Voormalig tankstation aan de Croeselaan is open als horecagelegenheid De Pomp | De Utrechtse Internet Courant Voormalig tankstation aan de Croeselaan is open als horecagelegenheid De Pomp | De Utrechtse Internet Courant

Voormalig tankstation aan de Croeselaan is open als horecagelegenheid De Pomp

Voormalig tankstation aan de Croeselaan is open als horecagelegenheid De Pomp
De horecagelegenheid De Pomp is open
Het voormalige tankstation aan de Croeselaan is nu een horecagelegenheid. Na jaren van plannen is ‘De Pomp’ echt geopend. Mede-initiatiefnemer Marlou Kleijnen vertelt: “We stonden al in de startblokken.”

Het voormalige tankstation aan de Croeselaan is nu een horecagelegenheid. Na jaren van plannen is ‘De Pomp’ echt geopend. Mede-initiatiefnemer Marlou Kleijnen vertelt: “We stonden al in de startblokken.”

De Pomp is sinds donderdagochtend open voor publiek en zal 7 dagen in de week van 09.00 uur tot 23.00 uur open zijn. De verbouwing is precies op schema gegaan, zegt Kleijnen, nadat er maandenlange onzekerheid voor een nieuwe inrichting van het pand vooraf ging. “Vanaf het moment dat wij echt konden beginnen, gingen we als een speer.”

De gemeente heeft het gebouw voor 5 jaar een combinatiefunctie gegeven: horeca, waarbij ruimte komt voor maatschappelijke buurtactiviteiten. Omwonenden hebben zich lang ingezet voor een tijdelijke invulling van het voormalige tankstation.

Creatieve woonkamer

De nieuwe horecagelegenheid met terras zal zich nadrukkelijk richten op de buurt en de omgeving. Zo zijn er plannen om bijvoorbeeld een jaarlijks buurtfeest te organiseren en zal de buitenruimte worden voorzien van sport- en spelmogelijkheden. Het is de bedoeling dat De Pomp gaat fungeren als ‘creatieve woonkamer’.

Kleijnen: “Er zit momenteel een grote groep ouderen uit de buurt lekker koffie te drinken. De buurt is heel hecht en wil veel samen gaan doen, maar er was nog geen locatie. Tot nu. Het idee is dat buurtbewoners zelf met ideeën gaan komen voor evenementen en dat wij het faciliteren.”

Het voormalige pompstation aan de Croeselaan. Archiefbeeld

Horeca

De horeca in De Pomp is veelal lokaal en seizoensgericht. “Er komt een ontbijt-, lunch- en dinerkaart met een hoofdrol voor groenten, maar wel keuzes voor vis, vlees en vega. Je kunt gewoon veel gaan proeven”, vertelt Kleijnen.

Buurtbewoner Marsja Meijer was sinds het begin betrokken bij de plannen voor De Pomp en is enthousiast over de verbouwing. “Het ziet er heel cool uit en er zijn al brainstorms geweest met buurtbewoners. Ik ben er al geweest en het is heel leuk!”

Het tankstation op de Croeselaan was al jaren onderwerp van gesprek in de buurt. Het vervallen pand werd lang gekraakt.

16 Reacties

Reageren
 1. Tim

  Wat een afschuwelijk bouwsel, maar verder wel leuk dat dit een nieuw leven is ingeblazen. Ik hoop voor de initiatiefnemers dat het een succes wordt.

 2. Massegast

  Ik neem aan dat het lelijke metaalkleurige container-achtige bouwsel nog moet worden weggehaald. Verder is het prachtig.

 3. Katja

  Overkapping kon gebruikt worden als overdekt terras, toch ?

 4. Joost

  Mooi initiatief, maar serieus: hier hadden ze meer van kunnen maken. Goedkope matte plastic gevels, tankstation is niet meer te herkennen, en als klap op de vuurpijl een enorme praxis schutting zomaar in de openbare ruimte.

 5. Gerben

  Prachtige architectuur. Minimalistisch ontworpen. Doet me denken aan mijn stedentrip onlangs naar Mogadishu.

 6. Herman

  Eindelijk weer eens nieuwe horeca in de stad. Omkeerpunt na de talloze gesloten zaken?

 7. Cees

  Wat is het mooi geworden !!

 8. Sieger

  Goed hergebruik van het oude pompgebouw. Slim bedacht om de kap zo te gebruiken! Er is nog genoeg terras over. Topontwerp!

 9. blm

  Ziet er leuk uit, zeker omdat het maar voor 5 jaar is (voorlopig).

 10. Juul

  Prachtig industrieel, Duurzame materialen met stijl. Klasse!
  Goeie sfeer!

 11. wollie

  dino’s ook welkom!

 12. Kareel

  Prachtig van binnen en van buiten.
  Aanrader.

 13. FrankP

  Iedere keer opnieuw dat negatieve gemopper, nu van ene Tim, Massegast, Joost…De Duic slibt ermee dicht

 14. MeerUtrecht

  Mooi eindresultaat! Succes!

 15. Ernst-Willem

  Ziet er geweldig uit, een verademing na alle 16 in een dozijn horeca op Hoog Catherijne.
  Nu al mijn favoriete hang-out!
  Succes aan de initiatiefnemers!

 16. Joop

  Jammer dat de overkapping dicht is gemaakt, maar wel begrijpelijk. Juist die grote overkapping met het kleine gebouwtje kenmerkt dit bouwwerk. Dat is nu helemaal weg, had je het net zo goed kunnen slopen wat mij betreft.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).