Veganistisch restaurant SNCKBR verandert naam: WAKU WAKU - De Utrechtse Internet Courant Veganistisch restaurant SNCKBR verandert naam: WAKU WAKU - De Utrechtse Internet Courant

Veganistisch restaurant SNCKBR verandert naam: WAKU WAKU

Veganistisch restaurant SNCKBR verandert naam: WAKU WAKU
Het veganistische restaurant SNCKBR verandert de naam. Het restaurant gaat door onder de naam Waku Waku, een verwijzing naar de gelijknamige Nederlandse televisiequiz over dieren en de natuur uit de jaren ’90.

Het veganistische restaurant SNCKBR verandert de naam. Het restaurant gaat door onder de naam Waku Waku, een verwijzing naar de gelijknamige Nederlandse televisiequiz over dieren en de natuur uit de jaren ’90.

Floris Beukers, eigenaar van het restaurant, vertelt dat de huidige naam niet meer voldoende was. “Er zijn verschillende redenen voor een naamswijziging, maar het belangrijkste is dat we niet alleen junkfood serveren. Vegan junkfood hoort er nog zeker bij, maar we hebben al zoveel meer. Wereldwijd zijn er meer dan 10.000 eetbare planten en hiermee kun je oneindig combineren. En dat gaan we doen.”

De naam van het restaurant dekte de lading niet meer en Waku Waku zou beter passen bij de culinaire ambities van de gelegenheid aan het Vredenburg. SNCKBR was een franchise met onder meer vestigingen in Amsterdam en Eindhoven. De andere vestigingen gingen dicht om financiële redenen, terwijl de onderneming aan het Vredenburg wel goed loopt.

“We presenteren ook direct een nieuwe kaart”, aldus Beukers. “De kapsalon en burger blijven er wel op staan, maar we krijgen ook een ras el hanout salariaksteak en een geroosterde Libanese kibbeh. We waren al trots op de kaart, maar zetten nu echt de volgende stap. Het is tijd voor de next level.”

10 Reacties

Reageren
 1. G.H.

  Ha, de heer Beukers heeft het bestaan van klinkers ontdekt, fijn!
  Waku waku maar mee 🙂

 2. w

  een veganistisch restaurant met de naam van een dierenprogramma? dat is zoiets als een steak & grillrestaurant Paksoi noemen 😉

 3. w

  btw dat weglaten van klinkers is zoooo 2001 !

 4. Yoshua

  De naam was niet meer van deze tijd, lol.
  SNCKBR was compleet failliet inclusief de naam (merk).
  Dat is de enige reden waarom hij die naam meer mag en kan gebruiken.
  De beste man kan toch beter eerlijk en transparant vertellen hoe de vork in de steel zit.
  Hij kan er niets aan doen dat de franchise organisatie failliet is gegaan.
  Ik gun hem het allerbeste met zijn winkeltje, dat hij maar veel omzet mag maken.

 5. Wouter

  Komt Sybrand Niessen dan ook je eten brengen?

 6. Cico

  Veel betere naam, Waku Waku is een tv legende en minder hipster

 7. G.H.

  @w: Hoe bedoelt u dat? Rob Fruithof at die aapjes niet op toch?

 8. w

  @G.H
  de knipoog is u ontgaan?

 9. Cor Nelis

  SNCKBR, Waku Waku of Vega Vega, mij zullen ze er niet zien… Doe mij maar een lekker biefstukje😜

 10. JM

  @ Wouter Natuurlijk komt eerst Rob Fruithof in aanmerking om het eten te serveren… das dan wel weer mooi voor een vega restaurant dat hij Fruithof heet!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).