Winkel en café aan Korte Jansstraat met biologische producten van landgoed uit Betuwe | De Utrechtse Internet Courant Winkel en café aan Korte Jansstraat met biologische producten van landgoed uit Betuwe | De Utrechtse Internet Courant

Winkel en café aan Korte Jansstraat met biologische producten van landgoed uit Betuwe

Winkel en café aan Korte Jansstraat met biologische producten van landgoed uit Betuwe
Er komt een nieuw landgoedcafé en -winkel op de Korte Jansstraat 5 in Utrecht vanaf september. Er komen 100% biologische producten van het Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in de Betuwe. Eerder zat op deze plek de koffiezaak Brandmeesters.

Er komt een nieuw landgoedcafé en -winkel op de Korte Jansstraat 5 in Utrecht vanaf september. Er komen 100% biologische producten van het Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in de Betuwe. Eerder zat op deze plek de koffiezaak Brandmeesters.

Het Landgoed Mariënwaerdt in de Betuwe is al bijna drie eeuwen in bezit van één familie en is met 900 hectare een van de grootste landgoederen van Nederland. Nu komt er voor het eerst een landgoedcafé en een bijbehorende winkel in de binnenstad van Utrecht.

Bezoekers kunnen een landelijk ontbijt uit de eigen bakkerij of een huisgemaakte granola krijgen, maar ook een Lakenvelderburger en biologisch glas wijn voor lunch of diner.

Jeroen Brouwer, eigenaar van JB Retail en verhuurder van de winkelruimte, is blij met de komst van de winkel. “Steeds meer mensen hechten waarde aan de herkomst en productiewijze van voedsel en consumeren biologische en lokale producten. Ook in Utrecht zet deze trend door. Het landgoedcafé en de bijbehorende winkel aan de Korte Jansstraat 5 zullen een kwalitatieve meerwaarde zijn voor zowel de inwoners als ook de toeristen van de stad.”

5 Reacties

Reageren
 1. Masha

  Geestig wel, hoe ze gebruikmaken van de hype van streekproducten. Maar dat kan ook misgaan. Ik zie op hun website dat ze zo’n gevarieerd aanbod aan ‘landgoedproducten’ verkopen dat het landgoed moet strekken van de Wadden tot Zeeland en nog ver daarbuiten.

  Mango chutney van Landgoed Mariënwaerdt? Earl grey thee? Sinaasappelmarmelade?

 2. Madelon

  Waar gaat Brandmeesters dan naartoe?

 3. isabelle

  Brandmeesters was één van de eerste (en leukste) koffiezaken in Utrecht. Nu is de concurrentie enorm: iedere straat zijn eigen koffietent.

  Dat gaat ook op voor natuurwinkels. By the way: is het niet heel erg milieuonvriendelijk om al je produkten naar een winkel in de stad te vervoeren? Ik neem aan dat we er ook een airco in zetten?

 4. Cico

  Mariënwaerdt is een abdij, geen buitenplaats of kasteel. Bij kerkelijke gronden spreek je van een ‘Heerlijkheid’ ipv een landgoed. Let maar op, in de stad Utrecht komt die naam ook heel veel terug gezien het kerkelijke verleden.

  Als je trouwens streekproducten van een Utrechts landgoed wilt, kan je ook fietsen naar Amelisweerd. Een echt landgoed met kwekerij.

 5. Erik

  @Isabelle
  Je kan wel cynisch wezen over de dieselbusjes naar de korte jansstraat. Met een bakfiets is beter. Maar hoe je het ook wendt of keert, het is toch een stuk milieuvriendelijker om al die aardbeien, knolselderij, spinazie vanuit de Cothen, Benschop of zelfs Beesd naar Utrecht te transporteren in een ford transit met een airco op het dak.

  Bij de appie komen de avocado’s met het vliegtuig uit Peru of Israël, de tomaten uit spanje en de piepers van Cyprus. De pruimen uit zeeland gaan door de shredder.

  Ik vind dit initiatief goed klinken. Maar Rechtstreex was veel beter. Jammer dat daar nooit een vervolg op is gekomen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).