Vineyard opent café en restaurant in voormalig postkantoor op de Neude | De Utrechtse Internet Courant Vineyard opent café en restaurant in voormalig postkantoor op de Neude | De Utrechtse Internet Courant

Vineyard opent café en restaurant in voormalig postkantoor op de Neude

Vineyard opent café en restaurant in voormalig postkantoor op de Neude
Foto: Robert Oosterbroek
In de nieuwe Centrale Bibliotheek op de Neude gaat Vineyard een café en restaurant openen. Dit bedrijf is bekend van het Museumcafé in het Muiderslot en Vineyard food & drinks op Lage Weide.

In de nieuwe Centrale Bibliotheek op de Neude gaat Vineyard een café en restaurant openen. Dit bedrijf is bekend van het Museumcafé in het Muiderslot en Vineyard food & drinks op Lage Weide.

In het voorjaar van 2020 zal de bibliotheek haar deuren openen in het voormalige postkantoor. In de bibliotheek komen twee horecagelegenheden. Op de begane grond aan de Potterstraat komt een café waar koffie, lunch, diner en take away aangeboden wordt.

Op de tweede etage komt een restaurant met een uitzicht over het centrum; op de menukaart komen gerechten uit de ‘lokale wereldkeuken’.

“Wij kijken uit naar de samenwerking met de Bibliotheek Neude en verheugen ons erop aan de slag te gaan in dit iconische pand, om daar ontmoetingsplekken te creëren voor alle Utrechters,” aldus Jurgen van Wijngaarden, directeur Vineyard Company.

Vineyard verzorgt ook al de partycateringactiviteiten bij onder andere TivoliVredenburg en Museum Speelklok.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Erg mooie locatie, net zoals de oude schuilkerk (Olivier)

 2. Kermit

  Liever geen take- away. Past niet bij zo een mooi gebouw. Dit levert ook nog eens veel rommel op en ratten. Het zou mooi zijn als Utrecht ook echt een groene stad wordt met dito beleid (ook voor horeca). Dus hoogwaardig en geen zoveelste snack-tent.

 3. Gerard Brugmans

  @Kermit: Dit past in het onnavolgbare beleid van Utrecht om minder horeca in de binnenstad te hebben, maar er ondertussen steeds meer van toe te staan. En die take-away is het logische gevolg van de moordende concurrentie tussen al die horecazaken waar we er straks dus weer eentje bij hebben!

 4. WvR

  @Kermit,:
  In de wereld barst het van de mooie gebouwen (godslelijke ook overigens), waar je kan eten, aan de bar kan snacken, of kunt bestellen en meenemen. Ze zijn (doorgaans) nog goed ook.

  De meeste toeristen (inclusief ALLE Nederlanders), komen er zelfs speciaal naar toe, en vinden het dan he-le-maal fan-tas-tisch.
  Cultuur en wat dies meer zij, “Zo leuk en informeel”.

  Alleen terug in Utrecht hoeft het allemaal niet meer zo nodig.
  Want dan zijn we niet meer op vakantie.
  De lol is over, terug naar het zeiken.

 5. Joost

  Mijn oma werkte daar tijdens de oorlog op zolder tussen de zandzakken. Ze hoorde de Tommies dan laag overvliegen. Bijzondere foto’s van gezien. Ik ga er graag langs als alles af is om te zien hoe het is geworden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).