Cure4 wil niks van discriminatie weten: “Eén op de zeven is bij ons allochtoon” | De Utrechtse Internet Courant Cure4 wil niks van discriminatie weten: “Eén op de zeven is bij ons allochtoon” | De Utrechtse Internet Courant

Cure4 wil niks van discriminatie weten: “Eén op de zeven is bij ons allochtoon”

Cure4 wil niks van discriminatie weten: “Eén op de zeven is bij ons allochtoon”
Het Utrechtse Cure4 kwam gisteren negatief in het nieuws. Een afgewezen sollicitant insinueerde dat het bedrijf bij de keuze voor een nieuwe medewerker discrimineerde. Zo werd hij onder zijn eigen naam Mohamed afgewezen, maar met hetzelfde CV maar met de naam Matthijs erboven werd hij wel uitgenodigd voor een gesprek. 

Het Utrechtse Cure4 kwam gisteren negatief in het nieuws. Een afgewezen sollicitant insinueerde dat het bedrijf bij de keuze voor een nieuwe medewerker discrimineerde. Zo werd hij onder zijn eigen naam Mohamed afgewezen, maar met hetzelfde CV maar met de naam Matthijs erboven werd hij wel uitgenodigd voor een gesprek. 

Cure4, gelegen aan de Kanaalweg, doet graag nu haar kant van het verhaal. “Beide sollicitanten, zowel Mohamed als Matthijs, werden bij ons initieel afgewezen, vervolgens werd alleen Matthijs uitgenodigd. Hoe zit dit? We willen de feiten in alle transparantie met jullie delen.”

“Vooropgesteld: we vinden het erg jammer dat dit is gebeurd en snappen ook de frustratie van Mohamed. We geloven zeker dat hij bovengemiddeld vaak wordt afgewezen en dat zijn afkomst hierbij – onterecht – een rol speelt. Maar niet bij ons. Wij zijn een bedrijf van 35 medewerkers. Eén op de zeven is bij ons ‘allochtoon’ en van de 35 ‘man’ is ruim de helft vrouw. Dat is niet alleen ver boven het landelijk gemiddelde, maar we zijn ervan overtuigd dat deze diversiteit bijdraagt aan het succes en de groei van ons bedrijf.” zo laat het bedrijf in een persverklaring weten.

“Op 10 januari kregen we een CV en brief van Mohamed binnen. Dit was één van de vele brieven. Door onze recruiters is Mohamed afgewezen. Op 15 januari kregen we een CV en brief van Matthijs binnen. Door dezelfde recruiters is ook Matthijs in eerste instantie afgewezen. Intern is er tussen management en recruitment overlegd waarom we toch niet de juiste kandidaten binnenkregen. Wij hebben toen een beperkt deel dan de ontvangen brieven en CV’s herbeoordeeld, waaronder het CV van Matthijs. Het was wellicht nauwkeurig geweest als we meer of misschien wel alle CV’s hierin hadden betrokken, maar het is zeker geen discriminatie,” aldus Cure4 over de ontstane situatie.

Gevolgen

Cure4 is de afgelopen 24 uur van vele kanten benaderd. “Journalisten, politici en mensen op sociale media die ons wegzetten als een discriminerend bedrijf. Geloof ons, dit raakt ons diep. Wij zijn een bedrijf dat niet polariseert; waar het juist niet uitmaakt of je Mohamed of Matthijs heet. Net zoals wij het Mohamed gunnen dat de wereld hem zonder vooroordelen benadert, hopen we dat Mohamed inziet dat dezelfde vooroordelen leiden tot het onterecht wegzetten van ons bedrijf en onze medewerkers als discriminerend.”

Het bedrijf laat tot slot weten dat het sollicitatiegesprek waar Matthijs/Mohamed voor is uitgenodigd nog altijd open staat.

Gekoppelde berichten

2 Reacties

Reageren
  1. Hans Oudwijk

    Dit gaat natuurlijk niet werken. Cure4 is vanwege een afwijzing van een sollicitant beschuldigd van discriminatie. E.e.a. komt breeduit in de sociale media en ook Nourdeen Wildeman, een bekeerling annex islamist van Salafistische huize, meent zich met de zaak te moeten bemoeien. het bedrijf krijgt onder uit de zak.

    Geschrokken door de intimiderende beschuldiging van discriminatie bind het bedrijf in en laat, ondanks de belachelijke beschuldiging, die zelfde knaap alsnog opdraven voor en sollicitatiegesprek.

    De verhouding is al op voorhand verziekt dus hier kan nooit meer een gezonde werkgever/nemers en collegiale relatie uit voortkomen.
    Cure4 denk aan de gezondheid van- en sfeer in het bedrijf. Koester uw verscheidenheid aan werknemers en floreer.
    Mohammed, succes bij uw zoektocht naar een werkgever die geen sollicitantenselectie maakt.

  2. henna

    Beste Cure4, u zegt dat bij uw bedrijf 1 op de 7 ällochtoonïs. In de filmpjes komt dat mi niet naar voren. De filmpjes vd werkomgeving zijn wel heel wit.Misschien kijk ik er over heen,maar waar is de gekleurde diversiteit dat binnen uw bedrijf dat bijdraagt tot het succes en groei van uw bedrijf.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).