Website Fieldlab Cafés Utrecht overbelast: ‘Probeer het later nog een keer’ Website Fieldlab Cafés Utrecht overbelast: ‘Probeer het later nog een keer’

Website Fieldlab Cafés Utrecht overbelast: ‘Probeer het later nog een keer’

Website Fieldlab Cafés Utrecht overbelast: ‘Probeer het later nog een keer’
Foto: Marleen Stoker
Vanaf woensdagmiddag 14.00 uur kunnen Utrechters zich aanmelden voor Fieldlab Cafés, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Vanwege de grote belangstelling is de website slecht bereikbaar.

Vanaf woensdagmiddag 14.00 uur kunnen Utrechters zich aanmelden voor Fieldlab Cafés, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Vanwege de grote belangstelling is de website slecht bereikbaar.

Fieldlab Cafés heeft zelf al een mededeling geplaatst op de website. “Wegens een overvloed aan bezoekers, moeten we je vragen om het later nogmaals te proberen.” Ook op sociale media wordt erover gesproken. “Utrecht opent vandaag de inschrijving voor de cafe-fieldlabs. Gevolg: het hele land wil zich inschrijven voor één stad. Site is overbelast”, is één van de reacties.

Hofman, de Beurs, Ubica, VinVin en ’t Oude Pierement doen mee aan Fieldlab Cafés. Van 14 tot en met 17 april mogen zij weer gasten ontvangen en tegelijkertijd wordt gekeken hoe de coronamaatregelen in deze context worden nageleefd. Bij de proef zijn TNO, Rijksoverheid, Koninklijke Horeca Nederland, Horeca Alliantie, GGD regio Utrecht en de gemeente betrokken.

Veilig

De kennis die wordt opgedaan tijdens het experiment wordt gebruikt om te bekijken of en hoe horecazaken weer veilig en verantwoord open kunnen. Er wordt nadrukkelijk gezegd dat deze praktijktesten ondersteunend zijn aan – en dus geen voorwaarde – voor heropening.

Naast Fieldlab Cafés worden er april allerlei vergelijkbare experimenten gedaan. Zo gaan onder andere TivoliVredenburg, Spoorwegmuseum, Stadsschouwburg, Holland Casino, EKKO en De Helling weer tijdelijk open.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Esrin W.

  2021 en niks lukt. Hilarisch.

 2. Dirk Bruls

  Reserveren voor 6 personen lukte uiteindelijk gewoon, wel pas na 100x de pagina refreshen… misschien eerste de ict op orde maken voordat je de site open gooit

 3. BW

  Ik lees net op Nu.nl dat het kabinet per 1 april de terrassen wil heropenen en de avondklok wil afschaffen. Dat is één week na dit fieldlab experiment.

  Oftewel: veel plezier met je F5 in de wachtrij, die ene week kan ik nog wel wachten.

 4. Baliekluiver

  Net zoals de vorige Fieldlabs druipt de wetenschappelijk verantwoorde aanpak bij deze medische experimenten die we geen medische experimenten mogen noemen er weer af. Dat beloofd nog wat straks voor de controle aan de deur. Weten de aanmelders al dat we het echt heus helemaal niet erg vinden als ze na afloop geen zin hebben om zich laten testen?

 5. Willem

  Dirk, lucky bastard!!

 6. G.H.

  @Dirk: en nu alleen nog even de tests regelen, en dat loopt via hetzelfde systeem, haha 🤪

 7. BW

  @BW 15:49

  Correctie: per 21 april

 8. Spammie

  @baliekluiver

  Zo hopen dan ook op fatsoenlijke kroeg bezoekers die bereid zijn om zich achteraf gewoon laten testen.
  Jammer genoeg zijn er altijd schreeuwers die dat weigeren waardoor straks alles terug wordt gedraaid.

 9. Katja

  Zuipen, zuipen, zuipen. Wat een armoe.

 10. Daan

  @Katja, thuis zitten en droevig uit je raam staren hoe andere mensen plezier hebben. Wat een armoe

 11. Binnenstadbewoner

  @katja, klagen klagen klagen wat een armoe

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).