Actiecomité voor terugkeer ‘legendarische skatespot’ in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Actiecomité voor terugkeer ‘legendarische skatespot’ in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Actiecomité voor terugkeer ‘legendarische skatespot’ in Utrecht

Actiecomité voor terugkeer ‘legendarische skatespot’ in Utrecht

Utrechtse skateboarders maken zich hard voor de terugkeer van het ‘legendarische’ skatepark de Yard in Utrecht.  Dit skatepark dat tot 2007 vlakbij het hoofdkantoor van de Rabobank en nabij het spoor zat moest verdwijnen om plaats te maken voor nieuwbouw. Deze nieuwbouw is er nooit gekomen. Een groep skaters roept nu op om het skatepark weer in ere te herstellen.

“Veel jongens en meisjes hebben hier leren skaten”, is te lezen op de website van het actiecomité die het skatepark terug wil. De groep is georganiseerd onder de naam Bring back the Yard en hield afgelopen zaterdag een groot skate evenement in Skatepark Utrecht. Dit park is binnen en het actiecomité wil juist een buitenpark. Fractievoorzitter van de SP Emilie Roemer kwam ook langs op het evenement en sprak zijn steun uit voor het plan. “Tot 2007 was de Yard één van de populairste en bekendste skateplekken van Nederland. Er werd toen geskate op een gebouw dat nooit is afgemaakt. Veel skateboardprofessionals uit het buitenland die naar Nederland kwamen, brachten een bezoek aan de Yard”, aldus het actiecomité.

In 2007 werd het skatepark gesloten voor de uitbreiding van Hoog Catharijne, deze is er dus nooit gekomen, het terrein ligt sinds toen braak en het is er een rommel. “Naast dat het er een rommel is, zijn de uitstekende stukken ijzer en glas ook nog eens gevaarlijk voor kinderen uit de wijk rondom het terrein.” Voor het terrein zijn nog geen plannen dus wil het actiecomité dat het skatepark kan terugkeren. De groep is in gesprek gegaan met de gemeente om te kijken wat er mogelijk is. Het terrein is echter geen eigendom van de gemeente maar van de NS. Dit maakt de eventuele ontwikkeling van een skatepark lastiger.  Het actiecomité wacht nog op antwoord van de gemeente.

 

1 Reactie

Reageren
  1. Wien de Smet

    Ik woon aan de Kruisvaart, tegenover de plek waar de Yard was en ik hoop dat Yard terug kan komen en dat de grafitiwall blijft. Leukere overburen zijn er niet!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).