Was restaurantrecensent Mac van Dinther onlangs nog bij Gade du Sud, nu ging hij enkele deuren verderop vegetarisch eten bij Broei.
Broei zit al sinds 2014 aan de Oosterkade maar heeft afgelopen zomer flink verbouwd en heeft nu ook een eigen keuken. Reden voor recensent Van Dinther van de Volkskrant om eens langs te gaan bij het restaurant. Hij is gematigd positief.
“De kwintessens van goed vegetarisch koken is niet dat je vlees weglaat, maar dat je de eter doet vergeten dat er geen vlees bij zit. Dat lukt Broei aardig, maar ze vervallen wel in een andere, veelvoorkomende vegetarische fout: de neiging tot overcompensatie. Alsof er zonder vlees extra veel van al het andere op het bord moet leggen.”
Over het hoofdgerecht zegt hij: “Het hoofdgerecht is van hetzelfde laken een pak. De gepofte knolselderij is fantastisch – zacht, licht zoet en bijna vlezig – maar genoeg is genoeg: je hoeft er geen vuistgroot stuk van op je bord. Al helemaal niet als die ligt op een dikke met kaas doorspekte onderlaag van spelt-gort-rogge-risotto – die op zichzelf ook weer helemaal prima is. Het zijn bijna bouwvakkeriaanse porties.”
In zijn conclusie vat hij het samen: “Bij Broei weten ze waar Abraham de mosterd haalt. Nu de finetuning nog.” Het eten krijgt een 7-, de bediening een 7, entourage ook een 7 en de prijs-kwaliteitverhouding een 7,5.
3 Reacties
ReagerenZe verdienen net iets meer, vind ik. Verrassend en vernieuwend met veel van hun vega gerechten, on-Utrechts origineel. Zeker nog wat finetuning nodig maar al zoveel vooruitgang gezien de afgelopen maanden! Goed bezig daar @broei! Overigens de vieze vette zooi & ongeïnteresseerde arrogante bediening bij Gare du Sud hoger inschalen riekt een beetje naar vriendjes politiek…
Pfff meubilair van steigerhout, wanneer houdt dat op met die armoedige look, hele vinexwijken vol met die legolook banken.
typfoutje: het is “Gare du Sud”