Repareren geluidslek TivoliVredenburg kost twee keer meer dan begroot | De Utrechtse Internet Courant Repareren geluidslek TivoliVredenburg kost twee keer meer dan begroot | De Utrechtse Internet Courant

Repareren geluidslek TivoliVredenburg kost twee keer meer dan begroot

Repareren geluidslek TivoliVredenburg kost twee keer meer dan begroot
De kosten die gemoeid zijn met het repareren van het geluidslek in TivoliVredenburg zijn twee keer zo hoog als eerder was voorzien. Dat laat wethouder Victor Everhardt weten. In plaats van 300.000 euro is het nu 600.000 euro. De werkzaamheden zullen aanstaande vrijdag beginnen.

De kosten die gemoeid zijn met het repareren van het geluidslek in TivoliVredenburg zijn twee keer zo hoog als eerder was voorzien. Dat laat wethouder Victor Everhardt weten. In plaats van 300.000 euro is het nu 600.000 euro. De werkzaamheden zullen aanstaande vrijdag beginnen.

In het voorjaar van 2014 bleek uit metingen dat het geluid uit de Ronda en Cloud Nine nog te veel te horen is in Hertz. Omdat alle zalen tegelijk gebruikt moeten kunnen worden is het noodzakelijk dat dit opgelost wordt.

Uit eerdere analyses en metingen is gebleken dat de vier kolommen, die zich tussen de Ronda en de Hertz bevinden, de grootste oorzaak zijn van de geluidsoverdracht. Om dit op te lossen zullen er veren worden aangebracht in de kolommen. Vrijdag beginnen de voorbereidende werkzaamheden, in juni worden één voor één de veren in de vier kolommen geplaatst. Begin juli vinden geluidsmetingen plaats naar de effecten van deze ingreep.

De wethouder laat weten dat het aanbrengen van de veren technisch een stuk ingewikkelder blijkt dan eerder gedacht. Naast vertraging in de uitvoering zijn zowel de kosten van het aanbrengen van de veren als de begeleidings- en advieskosten hoger dan eerder geraamd.

De gemeente heeft nu ook besloten om twee extra geluid reducerende maatregelen in het gebouw te treffen: het aanbrengen van speciale platen aan de balkonrand in de Ronda en geluiddempende maatregelen bij het gebruik van de goederenlift.

De eerder begrootte 300.000 euro past in het bouwkrediet. Voor de extra kosten moet een voorstel worden gedaan aan de gemeenteraad tijdens de Voorjaarsnota.

13 Reacties

Reageren
  1. David

    Maar is twee keer meer dan begroot nou een mee- of een tegenvaller in Tivoli termen?

  2. jan

    Logisch toch en wordt nog veel duurder !

  3. Suus

    De 4 kolommen zijn, volgens het artikel, de grootste oorzaak. Zijn er nog meer oorzaken..? En wat gaat het kosten om die op te lossen?

  4. Frank

    Er lekt dus niet alleen geluid, maar er lekt ook geld.

  5. stefan

    het is een ontwerpfout: verhalen op de architect, lijkt me.

  6. Utrecht@Geenstijl

    Dit is toch een schaamteloze vertoning, de wijze waarop met gemeenschapsgeld word gegoocheld en hoe laconiek er door het pluche mee word omgegaan.

  7. Roland Goetgeluk

    Hoe is het mogelijk om een kernonderdeel van het verdienmodel van TV – tegelijkertijd muziek beleven – niet heeft geleid tot een goed en getest ontwerp. Fout architect, techneuten en contractmakers gemeente. Kan dit verhaald worden door de gemeente journalisten van de DUIC?

  8. Herman

    De geluidslek soap kent al vele versies en schadebedragen, eerst was het bedrag enorm hoog, toen viel het mee, nu weer een beetje tegen. Je kunt nu al vermoeden dat het nog wel meer gaat kosten.
    Wordt tijd dat er openheid komt, wie is schuldig en wat is de echte schade?

  9. ed

    Ik dacht dat duic i.s.m. rtvu een onderzoek zou gaan doen naar de oorzaak en aansprakelijkheid van dit geluidslek?

  10. Rich mofo

    Leven kost geld! Splash the cash

  11. Domtoren49

    Sinterklaas Everhardt zal dat wel even regelen

  12. HH

    Er is geen sprake van een ontwerpfout,maar van een gebruiksfout. Hoewel we van alle zijden worden gemaand gezond te leven, niet roken, regelmatig bewegen et cetera, gaan we hier 600.000 Euro uitgeven om een generatie met gehoorschade op te zadelen. Het probleem is volgens mij dat er tegelijkertijd muziek in de Hertz ten gehore wordt gebracht terwijl in de Ronda de volumeknop naar 140 of 120 decibel wordt gedraaid. Gewoon wettelijk maatregelen nemen om dit lawaainiveau te verbieden. Dan is het probleem opgelost.

  13. Luuk Upuuk

    Kennelijk had de architect bij “normaal gebruik” iets anders in gedachten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).