Vergunning Brasserie ’t Zusje aan de Oudegracht nog niet rond - De Utrechtse Internet Courant Vergunning Brasserie ’t Zusje aan de Oudegracht nog niet rond - De Utrechtse Internet Courant

Vergunning Brasserie ’t Zusje aan de Oudegracht nog niet rond

Vergunning Brasserie ’t Zusje aan de Oudegracht nog niet rond
Oudegracht 2. Beeld Google Streetview
De vergunning voor Brasserie ’t Zusje aan de Oudegracht 2 in Utrecht is nog niet rond. Het restaurant zou eigenlijk 25 augustus open gaan, maar omwonenden hebben bezwaren ingediend waardoor de opening vertraging heeft opgelopen.

De vergunning voor Brasserie ’t Zusje aan de Oudegracht 2 in Utrecht is nog niet rond. Het restaurant zou eigenlijk 25 augustus open gaan, maar omwonenden hebben bezwaren ingediend waardoor de opening vertraging heeft opgelopen.

“We vinden het ontzettend jammer dat we nog niet open kunnen gaan”, laat Ingeborg van Steen, eigenaar van Brasserie ’t Zusje Utrecht weten. “Normaal gesproken hadden we gewoon open kunnen gaan op de geplande datum, maar helaas zijn er omwonenden die bezwaren hebben ingediend.”

Bezwaren

Een van die omwonenden, die anoniem wil blijven, vertelt om welke bezwaren het volgens hem gaat. “Er is een afvoerpijp geplaatst aan de achterkant van het pand, maar daar is nog geen vergunning voor verleend. Ook zijn er bezwaren tegen een trap die aan de zijkant van het restaurant tegen een muur aan is gebouwd.”

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de zienswijzen die zijn ingediend op de aangevraagde horeca- en omgevingsvergunningen op dit moment worden behandeld. Eind deze maand moet er als het goed is meer duidelijkheid zijn.

“Het enige dat wij kunnen doen is afwachten”, zegt Van Steen. “We hopen zo snel mogelijk open te kunnen gaan. Zodra die datum bij ons bekend is, laten we dat weten via Facebook.”

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Het zusje is het haasje.

 2. Floor

  Hoezo het haasje, beter je zaken voor elkaar hebben dan kom je geen problemen tegen maar als je open wil zonder dat er vergunningen zijn verleent heb je te maken met vertraging, logisch toch. En een trap geplaatst tegen een muur; dat is niet zomaar een muur maar er wonen mensen achter die muur en dan heb je te maken met geluids overdracht., gek he.

 3. Oplettende lezer

  Het was een woordgrapje Floor

 4. Katja

  Typisch Utrecht, eerst verbouwen, daarna een vergunning aanvragen en jammeren dat je niet open kunt. Dom en slordig.

 5. buurtgenoot

  “typisch Utrecht, eerst verbouwen , en daarna een vergunning aanvragen”……….waarschijnlijk werd er geen vergunning aangevraagd en heeft de
  gem. Utrecht gereageerd op (vaak terechte) klachten van omwonenden.

  Daarna heet het dan “legaliseren”, want het komt sporadisch voor dat e.e.a weer
  in oorspronkelijke staat moet worden hersteld!
  En dan een trap!…….voor bij Nood of dagelijks gebruik? Dat maakt alle verschil!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).