Vegan Bamboo Bar op Stationsplein in Utrecht overleeft coronacrisis niet en sluit de deuren Vegan Bamboo Bar op Stationsplein in Utrecht overleeft coronacrisis niet en sluit de deuren

Vegan Bamboo Bar op Stationsplein in Utrecht overleeft coronacrisis niet en sluit de deuren

Vegan Bamboo Bar op Stationsplein in Utrecht overleeft coronacrisis niet en sluit de deuren
Bron: Vegan Bamboo Bar
De Vegan Bamboo Bar aan het Stationsplein in Utrecht gaat niet meer open. De coronacrisis heeft het bedrijf genekt en er is faillissement uitgesproken.

De Vegan Bamboo Bar aan het Stationsplein in Utrecht gaat niet meer open. De coronacrisis heeft het bedrijf genekt en er is faillissement uitgesproken.

De horecazaak waar volledig veganistisch gekookt werd ging in februari van dit jaar open. Na zeven weken moest de zaak sluiten vanwege de eerste lockdown. “Hierdoor kreeg onze vestiging aan Stationsplein Utrecht niet de kans om een sterke financiële buffer op te bouwen”, laten de eigenaren van het restaurant weten. “De huur is hoog, en zonder hoge omzet kunnen we niet winstgevend zijn.”

Afgelopen dinsdag is dan ook het faillissement uitgesproken. Wel zien de eigenaren nog mogelijkheden, maar dan niet aan het Stationsplein. “Door de goede verkoopcijfers in de eerste weken, de uitstekende beoordelingen en enthousiaste reacties van onze gasten willen wij een restaurant openen op een nieuwe locatie na de coronacrisis.”

‘Blijf gezond’

Het restaurant kreeg eerder dit jaar nog het cijfer 10 bij de DierenwelzijnsCheck. Dit is een initiatief van Varkens in Nood. De organisatie maakte een ranglijst van diervriendelijke restaurants in Utrecht. De Vegan Bamboo Bar was een van de vijf zaken in de stad die een perfecte score had.

De horecazaak laat weten: “We hopen dat je tot nu toe hebt genoten van ons eten. Bedankt voor je steun, en blijf gezond en wel. We hopen je later te mogen verwelkomen in ons nieuw restaurant.”

16 Reacties

Reageren
 1. Steve

  Zo nu maar gauw een FEBO of een KFC of een Mc Donalds op deze plek.
  Die kunnen we wel gebruiken.

 2. GeeWee

  Ik heb hier een keertje lekker gegeten afgelopen zomer. Ook was de bediening erg vriendelijk. Ik hoop dat jullie inderdaad terugkomen na ‘de corona’!

 3. M

  Jammer dit. Ben geen vegan maar heb hier toch echt lekker gegeten. Hopelijk komen ze op een andere plek terug.

 4. Rob

  Laat ons wel wezen met huren van 15.000 euro per maand hoeft er niet veel te gebruren of je Duic zo de rode cijvers in.

 5. De groot

  Rob het zal wel 1500 zijn? Aan je gebruren duicen en cijvers te zien!

 6. Esrin W.

  Ob de Stenenweeg iz het al 5 duizent per maant duus die 15 ken bes klopen.

 7. Kim

  Deze locatie was echt 15.000 per maand. Maar niet voor ider pand aan het plein werd zo’n achterlijk hoge huur gevraagd.
  Beetje kortzichtig De groot om de inhoud te verwerpen vanwege de vorm. Rob is iig beter geïnformeerd dan jij.
  De huurprijs die jezelf noemt geeft aan dat je geen enkel benul hebt van de prijzen winkelpanden. Laat je informeren voordat je een ander de les leest, stumper!
  Hartelijke groet,
  Een ondernemer

 8. Koel Hoofd

  Om dergelijke huren te kunnen opbrengen en ook nog beetje winst te maken, moeten er heel veel consumpties worden verkocht aan een hele kleine doelgroep.
  Misschien was de combinatie concept, locatie en een hele kleine doelgroep wel het probleem, en hielp corona dat inzicht slechts te versnellen.
  Want het is al de zoveelste vegan die het daar niet red.

 9. wollie

  en het ging al zo slecht met de panda

 10. cas

  Ik ben toch wel benieuwd hoe je met de producten die zij verkopen een maand omzet krijgt die hoog genoeg is voor de huur en de andere vaste lasten…..
  Of is dit een onderdeel van een groter concern die deze locatie heeft voor de reclame. Veel grote ketens hebben om top locaties namelijk ook winkels die verlies draaien, maar voor de pr en reclame deze wel op dergelijke locaties houden.

 11. H3nk

  Wo, jap dit es egt niet normal die hoge hurren van 1500000 pmaand

 12. Esrin W.

  @ Cas: Ik zie wel meer van die pretentieuze zaken in de stad waarvan ik denk hoe kan het eruit?

 13. Ton

  @ Cas en Koelhoofd
  Zo klein is die doelgroep echt niet meer, hoor.
  En zelfs echte carnivoren konden daar goed eten.
  Maar van de andere kant, zelfs voor fastfood is deze locatie te duur.
  Dit is alleen nog op te brengen met super-super-fast-‘food’.

 14. Henkje

  De groot: Cijvers moet cijfers zijn.

 15. Gregor

  Ik zal er geen traan omlaten. Idealistisch zijn is 1, de harde commerciële wereld is 2. Laat het een goede leerschool zijn geweest.

 16. Manou De R.

  @ Gregor: absoluut +1 !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).