Rode stippen om fietsverkeer Vredenburg te ontlasten | De Utrechtse Internet Courant Rode stippen om fietsverkeer Vredenburg te ontlasten | De Utrechtse Internet Courant

Rode stippen om fietsverkeer Vredenburg te ontlasten

Rode stippen om fietsverkeer Vredenburg te ontlasten

Opvallend waren ze al. De rode stippen die, zo leek, willekeurig geplaatst waren op het wegdek. Nu is duidelijk waarom. Op vrijdag de 19 april start een test met een nieuwe bewegwijzering voor fietsers, met de Herenroute als eerste route.

Fietsers die vanaf het Utrecht Centraal naar de oostkant van de stad willen, kiezen vaak automatisch voor de route langs Vredenburg. Die route is daardoor erg druk met fietsers en ander verkeer.

Utrecht wil daarom alternatieve fietsroutes door middel van een nieuw soort bewegwijzering onder de aandacht brengen. De Herenroute is één van de alternatieven. Een plan van de studenten van de Hogeschool voor de Kunsten is een van de inspiratiebronnen geweest voor de nieuwe bewegwijzering op de route.

De route

De testroute loopt van het Smakkelaarsveld langs het Stationsplein, Moreelsepark, Mariaplaats, Springweg, Hamburgerstraat, Herenstraat, Lepelenburg en de Maliebaan en komt uit op de Burgemeester Reigerstraat.

Aan het begin en het eind van de route plaatst de gemeente informatieborden. De nieuwe bewegwijzering blijft tot september 2013. Daarna wordt de test geëvalueerd. Dit gebeurt aan de hand van tellingen op de route en een gebruikersonderzoek.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).