Speciaalbiercafé De Proefzaak heeft het Werkspoorcafé van de failliete brouwerij De Leckere in Utrecht overgenomen. Het is de vierde vestiging van De Proefzaak en de zaak is al open.
Werkspoorcafé De Leckere werd eind juni formeel failliet verklaard, een aantal weken nadat het faillissement van Brouwerij De Leckere was aangekondigd. De bierbrouwerij werd in 1997 opgericht. In 2018 verhuisde de brouwerij van De Meern naar het Werkspoorkwartier, waar ook het café werd geopend.
Na het faillissement van De Leckere werd gezocht naar een partij die de zaak wilde overnemen. De Proefzaak besloot dat hun vierde vestiging in Utrecht moest komen en heeft het Werkspoorcafé overgenomen. De Proefzaak heeft ook speciaalbiercafés in Amersfoort, Amsterdam en Ede.
Bij het nieuwe speciaalbiercafé kunnen gasten terecht voor de kloosterbieren van de eigen Brouwerij Kleiburg. “Alle speciaalbieren worden gebrouwen met respect voor eeuwenoude tradities, maar wel met een eigentijdse twist”, aldus De Proefzaak. Ook zijn er snacks te krijgen en is er een lunch- en dinerkaart. De zaak aan de Tractieweg is al geopend.
Gekoppelde berichten
Utrechtse bierbrouwerij De Leckere failliet verklaard
De Utrechtse bierbrouwerij De Leckere is woensdag door de rechtbank failliet verklaard. Waarom de brouwerij…
Werkspoorcafé De Leckere in Utrecht nu ook failliet, maar horecazaak blijft voorlopig open
Het Werkspoorcafé De Leckere is nu formeel ook failliet verklaard, maar de horecazaak blijft voorlopig…
‘Grote belangstelling’ voor overname failliete brouwerij De Leckere uit Utrecht
Er is grote belangstelling voor de failliete brouwerij De Leckere uit Utrecht. De curator is…
4 Reacties
ReagerenSuper, en hopelijk hebben ze ook gewoon een ‘simpele’ pils van de tap.
Een reactie rechtstreeks van het terras: heerlijk!
@Berend: voor een dertien in een dozijn pilsje kun je toch al bij elk dertien in een dozijn café terecht?
Maar heel mooi dat de Proefzaak redding biedt.
@BdV de echter horeca sponsoren onder ons willen graag ter ondersteuning, op deze mooie plek, bij voorkeur in het zonnetje, wat doordrinken na een paar zelf gebrouwen speciaal biertjes. Dus dat helpt dan bij de omzet, maar het is slechts een tip.