Wil Post: “Zandpad moet veiligste prostitutiezone van Europa worden” | De Utrechtse Internet Courant Wil Post: “Zandpad moet veiligste prostitutiezone van Europa worden” | De Utrechtse Internet Courant

Wil Post: “Zandpad moet veiligste prostitutiezone van Europa worden”

Wil Post: “Zandpad moet veiligste prostitutiezone van Europa worden”
Over een paar weken zullen alle seksboten aan het Utrechtse Zandpad verhuurd zijn. Althans, dat zegt exploitant Wegra. Er zouden afspraken zijn gemaakt met het bedrijf Freya Exploitatie BV, van de Amsterdamse prostituee Caja van Tolie.

Over een paar weken zullen alle seksboten aan het Utrechtse Zandpad verhuurd zijn. Althans, dat zegt exploitant Wegra. Er zouden afspraken zijn gemaakt met het bedrijf Freya Exploitatie BV, van de Amsterdamse prostituee Caja van Tolie.

Van Tolie, die ook bekend staat als Sabrina, wil de helft van de boten aan het Zandpad en alle ramen aan de Hardebollenstraat huren. Voor de overige seksboten zegt Wegra tegen RTV Utrecht twee huurders te hebben gevonden. De contracten zullen waarschijnlijk snel worden getekend.

“Huur is niet gestegen”

Macha’s, de coöperatie van prostituees wilden ook een boot exploiteren, maar komen er financieel niet uit met Wegra. De dames vinden dat Wegra teveel huur vraagt voor de peeskamers. Volgens jurist Wil Post, die hielp bij het opzetten van Macha’s, is dat niet waar. “Integendeel, waar de rest van de exploitanten misbruik maakte van de situatie op het Zandpad en de huur verhoogde met 10, 30 en soms wel 50 procent, zijn de prijzen van Wegra gelijk gebleven. Zij hebben juist een belang bij het zuiveren van hun naam. Ik heb het businessplan gelezen en het ziet er goed uit, de huur is exact hetzelfde als wat het was.”

Meningsverschil

Waarom dat volgens Macha’s niet zo is, weet Post niet. Ze steunt inmiddels het initiatief van Sabrina. “Er was een meningsverschil binnen het bestuur van Macha’s. De ene kant is erg idealistisch en heeft een bijna politieke agenda. Zij wilden niet samenwerken met de verschillende partijen als exploitanten, de ict-ondernemer en de gemeente. De andere kant wilde een praktische oplossing om op korte termijn een veilige nieuwe werkplek te realiseren en zag in dat je daarvoor niet om die verschillende partijen heen kan. Mijn steun gaat uit naar de praktische oplossing.”

Zakengeld

Freya Exploitatie BV heeft een contract af kunnen sluiten met een zakelijk partner om zo de huur van de boten en de ramen te kunnen bekostigen. Post: “In de financiële wereld wordt dat zakengeld genoemd. Het is geen lening, maar een soort overbruggingskrediet.”

Beste van Europa

Sabrina wil dat het Zandpad en de Hardebollenstraat uitgroeien tot de beste prostitutiezone van Nederland. Volgens Post moet dat lukken: “Het was al de veiligste zone van Nederland, met hulp van alle verschillende partijen kan het gebied misschien wel uitgroeien tot de veiligste prostitutiezone van Europa.”

2 Reacties

Reageren
  1. w.h. de groen

    Wel belangrijk dat hier een ervarings deskundige het heft in handen neemt 🙂
    Helaas heb ik er geen enkel vertrouwen in dat dit gaat lukken.
    Vergeet niet dat de oude verhuurders meer dan wie ook wisten wat er in het Utrechtse speelde rondom prostitutie en hierdoor de veiligheid van de meisjes meer dan wie ook kon garanderen.
    Ik twijfel dan ook nog steeds aan de inzet van Wolfsen inzake mensenhandel en denkt dat dit verhaal juridisch nog een aardig staartje kan krijgen.

    Hierbij weet ik uiteraard niet of WEGRA zich bij de verdachtmakingen etc heeft neergelegd of nog actie gaat ondernemen.

    Ik hoop wel dat er anders naar prostitutie gaat worden gekeken en gaan beseffen dat deze vrouwen wel degelijk een maatschappelijke rol vervullen die we serieus moeten gaan nemen, wat betekend dat we ze met alle mogelijke middellen de hand boven het hoofd moeten gaan houden.

    Dit is naar mijn mening de verantwoording van B/W,openbare orde en veiligheid, en de GG & GD.

    Vlgs mij had het dan ook beter geweest om de exploitatie in een non-profit stichting onder te gaan brengen dan een BV waarin de aansprakelijkheid een stuk minder is.

  2. Jos Staatsen

    Hoi, Calie ik wil je ff ondersteunen meissie. Je was ook nog bij HvN vandaag. Het is een goeie actie, zelf aan de slag, dan kan je best wel. Je was altijd mijn Sabrina, en je gaf me wel es wat meer dan anders. Vond het fijn om als we grieks gingen ook nog wat te voelen, om er tegen aan te douwen, wat zacht was, en dat deed je voor mij. Dankjewel.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).