Zie hier waar je kan gaan en staan tijdens Koningsnacht en Koningsdag in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Zie hier waar je kan gaan en staan tijdens Koningsnacht en Koningsdag in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Zie hier waar je kan gaan en staan tijdens Koningsnacht en Koningsdag in Utrecht

Zie hier waar je kan gaan en staan tijdens Koningsnacht en Koningsdag in Utrecht
Koningsnacht en Koningsdag staan weer voor de deur. De oranje-outfits mogen uit de kast, alle rommel mag  op de Vrijmarkt en er kan gedanst worden. Op bovenstaande kaart is precies te zien waar de Vrijmarkt zal zijn, op welke pleinen er evenementen georganiseerd worden, waar de toiletten zijn en informatie over het openbaar vervoer. Zondagavond om 18.00 uur gaan de meeste activiteiten van start.

Koningsnacht en Koningsdag staan weer voor de deur. De oranje-outfits mogen uit de kast, alle rommel mag  op de Vrijmarkt en er kan gedanst worden. Op bovenstaande kaart is precies te zien waar de Vrijmarkt zal zijn, op welke pleinen er evenementen georganiseerd worden, waar de toiletten zijn en informatie over het openbaar vervoer. Zondagavond om 18.00 uur gaan de meeste activiteiten van start.

Om de kaart in groter beeld te zien, klik hier.

Enkele podia

Neude – Kingsday Neude
Om te proosten op de verjaardag van onze koning hebben café Le Journal, café De Beurs én Bar ’t Spit dit jaar weer een feestje georganiseerd op de Neude. Op Koningsnacht en Koningsdag zullen er op het plein verschillende bands en DJ’s staan.

Janskerkhof – Beat-rix Kingsday
Evenement georganiseerd door studentendiscotheek de Woolloomooloo, genaamd Beat-rix Open air, op Koningsnacht en Koningsdag. Ook burgemeester Jan van Zanen maakt zijn opwachting op het Janskerkhof. Maandag van 16.45 uur tot 17.15 uur is hij aanwezig.

St. Jacobskerkplein – KingCity
Het St. Jacobskerkplein moet een oranje koningswalhalla worden. Scoor een patatje bij de frietkraam, haal een biertje bij de bar & ga helemaal uit je dak met onze King; DJ René. De 70’s/80’s, house, pop, het komt allemaal aanbod op dit feest.

Vredenburgplein – DutchKings Night and Day
Zoals vele andere jaren zal ook dit jaar het Vredenburgplein vol staan met dansende mensen. Met verschillende artiesten zoals: Dries Roelvink, Johan Kettenburg, Danny Temming, Hans Kaay,Judith peters, Mitchell van Essen, Jan Woudenberg, Martin van Doorn, Starkoo, DJ Patrick de Keyzer, en Dennis Kroon.

TivoliVredenburg – Revolutie
De muziektempel TivoliVredenburg gooit op Koningsnacht drie zalen open voor het feest Revolutie. In Ronda kan er gedanst worden op techno, in de Pandora op House en in Cloud 9 is het een mengelmoes.

Zie het volledige overzicht met alle programma’s van openbare podia hier.

Eigen suggesties voor leuke evenementen en feesten kunnen in de reacties onder aan deze pagina worden toegevoegd

Openbaar Vervoer

Vrijmarktnet
Na de Vrijmarkt of de andere Koningsnachtactiviteiten rijdt U-OV weer het Vrijmarktnet tussen 01.30 uur en ongeveer 04.00 uur. Alle lijnen vertrekken vanaf Busstation Utrecht CS Centrumzijde. Het kaartje voor de bus kopen de reizigers bij het kraampje op het busstation. Als reizigers onderweg opstappen, kunnen ze een kaartje kopen bij de chauffeur in de bus. De prijs van het kaartje is afhankelijk van de reisafstand: € 4,00, €6,00 of €7,00

Vrijmarkt

De vrijmarkt start op zondag 26 april om 18.00 uur en eindigt op Koningsdag 27 april om 18.00 uur. De kindervrijmarkt is dit jaar bij de voetbalkooi aan de van Asch van Wijckskade en op 27 april op het Lepelenburg. Deze gebieden zijn alleen bedoeld voor kinderen. Op de Twijnstraat is er geen georganiseerde kindervrijmarkt.

Varen

Tijdens Koningsnacht en Koningsdag gelden er speciale regels voor het varen met bootjes over de singels en de Oudegracht. Er geldt eenrichtingsverkeer voor alle boten. Op de Oudegracht geldt ook een afmeerverbod. Om 13.00 uur en 17.00 uur is er wel een begeleid konvooi dat tegen het ingestelde eenrichtingsverkeer vaart.

9 Reacties

Reageren
  1. Jansen

    Feest voor de onderkant van de samenleving.

  2. Louis-Jean-Ghislain thoe Schwartzenberg en Hohenlansberg

    Juist heer Jansen, eindelijk iemand met verstand, die dit soort dingen uitspreekt.

    Ik zelf zal, net als u wellicht, in mijn chateau in Port Grimaud vertoeven zoals ik dat elk jaar rond deze tijd doe. Ik hoop u er eens te treffen, al verraadt uw achternaam dat u wellicht enigzins gewoontjes bent opgevoed.

  3. Fredy

    Voor rond 500.000 bezoekers….plezier…zal ik Dhr. Piet Jansen niet missen..!

  4. Danny

    Ik ben dol op de onderkant van de samenleving!

  5. Valentijn van Puffelen

    Ik zou een dezer dagen gaarne de heer Jansen mijn onderkantje willen laten zien. Draait er nog ergens wat moombahton dat iemand weet?

  6. Floris-Jan van Zuylen-Nijevelt

    Vertier voor de onderlaag. Bah!

  7. Erwin Kroll

    Gedurende de Koningsdag zijn er periodes met zware neerslag, het is de gehele dag bewolkt. Tijdens de regen komt de temperatuur nauwelijks boven de tien graden uit, de wind is matig tot kracht zuid, zuidwest.

  8. VincentDV

    Ik vind het maar stompzinnig vermaak dat hele koningsdag. Maar ik gun het iedereen die er wel van kan genieten.
    Waar ik me echter groen en geel aan erger is dat de hele wijk volgeparkeerd wordt door idioten die vinden dat ze met de auto moeten komen. Mijn eigen auto is nu twee dagen onbruikbaar: als ik al weg kan komen, kan ik bij thuiskomst mijn auto nergens meer kwijt.
    Daar zou de gemeente wel iets meer aandacht aan mogen besteden. Lekker parkeerboetes schrijven voor de hillbillies, dan blijven ze volgend jaar weg.

  9. De Vries

    Plezier voor de ondergang

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).