Verbouwing Apollo Hotel weer een stap dichterbij | De Utrechtse Internet Courant Verbouwing Apollo Hotel weer een stap dichterbij | De Utrechtse Internet Courant

Verbouwing Apollo Hotel weer een stap dichterbij

Verbouwing Apollo Hotel weer een stap dichterbij
Het Apollo Hotel aan Vredenburg en Lange Viestraat. Foto: DUIC
De uitbreiding van het Apollo Hotel aan het Vredenburg is weer een stap dichterbij. De zogenoemde bouwenvelop is vastgesteld en daarmee kan de vergunning worden aangevraagd voor de 35 nieuwe kamers en de nieuwe verdieping op het kenmerkende pand.

De uitbreiding van het Apollo Hotel aan het Vredenburg is weer een stap dichterbij. De zogenoemde bouwenvelop is vastgesteld en daarmee kan de vergunning worden aangevraagd voor de 35 nieuwe kamers en de nieuwe verdieping op het kenmerkende pand.

Het hotel op de kruising tussen het Vredenburg en Lange Viestraat heeft nu nog 90 kamers. De plannen voor de uitbreiding spelen al geruime tijd. De nu gepresenteerde bouwenvelop dient als basis voor de vergunning die aangevraagd moet worden voor de grondige verbouwing.

Start bouw

Het voorste deel van het hotel is sinds 2016 een gemeentelijk monument, vooral vanwege de gemetselde gevel en de kwartcirkelvorm die beeldbepalend is voor de hoek. Het tweede bouwdeel bevindt zich achter het eerste en komt uit op de Zakkendragershof, gelegen aan de Zakkendragerssteeg.

Op het voorste deel wordt anderhalve verdieping bijgebouwd. Het achterste en lagere deel aan de Zakkendragershof krijgt er één verdieping bij. Ook het hofje wordt opgeknapt. In totaal komen er 35 kamers bij.

De start van de bouw staat gepland voor eind 2020 of begin volgend jaar.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. UtrechtseSjoerd

  Dat er in Utrecht een stop zou zijn op het aantal hotelkamers is natuurlijk niet waar. In 2018 was ook al het gerucht dat er een stop zou zijn op het aantal horecabedrijven in de binnenstad. De raad kan van alles en nog wat besluiten, maar ambtenaren en college hebben genoeg middelen om elke democratisch raads-besluit te kunnen negeren.

 2. Massegast

  Ik ben er niet gerust op dat dit goed gaat. Met anderhalve verdieping op de voorste, inderdaad beeldbepalende gevel. Laten de bevoegde autoriteiten hier heel scherp mee omgaan!

 3. wollie

  van alle mooie plekken waar je kunt slapen in utrecht zou ik niet snel de voorkeur geven aan deze plek… met de wilde frisheid van harmonicabussen…

 4. W

  Hopelijk wordt er héél goed om gegaan met dit bijzondere Utrechts monument! Als het aangezicht(lees: dus de hoogte voorgevel!) niet veranderd en alles wat uit het zicht van het straatbeeld wordt gerenoveerd, lijkt! het prima!
  Laatst een artikel/interview gelezen in het AD dat er veel ambtenaren uit Amsterdam in Utrecht werken! Ik hoop wel dat deze mensen net zoveel hart! en ziel! voor de stad Utrecht en haar bewoners hebben, als de Utrechters die vooral hier geboren en getogen zijn en er ook echt wonen. Dus ook dagelijks met de genomen besluiten in het stadskantoor moeten handelen! Valt regelmatig zeker niet mee!
  Soms valt het op -zo op lijkt het in ieder geval- dat er tegenwoordig op gemeentelijk niveau voor de Utrechtse besluiten regelmatig de hoofdstad als voorbeeld genomen wordt voor Utrecht.
  Bedenk svp dat de stad Utrecht en zeker het merendeel van de bevolking echt anders is dan Amsterdam. Die provinciebroek hebben we met de komst van de burgemeesters Ivo Opstelten en Annie Brouwer al zeker uitgedaan! Goed resultaat en hoeft zeker niet héél véél verder! Utrecht mag best zijn bescheidenheid blijven houden, namelijk niets mis mee!
  Wie vindt nou niet dat één Amsterdam in Nederland genoeg is!

 5. Wim

  @ Massegast

  Inderdaad, ik hou ook mijn hart vast.

 6. Utrecht Historisch Museum

  @w , angst is een slechte raad gever.! Utrecht vormt met de regio Amsterdam samen de noordelijke randstad en heeft daarom op een aantal vergelijkbare thema’s. De Utrechtse bevolking is bijna de helft zo veel als van Amsterdam bovendien.
  Utrecht is juist een stad die nooit stil staat en overigens ook geen provincie stad was. Zie svp de historie van onze stad!

 7. Ton

  Beste Massegast, er komen twee extra lagen op het hotel. Deze liggen iets naar achteren. Als je dan bij de Decathlon voor de deur staat zul je er weinig van zien. De letters zullen dan nog min of meer tegen een heldere hemel afsteken. Maar zodra je wat meer afstand neemt zul je die twee extra verdiepingen zeker zien en vallen de letters weg voor de tweede extra verdieping. Als je in de Zakkendragershof gaat staan zul je aan de westzijde en noordzijde van de hof tegen een forse toename van de bouwvolume aankijken.

 8. Massegast

  @Ton — Beste Ton, Dank voor je antwoord. Als ik langs Tivoli richting Hotel Smits fiets, dan zie ik die verhoging wel. Durf ik aan te nemen. En dat is nou precies mijn bezwaar. Bij mij doet zoiets ‘pijn aan den ogen’.

 9. Gregor

  Kan Victor Consael niet zijn intrek nemen op de bovenste verdieping? Wat een briljante plek zou dat zijn!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).