Energie U project genomineerd voor ‘Het Samenspel’ | De Utrechtse Internet Courant Energie U project genomineerd voor ‘Het Samenspel’ | De Utrechtse Internet Courant

Energie U project genomineerd voor ‘Het Samenspel’

Energie U project genomineerd voor  ‘Het Samenspel’

Samen met 22 andere initiatieven is Energie U met het project ‘Zonnestroom voor Iedereen’ genomineerd voor ‘Het Samenspel’ van de Rabobank Utrecht e.o.. Met ‘Zonnestroom voor Iedereen’ wil het lokaal duurzame energiebedrijf samen met omwonenden zonnecentrales gaan bouwen op gemeenschappelijke daken. Voor haar eerste pilots werpt Energie U een zonnige blik op de voormalige Cereol fabriek en de Jenaplanschool Wittevrouwen. 

September vorig jaar werden de laatste contracten getekend voor de start van het project ‘Zonnestroom voor Iedereen’. Daarmee biedt Energie U een totaalaanbod, bestaande uit informatie en voorlichting, een onafhankelijk advies vanuit de vereniging en een degelijk systeem voor een mooie prijs, geleverd door Oskomera en GSU. Saskia Kluit, voorzitter van Energie U licht het project toe: ‘Ongeveer 70 procent van de daken in Utrecht is geschikt om zonnepanelen op te leggen. De afgelopen jaren hebben we gemerkt, dat er veel Utrechters zijn die graag zonnepanelen op hun dak zouden willen maar niet zo goed weten hoe dat aan te pakken. Wij ontvingen veel praktische en technische vragen. Vanuit Energie U zijn we daarom op zoek gegaan naar betrouwbare leveranciers, die samen met ons een goed en scherp aanbod wilden doen aan alle Utrechters’, stelt Kluit. Uit deze zoektocht kwam de combinatie Oskomera/GSU als beste naar voren. Vervolgens zijn we binnen de vereniging op zoek gegaan naar adviseurs, die veel verstand hebben van zonnepanelen en dat op een goede manier kunnen uitleggen. En daarmee is ‘Zonnestroom voor Iedereen’ geboren: een eerlijk en begrijpelijk advies, goede kwaliteit en een scherpe prijs.’

Aankomende woensdag 12 september mag Energie U, samen met 23 andere genomineerden, haar project pitchen voor de 6-koppige jury van ‘Het Samenspel’, onder voorzitterschap van Jacqueline Cramer. De jury kiest vervolgens maximaal 15 finalisten, waarna de leden van de Rabobank Utrecht e.o. op 4 november de winnaars aanwijzen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).