Nog een plan: Bibliotheek mogelijk naar het voormalige KvK-gebouw | De Utrechtse Internet Courant Nog een plan: Bibliotheek mogelijk naar het voormalige KvK-gebouw | De Utrechtse Internet Courant

Nog een plan: Bibliotheek mogelijk naar het voormalige KvK-gebouw

Nog een plan: Bibliotheek mogelijk naar het voormalige KvK-gebouw
Na het mislukken van het laatste plan om de bibliotheek naar de Neude wordt nu gedacht aan weer een andere locatie. De centrale bibliotheek zou kunnen verhuizen naar het gebouw Trappenburgh aan de Kroonstraat, ook wel bekend als het voormalige KvK-gebouw.

Na het mislukken van het laatste plan om de bibliotheek naar de Neude wordt nu gedacht aan weer een andere locatie. De centrale bibliotheek zou kunnen verhuizen naar het gebouw Trappenburgh aan de Kroonstraat, ook wel bekend als het voormalige KvK-gebouw.

Investeerder PingProperties is met de gemeente in gesprek over de herontwikkeling van het gebouw tegenover het politiebureau. PingProperties heeft in juli al contact gelegd met Bibliotheek Utrecht, in augustus is het voormalige gebouw van de Kamer van Koophandel voorgelegd als mogelijke locatie.

Naar aanleiding van het gesprek heeft PingProperties laten onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor een uitbreiding van het gebouw. Het blijkt dat het gebouw uitgebreid kan worden tot  10.000m2. Dit zou ruimschoots voldoende zijn voor alle eisen die aan de nieuwe bibliotheek worden gesteld. PingProperties heeft ook aan de bibliotheek aangegeven dat de locatie Trappenburgh een veel goedkoper alternatief is dan de Neude.

Bibliotheek Utrecht zou graag naar het oude postkantoor willen op de Neude en ziet het plan om naar het pand in Wijk C te verhuizen als een mindere optie. De bibliotheek gaat graag nog in overleg met de gemeente over het laatste voorstel.

7 Reacties

Reageren
  1. peter Utrecht

    Het gesol van de gemeente met de bieb laat zien dat ze eigenlijk geheel niet geinteresseerd is in een moderne, veelbezochte bibliotheek in de stad Utrecht. Schande!

  2. Arie

    Slechte locatie. Te ver uit centrum en geen zichtlocatie

  3. Ronald

    Prima plan; waarschijnlijk veel goedkoper, maar toch midden in het centrum en aan de St. Jacobsstraat een mooie zichtlocatie!

  4. van lieshout

    Komen de voorstanders van een verhuizing naar de Neude wel eens in de bibliotheek aan de Oudegracht? Ik wel. Afgelopen maandagmiddag (pas om 13.00 uur open) nog. Je kon er een kanon afschieten. Het was een vertrouwd beeld. Ik vind dat verder prima, Ik lever mijn boeken in en neem nieuwe boeken mee. Nooit stoor ik me aan dat zogenaamde oude pand. Laat die bibliotheek maar lekker daar staan. Een lik verf her en der en we kunnen weer even verder. Probleem opgelost en overgaan tot de orde van de dag,

  5. Joop Daalmeijer

    Juist in Utrecht met zijn vele hoogopgeleiden verwacht je een moderne bibliotheek. Een plek voor kennis en ontmoeting. Een plek waar verschillende functies samen komen. Zo’n ‘bibliotheek’ heeft een centrale plek in de samenleving en in de stad nodig. Een modern, laagdrempelig en toegankelijk gebouw. Kijk bijvoorbeeld naar de bibliotheken in Almere en Arnhem.

  6. Bert

    Dat gebouw is geschikt voor maar één bestemming: slopen!

    Een gedrocht.

  7. Krakeling

    Slopen die hap!
    btw. De hele noordkant van het Vredeburg mogen ze cadeau geven aan Corio. Misschien dat die er nog wat van kunnen maken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).