Dode bij straatrace op Cartesiusweg | De Utrechtse Internet Courant Dode bij straatrace op Cartesiusweg | De Utrechtse Internet Courant

Dode bij straatrace op Cartesiusweg

Dode bij straatrace op Cartesiusweg

Bij een aanrijding tussen twee auto’s op de Cartesiusweg is gistermiddag een 29-jarige Utrechter overleden. Hij zat in de auto die werd bestuurd door een 37-jarige plaatsgenoot, die gewond raakte. De aanrijding werd veroorzaakt door een 23-jarige inwoner van Baambrugge die vermoedelijk deelnam aan een zogenaamde straatrace.

Terwijl de twee Utrechters in hun rode Honda over de Cartesiusweg richting Amsterdamsestraatweg reden, werden zij met hoge snelheid van achteren aangereden door een BMW die werd bestuurd door een 23-jarige man uit Baambrugge.

Door de botsing verloor de Utrechter de macht over het stuur en botste met hoge snelheid tegen een boom. De Baambrugger kwam op de andere weghelft terecht. Gezien de ernst van de aanrijding, waren al snel ambulance, brandweer, politie en traumahelikopter ter plaatse.

De veroorzaker van het ongeval, die ongedeerd bleef, werd aangehouden en ingesloten. (foto: Twitter)

De twee inzittenden van de Honda werden door de brandweer uit hun voertuig bevrijd naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed de 29-jarige Utrechter. De Baambrugger raakte niet gewond en werd door de politie aangehouden en ingesloten.

Uit getuigenverklaringen bleek dat de Baambrugger samen met de bestuurder van een andere auto, vermoedelijk een zwarte BMW 3-serie, bezig was met een zogenaamde straatrace. De bestuurder van de andere auto is na de aanrijding doorgereden.

De politie is op zoek naar de bestuurder van de doorgereden auto. Daarnaast verzoekt het getuigen van de aanrijding contact op te nemen met de politie van Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).