Jette & Jildou drinken koffie: Broodnodig, Burgemeester Reigerstraat | De Utrechtse Internet Courant Jette & Jildou drinken koffie: Broodnodig, Burgemeester Reigerstraat | De Utrechtse Internet Courant

Jette & Jildou drinken koffie: Broodnodig, Burgemeester Reigerstraat

Jette & Jildou drinken koffie: Broodnodig, Burgemeester Reigerstraat
Een schattig spoorhuisje waar het terras elke ochtend mutjevol zit. Jette & Jildou voegden zich op een zonnige ochtend bij hen en dronken koffie bij Broodnodig op de Burgemeester Reigerstraat. 

Een schattig spoorhuisje waar het terras elke ochtend mutjevol zit. Jette & Jildou voegden zich op een zonnige ochtend bij hen en dronken koffie bij Broodnodig op de Burgemeester Reigerstraat. 

We fietsen er altijd langs, maar zijn nog nooit afgestapt; het terras van Broodnodig. Al ligt dat absoluut niet aan het terras; dat is uitnodigend genoeg met de bijzondere locatie aan het spoor, mooie leilindes en leuke houten stoelen en bankjes. Het kwam er nooit van. Gelukkig is vandaag een ideale dag om een koffietje te doen bij Broodnodig; de zon is al lekker warm en het terras is vol!

Bij een eerste blik op de kaart blijkt dat Broodnodig haar eigen ‘koffiefilosofie’ heeft: hier bestel je niet een cappuccino, koffie verkeerd of latte machiatto, maar een koffie met melk. Want dat is het, dus laten we het niet moeilijker maken dan het is. Die bestel je dan in klein, middel of groot. Wij zeggen: zo moeilijk is het toch ook weer niet? Wij struikelden een beetje over onze woorden toen we ‘een koffie met melk, middel, alsjeblieft’ wilden bestellen. Niet helemaal nodig dus, al is het wel onderscheidend.

Dan de koffie zelf: hij valt ons een beetje tegen eerlijk gezegd. Maar het zou zomaar kunnen dat de barista even een dipje had, want broodnodig staat naast als een goede bakker ook bekend als een puike espressobar. Pech of gewoon niet zo bijzonder? We weten het niet. De cappuccino van Jette heeft maar weinig schuim en is wat slapjes van smaak. Jildous latte machiatto – o nee, grote koffie met melk – heeft wel schuim en wordt geserveerd in een fijn picardi-glas, maar de espresso had ook wel wat sterker gemogen.

Gelukkig maken de sweets de mindere koffie helemaal goed. Een blik op de toonbank met alle lekkernijen doet je voelen als een kind in de snoepwinkel dat niet weet wat ie moet kiezen. Uiteindelijk gaan we voor een scandinavisch duo van bananenbrood en een grote kaneelrol. Heel lekker en helemaal niet duur! Ook de broodjes en taartjes doen ons overigens watertanden; volgende keer blijven we zitten tot de lunch.

Broodnodig heeft nog twee andere locaties; op de Oosterkade en op de Mariaplaats, maar deze vestiging op de Burgemeester Reigerstraat is toch wel het meest bijzonder. Eén keer in het uur komt er een treintje langsgereden op weg naar het Spoorwegmuseum en naast het terras loopt de fietssnelweg naar de Uithof. Allebei niet hinderend, maar juist amusant om naar te kijken. Het publiek is gemêleerd; ouders met kinderen, jonge stelletjes en eenlingen die komen ontbijten terwijl ze een krantje lezen. We vragen ons af of deze mensen allemaal niet hoeven te werken… Blijkbaar niet. Het geeft ons in ieder geval een zomers vakantiegevoel, waarin de tijd lijkt stil te staan. Een prima gevoel zo eind augustus.

Unique Selling Point: Het terras. Passerende treinen en fietsers bieden amusant uitzicht zonder dat het te druk om je heen wordt.

Afknapmomentje: De koffie, toch wel. Al hopen we heel erg dat toevallig onze bestelling is gemaakt door een net aangenomen beginnende koffiezetter.

Volg Jette & Jildou drinken koffie ook op Facebook! Like ons en ben als eerste op de hoogte waar Jette & Jildou deze keer koffie gaan drinken.

Jette en Jildou

Jette en Jildou

Jette en Jildou houden van koffie. Zo erg dat ze in 2013 besloten om tweewekelijks over de beste koffietentjes in Utrecht te gaan schrijven op DUIC.

Profiel

1 Reactie

Reageren
  1. Domtoren64

    Dat spoorhuisje is een historisch, monumentaal brandspuithuisje

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).