Eind 2015 water in de singel tussen Paardenveld en TivoliVredenburg | De Utrechtse Internet Courant Eind 2015 water in de singel tussen Paardenveld en TivoliVredenburg | De Utrechtse Internet Courant

Eind 2015 water in de singel tussen Paardenveld en TivoliVredenburg

Eind 2015 water in de singel tussen Paardenveld en TivoliVredenburg
Eind dit jaar zal er water stromen in het deel van de singel tussen Paardenveld en TivoliVredenburg. Ter hoogte van het verkeersplein Paardenveld moet de toekomstige Catharijnesingel verbonden worden met de Weerdsingel. Dat maakt het college bekend.

Eind dit jaar zal er water stromen in het deel van de singel tussen Paardenveld en TivoliVredenburg. Ter hoogte van het verkeersplein Paardenveld moet de toekomstige Catharijnesingel verbonden worden met de Weerdsingel. Dat maakt het college bekend.

De herinrichting van de Catharijnesingel met het terugbrengen van het water is volgens het college een belangrijk onderdeel van de herontwikkeling van het Stationsgebied. Om ruimte te maken voor de aanleg van de singel moet de verkeersstructuur bij het Paardenveld aangepast worden. Het bestemmingsplan Paardenveld maakt dit mogelijk. Het college stelt de gemeenteraad voor om dit bestemmingsplan ongewijzigd vast te stellen.

Het ontwerpbestemmingsplan Paardenveld, Binnenstad heeft gedurende zes weken ter inzage gelegen. Binnen deze termijn zijn geen zienswijzen ingediend.

7 Reacties

Reageren
  1. ulaan

    Ik kan niet wachten. Echt, ik-kan-niet-wachten. EINDELIJK is die onvergeeflijke blunder van toen gecorrigeerd. Terug in de tijd, weg met die hopeloze nieuwlichterij die zelden wat goeds bracht. Laten we hopen, vurig hopen, dat het verkeer ook weer geleid wordt zoals dat gebruikelijk was vóór de drooglegging. In alle eenvoud, niet met duizend borden, palen, stoplichtarmaturen, strepen, die afschuwelijk lelijke fietspadblokken, rode fietspaden, drempels, eilanden en weet ik wat er allemaal niet wordt toegepast in die ziekelijke drang tot onbeperkte belemmering van de doorgang, maar in alle overzichtelijke eenvoud van toen. Nou ja, in Utrecht blijft altijd wel ergens voor te bidden. Blij met dat water, in ieder geval.

  2. Louise

    Toekomstige Catharijnesingel? Het is zoals Ulaan zegt het herstel van de Catharijnesingel. En al die jaren heeft het stukje gedempte Catharijnesingel pijn gedaan aan de ogen!

  3. Koen

    Ik kan ook niet wachten, knetter-, knettergek wordt ik van die door- en om bouwputjes slingerende fietsroutes, bouwhekken en parkeerchaos

  4. frits

    Het doortrekken van de singel in combinatie met het bouwen van een nieuwe bioscoop op Paardenveld gaat volgens mij een enorme boost geven aan Pijlsweerd, het buurtje dat zo ineens veel meer bij de binnenstad getrokken wordt. Leuk hoor.

  5. Co van Hemert

    Als geboren Utrechter heb ik het Paardenveld en de singel goed gekend. Helaas zal het niet meer zoals vroeger worden. De Paardenbrug en de hoge wallen kan ik mij nog goed herinneren. Maar een ding is tenminste wel zo, dat je met de boot in de toekomst weer rond kunt varen en het zal een hele verbetering worden met hetgeen het geweest is.

  6. Erik

    Jammer dat het nog tot minimaal 2019 duurt tot de singel weer helemaal hersteld is.

  7. Hendrik

    Het stukje Paardenveld-Tivoli is ongeveer 200 meter. Hoeveel wij daarvoor betalen weet ik niet, maar de betonbouwers betalen geen cent. Dan resteert er nog 500 meter voor de aansluiting op de bestaande singel, ter hoogte van Sterrenbos. Ik heb al eens eerder gelezen dat daar eigenlijk geen geld voor is. Hoe zit dat? (Misschien iets voor DUIC om uit te zoeken?) En waarom duurt dat zo lang?
    Je kan dus wel naïef denken dat je weer rond kunt varen, maar dat is dus nu dus nog niet het geval.

    Tja, wel 50 miljoen voor parkeergarage. En godbetert ook nog tig-miljoen voor lege bioscoop. Weer bouwen, en bouwen en bouwen van afzichtelijke steenhopen, waar niemand in Utrecht op zit te wachten. Zitten die lui van GL, SP en D’66 (‘voor de burgers’) in de raad met z’n allen te slapen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).