen en heeft verder duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Met al vier bestaande vestigingen in de stad is de Wok To Go geen nieuwkomer in Utrecht. Wel komen er binnenkort nog twee vestigingen bij: één in Leidsche Rijn en één op het Vredenburg. De locatie op het Vredenburg wordt bovendien een Wok XL locatie en komt in het pand waar voorheen schoenenwinkel Van Haren zat.

Het wordt net een beetje anders dan de bekende Wok To Go-vestigingen. Waar de bestaande restaurants vooral gericht zijn op afhaal en fast-service, ligt de focus bij deze locatie op shared dining en is er met 150 zitplaatsen veel ruimte om te zitten. Het is nog niet precies bekend wanneer WOK! opengaat.

12 Reacties

Reageren
 1. katja

  Over een paar jaar weer crisis, dan gaan de mensen bezuinigen op uit eten gaan, en gaat er weer een hoop failliet, zo gaat dat nou eenmaal.

 2. mark

  Zo wordt het Vredenburg gewoon de nieuwe “patatstraat”. Stukje nostalgie weer terug in de stad! Ach ieder het zijne, maar ik heb niet zoveel met dit soort horecaconcepten waar.

 3. TP

  Leuk! is van een zieltogend stukje Utrecht een mooi rijtje geworden!

 4. Herman

  Hebben we dan liever dichtgetimmerde panden?

  Er is gewoon geen animo om een winkel te openen, internet een meer dan voldoende winkelruimte zoel in als rond Utrecht.
  We mogen blij zijn dat horeca de gaten opvult en de boel levendig houdt.

 5. MJPD

  @Katja
  Bent u wel eens ergens positief over in het leven? Of is het enkel kommer en kwel? Het lijkt er haast op of u hoopt dat bedrijven failliet gaan. Gelukkig genoeg zijn er ondernemers die minder een zwartkijker zijn zoals u en die met hun ondernemingsdrift zaken (kunnen) bewerkstelligen. Dit in tegenstelling tot u, die enkel online kan mopperen en klagen…

 6. Monique

  Las ik laatst niet dat er een stop op horeca was in de binnenstad? Dit is niet echt hoogwaardig te noemen. Blijkbaar zitten de ambtenaren te slapen (of te eten?!).

 7. Dorinde

  @Monique, er is een stop op nieuwe horecalocaties zoals die eerder in het horecakader 2017 waren voorgesteld. Echter, op de locaties die in een vorig horecakader zijn aangewezen als horecalocatie mag nog steeds horeca komen. En het Vredenburg hoort daar bij. Leuk hoor, shared dining, fusion, echt allemaal supernieuwe concepten die we nog niet hebben in Utrecht! Kannie wachten!

 8. Jeroen

  Dat stuk Vredenburg is natuurlijk ook veel geschikter voor horeca dan voor winkels. Het ligt buiten de Utrechtse winkelgebieden van Lange Elisabethstraat richting Steenweg, Zadelstraat, de bocht Oude Gracht en het gebied rondom het Oudkerkhof. Alleen een heel specialistische winkel of succesvolle keten waar mensen specifiek op af komen kan daar overleven. Horeca heeft dat probleem minder en tegenover TiVre zit je natuurlijk goed.

 9. cas

  @ Dorinde, In mijn geheugen was dat hele rijtje alles behalve horeca… Het mooiste was nog de winkel waar de elektronica op een loopband door de etalage rondging.

 10. Moniquw

  @cas dat was een winkel voor potten en pannen. Dus inderdaad zaten er winkels. Nu vind ik het erg shabby. Jammer van ons mooie Utreg!

 11. Berend

  Hopelijk wordt dat Wok to Go net zo iets als MISO noodle bar in London, dan hebben ze alvast een vaste klant.

 12. utrechtsevogel

  @cas en @moniquw dat IS Kookwinkel Paul van Dillen, en het treintje rijdt ook nog altijd in de etalage.

  Ik ben altijd wat verbaasd over de mensen die hier op van alles kritiek hebben, maar kennelijk geen idee hebben wat de daadwerkelijke situatie in de stad is.

  Het lijkt wel of mensen hier zo maar wat roepen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).