Volkskrantrecensent: ‘Bistro Madeleine is echt een aanrader’ | De Utrechtse Internet Courant Volkskrantrecensent: ‘Bistro Madeleine is echt een aanrader’ | De Utrechtse Internet Courant

Volkskrantrecensent: ‘Bistro Madeleine is echt een aanrader’

Volkskrantrecensent: ‘Bistro Madeleine is echt een aanrader’
De keuken van Bistro Madeleine. Foto: Robert Oosterbroek
Bistro Madeleine op ’t Wed in Utrecht serveert alles waarvan je nog niet wist dat je er zin in had. Dat zegt althans Hiske Versprille, restaurantrecensent bij de Volkskrant. Volgens Versprille is Madeleine echt een aanrader.

Bistro Madeleine op ’t Wed in Utrecht serveert alles waarvan je nog niet wist dat je er zin in had. Dat zegt althans Hiske Versprille, restaurantrecensent bij de Volkskrant. Volgens Versprille is Madeleine echt een aanrader.

Naast dat het restaurant goed eten serveert is volgens de recensent ook op de bediening niks aan te merken. Dat blijkt onder andere uit de ober die Versprille bedient. “Het is fijn om iemand aan tafel te hebben waarvan je meteen het gevoel hebt dat die aan jouw kant staat, die zijn prioriteit stevig heeft liggen bij het welbevinden van zijn gasten en duidelijk plezier heeft in het uitvinden van wat dat welbevinden veroorzaakt”, zegt de recensent.

Ook over het menu is Versprille te spreken. “De wijnkeuze is precies uitgebreid genoeg voor een zaak als deze, net als die van het eten: een flinke lijst bistroklassiekers en andere huiselijke gerechten waaraan we misschien al een tijdje niet hadden gedacht, maar waar we wel subiet trek in krijgen.”

Vrolijke welwillendheid

De vrolijke welwillendheid van de ober proef je volgens Versprille terug in de gerechten. “Niet alleen is alles zorgvuldig à la minute gekookt, zijn de ingrediënten goed en de porties gul, maar het garnituur is zo te zien ook met veel graagte aangepast aan wat de markt toevallig vandaag bood.”

Versprille eet verschillende gerechten van Madeleine. Als eindcijfer geeft ze het Utrechtse restaurant een 8,5. “Zo’n grote, volle zaak, zo’n uitgebreide kaart en dan toch zó zorgvuldig koken: daar neem ik mijn hoed voor af. Bij Madeleine staan aardige mensen met een enorme dosis sjeu en smaak uitstekend werk te verrichten. Precies waar je zin in hebt, eigenlijk.”

Lees hier het volledige artikel van Versprille.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Peet

  Klopt,,een aanrader,,,topzaak

 2. WV

  Tsja.

 3. Henk

  “Garnituur is aangepast aan wat de markt toevallig bood” schrijft de recensent in een als compliment bedoelde zin. In concreto betekent
  dat doperwten alom. Haar voorganger Van Dinter had daar de kachel mee aangemaakt.

 4. Marieke

  Ik ben verbaasd dat de VK niks zegt over de erbarmelijk slechte akoestiek. Ik kon zowel mn tafelgenoot als de ober nauwelijks verstaan.

 5. Freddy

  Ik heb een andere ervaring. Slecht personeel dat ons een uur liet wachten. Ze waren ons vergeten. Daar werd laconiek op gereageerd. Bijna arrogant. Een vaste klant zei tegen ons dat dit vaker gebeurt. Het eten was zo zo.

 6. Willem

  Rommelige drukke tent. Met eten dat de middelmaat niet overstijgt. Wat mij betreft helemaal géén aanrader.

 7. Jos

  Het lijkt bijna alsof 1 persoon hier onder meerdere accounts slechte kritiek aan het geven is, omdat hij of zij een appeltje te schillen heeft. Schrijfstijl en commentaar lijken in alle reacties te veel op elkaar. Niet eerlijk naar Madeleine toe derhalve.

  @ Freddy, raar dat een vaste bezoeker zo negatief is. Hij heeft na,neoijk de mogelijkheid ergens anders te gaan eten.

 8. Cees

  Diverse malen gegeten hier: altijd een warm en gastvrij onthaal, uitstekend eten en tevens bediening! Wij krijgen echt het gevoel dat we speciaal zijn, op en top gastvrijheid, mooie wijnen en gezelligheid, prijs kwaliteit is dik in orde, aanrader dus!

 9. Cor

  Twee keer gegeten en was beiden keren een meer dan prima ervaring. Leuk en m.i. terecht dat ze deze recensie krijgen in de krant.

 10. Freddy

  @Jos vaste klanten werden goed geholpen. Wij als potentiële nieuwe klant niet. We zijn dus ook nooit meer daar gaan eten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).