Vestigingen van Yoghurt Barn (YB) in Utrecht sluiten definitief de deuren Vestigingen van Yoghurt Barn (YB) in Utrecht sluiten definitief de deuren

Vestigingen van Yoghurt Barn (YB) in Utrecht sluiten definitief de deuren

Vestigingen van Yoghurt Barn (YB) in Utrecht sluiten definitief de deuren
De vestiging van Yoghurt Barn aan de Vinkenburgstraat.
De vestigingen van Yoghurt Barn (YB) in de Vinkenburgstraat en op station Utrecht Centraal zijn definitief gesloten, net als de andere zaken van het bedrijf in Nederland. Het bedrijf kampt nog steeds met de gevolgen van de coronapandemie, waardoor de horecalocaties verliesgevend zijn.

De vestigingen van Yoghurt Barn (YB) in de Vinkenburgstraat en op station Utrecht Centraal zijn definitief gesloten, net als de andere zaken van het bedrijf in Nederland. Het bedrijf kampt nog steeds met de gevolgen van de coronapandemie, waardoor de horecalocaties verliesgevend zijn.

YB begon ruim tien jaar geleden, toen de eerste vestiging van het bedrijf in Utrecht de deuren opende. In de jaren daarna volgden ook vestigingen in andere Nederlandse steden. Zo waren er onder meer zaken in Amsterdam, Haarlem, Den Bosch, Den Haag en Leiden.

Het bedrijf heeft nu besloten om alle zaken te sluiten en verder te gaan als franchiseorganisatie en leverancier van plantaardige producten. De coronapandemie heeft het bedrijf naar eigen zeggen ‘geen goed gedaan’ en YB ziet dat het aantal passanten in winkelgebieden nog altijd niet terug is op het niveau van voor corona.

‘Maximale impact’

CEO Wouter Staal zegt over de veranderingen: “Wij willen laten zien dat je in foodservice impact kunt maken met lekker plantaardig eten. Wat het is om klimaat positief te ondernemen en zo meer te geven dan te nemen. Om continuïteit te borgen, onze missie uit te kunnen blijven dragen en zo maximale impact te realiseren hebben we besloten de verlieslatende Barns te sluiten.”

Wat er in de vestigingen van YB komt, is nog niet bekend. Het pand in de Vinkenburgstraat wordt aangeboden op Funda.

23 Reacties

Reageren
 1. GeeWee

  Als je meer geeft dan je neemt ga je failliet;-)

 2. Je Zus

  Hype (overrated)!

 3. Dr

  Yoghurt is zoooooo 2019….
  Geldt overigens voor alle zuivel.

 4. wollie

  zuivel, zoooo 2011…

 5. Yuri Bal

  Nooit van gehoord….

 6. Scherpschutter

  Logisch. Plantaardig. Zo 3500 B.C.

 7. Tanja

  Jammer, heerlijke zuivel daar.

 8. Herman

  ” CEO”, tja klinkt als de hoogste baars van een beursgenoteerde multinational.

 9. bart

  ombouwen tot woningen svp

 10. S

  @bart: aangezien er enorme behoefte is aan goede horeca zou ik zeggen: maak er een brewpub van 😃

 11. JdV

  @herman: van een visverwerkend bedrijf, als baars?

 12. Annet

  LB wat een nieuws

 13. Herman

  @JdV, hahahaha, jij bent leuk!

 14. Missen we niet

  Geen enkel gemis aan.

 15. Inez

  Ik vond het heel lekker wat ze verkochten, lekker vers fruit ook, maar wel duur.

 16. cas

  Grappig dat ze nog steeds de corona de schuld geven terwijl de stad vol met mensen loopt en de terrassen voller dan anders zitten. Misschien was er gewoon geen animo voor een bakje yoghurt en hebben investeerders zich terug getrokken.

 17. Utrechtsch

  Tja, met 60 medewerkers en internationaal dus een CEO van een multinational. Dat zowel de Raad van Toezicht, Raad van Advies en Raad van Bestuurders niet hebben voorzien dat de pandemie invloed zou hebben op consumentengedrag.

 18. JdV

  On topic: laten we hopen dat er snel een ander bedrijf komt waar je voor veel te veel geld een bakje yoghurt of wat partjes fruit mag kopen. Het zou toch verschrikkelijk zijn als de huidige klanten hun centjes niet over de balk kunnen gooien en zich moeten beperken tot havermelk-latte’s van 8 euro per kopje.

 19. Binnenstadbewoner

  Commentaar vanaf de zijlijn leveren, is lekker gemakkelijk. Dit zijn gewoon echte ondernemers. Die meerdere vestigingen in meerdere steden op triple A locaties hadden, met 60 man personeel op de loonlijst, investeerders hadden, hoge huren etc. en het desondanks toch aandurfden. Dat het met dit concept niet is gelukt, is jammer maar zij maken een doorstart met een deel van het bedrijf en nemen hun ervaringen dan mee.

 20. Mark

  Jammer, was altijd gezellig daar en hadden lekkere dingen. Maar volgens mij begon het al naar beneden te gaan toen ze steeds meer zaken gingen openen, ipv gewoon zelf in de zaak te blijven staan, dan wil je te snel te hard. Ook de overstap naar plantaardig was volgens mij niet per se positief, laat klanten lekker zelf kiezen welke soort yoghurt ze willen.

 21. George

  Een Soort kopie van Ben en Jerry en dat is IJs en YB meer van Yoghurt – van Ben en Jerry maak ook ik geen gebruik gewoon veel te duur.

 22. Pol Vandegeugden

  Als de CEO denkt dat yoghurt plantaardig is kan ie beter een andere baan zoeken…

 23. Peter van Zoest

  Hoppa! What’s next? Er zitten nog wat eettentjes ernaast waar geen hond komt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).