Veerkrachtig FC Utrecht houdt zicht op finale play-offs | De Utrechtse Internet Courant Veerkrachtig FC Utrecht houdt zicht op finale play-offs | De Utrechtse Internet Courant

Veerkrachtig FC Utrecht houdt zicht op finale play-offs

In een waar spektakelstuk heeft FC Utrecht woensdagavond de eerste wedstrijd in de play-offs om Europees voetbal met 4-3 verloren van sc Heerenveen. De ploeg van Jean-Paul de Jong knokte zich terug van een 3-0 achterstand, maar moest uiteindelijk in de slotfase alsnog de zege aan de thuisploeg laten.

Het eerste duel in de play-offs was van meet af aan spectaculair en open, maar het was Heerenveen dat in de eerste helft als enige doel trof. Twee keer zelfs. Al binnen tien minuten scoorde Yuki Kobayashi met enig fortuin uit een vrije trap, nog geen kwartier later rondde Reza Ghoochannejhad een aanval van de thuisploeg met een intikkertje af.

Uitzichtloos

Toen drie minuten na rust Daniel Hoegh koppend voor 3-0 zorgde, leek een plek in de finale van de play-offs voor FC Utrecht uitzichtloos. Maar Zakaria Labyad lette in de 50e minuut goed op bij een van richting veranderd afstandsschot van Mateusz Klich en kopte de 3-1 voorbij doelman Martin Hansen.

De uit Utrecht meegereisde fans hadden weer wat hoop, maar die vervloog al snel toen Yassin Ayoub amper een minuut later van Ed Janssen van het veld werd gestuurd. De scheidsrechter toonde de middenvelder geel, waarop Ayoub provocerend applaudisseerde voor de arbiter. Die gaf hem gelijk een tweede gele kaart kreeg en de naar Feyenoord vertrekkende speler mocht inrukken.

Flink wat geluk

Met tien man gaven de gasten uit Utrecht echter niet op. De Jong bracht Lukas Görtler voor Klich en FC Utrecht knokte zich binnen een kwartier, met flink wat geluk, naast de Friezen. Een vrije trap van Labyad werd in de 63e minuut door Pelle van Amersfoort in het doel gekopt, twee minuten later vloog een door Dave Bulthuis van richting veranderd schot van Urby Emanuelson langs Hansen tegen het net.

In de slotfase zette Heerenveen nog flink aan en het werd daarvoor in de 86e minuut beloond. Dumfries stond helemaal vrij in het Utrechtse zestienmetergebied bij een voorzet en liet doelman David Jensen kansloos, 4-3.

Zaterdagavond wacht de return tegen sc Heerenveen. Dat duel in Stadion Galgenwaard begint om 20.45 uur.