Ophef rond wachtgeldregeling Den Besten | De Utrechtse Internet Courant Ophef rond wachtgeldregeling Den Besten | De Utrechtse Internet Courant

Ophef rond wachtgeldregeling Den Besten

Ophef rond wachtgeldregeling Den Besten

Ex-wethouder Rinda den Besten gaat gebruik maken van de wachtgeldregeling. Hoewel ze al een nieuwe baan heeft ‘krijgt’ ze de komende zeven weken 14.000,- euro. Dit tot onvrede van zowel mensen als binnen de politiek als erbuiten.

Momenteel is de PvdA-politica ‘in between jobs’,  Op 1 april begint ze als voorzitter van de PO-raad. Ze gaat de komende zeven weken ‘afstand nemen’ en ‘heel erg uitrusten’.

Verschillende partijen vinden het niet kunnen dat iemand, in deze tijd, vrijwillig ergens opstapt maar wel gebruik maakt van de wachtgeldregeling. Helemaal omdat de regeling eigenlijk bedoeld is voor het onzekere bestaan dat een politicus kan hebben na een ontslag, wat in dit geval niet aan de orde is.

Coryfeeën

Eerder hebben coryfeeën van diezelfde partij de wachtgeldregeling laten schieten. Job Cohen meende drie maanden lang geen recht te hebben op wachtgeld toen hij opstapte als burgemeester om in de Tweede Kamer aan de slag te gaan. Ook Hans Spekman zag om diezelfde reden van het geld af. Hij gaat ervan uit dat PvdA’ers terughoudend omgaan met wachtgeldregelingen.

In De Telegraaf van vandaag reageert Rinda den Besten op de ophef.

„Ik heb jarenlang veel geïnvesteerd in deze stad. En doe dat nog steeds. Want vandaag (maandag, red.) was ik nog op het stadhuis om dingen af te ronden en goed over te dragen. Daarom kan ik het goed uitleggen. Er zijn ook veel wethouders die jaren geld ontvangen. Ik doe het juist een zo kort mogelijke tijd. Bovendien: als wethouder heb je geen vakantiedagen.”

4 Reacties

Reageren
  1. Gerry Jöris

    Ja, ze heeft goed gekeken hoe anderen het (denken te moeten) doen. Haar reactie raakt kant noch wal. Hoezo heeft een wethouder geen vakantiedagen???

  2. Ronald

    Wat een flutreactie.. “Daarom kan ik het goed uitleggen”…doe dat dan mevr. Den Besten, want ik begrijp niet hoe “een zo kort mogelijke tijd” niet gewoon 0 dagen zou zijn.

  3. Mia Amram

    Ik ken heel veel mensen die zich in hun vrije tijd belangeloos inzetten voor deze stad, dit hoeft zich niet om te zetten in riante vergoedingen. Ik ken ook veel mensen die heel hard werken en het kunnen vergeten 7 weken vakantie te houden. Mevrouw heeft een hele mooie, goed betaalde baan gehad, als je dan zelf op zegt zou je dus net zoals andere werknemers daar de consequenties aan moeten verbinden. Dit is voor je eigen risico dan. Niet goed te praten zo asociaal.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).