Leren ondernemen buiten de collegebanken en de stad profiteert | De Utrechtse Internet Courant Leren ondernemen buiten de collegebanken en de stad profiteert | De Utrechtse Internet Courant

Leren ondernemen buiten de collegebanken en de stad profiteert

Leren ondernemen buiten de collegebanken en de stad profiteert

Hoe bedenk je onverwachte oplossingen voor lokale vraagstukken in Utrecht? Hoe komt vervolgens dat voetpad daar, of die bankjes, de burenhulp? Dus, hoe neem je stappen van idee naar uitvoering. Daag studenten uit hierover na te denken. Dat gaat dit najaar gebeuren nu de UDB samen met een flink aantal partijen in Utrecht een nieuw initiatief op touw zet, gericht op verbetering van stad en ommelanden. Binnenkort zullen twee projecten starten.

De flyer van #SOSUtrecht is helder en duidelijk: om de projecten uit te voeren die de studenten voor Utrechtse lokale kwesties gaan bedenken, is geld nodig. Wij, in dit spontaan samenwerkingsverband, zamelen dat in via crowdfunding. Dus het gaat niet zomaar om geld dat in een diepe pot verdwijnt. Wie meebetaalt, staat vooraan, participeert, bouwt direct en gericht aan oplossingen voor de stad. Kortom, een interessante beloning en bovendien kennismaking met slimme studenten.

Graag stel ik mijn blogruimte beschikbaar om meer bekendheid aan het initiatief te geven.

Crowdaboutnow Utrechts succes

We hebben een goed trackrecord qua crowdfunding in deze stad. Zo is Crowdaboutnow bijvoorbeeld een vroeg en succesvol bedrijf, dat een paar jaar geleden vanuit Utrecht startte. Mede dankzij een prijs van de gemeente Utrecht kreeg het indertijd een zetje de goede richting in. Wat de drie initiatiefnemers dan ook weer heel goed hebben kunnen uitnutten. Zodat zij de eerste van hun soort waren die samen met de AFM konden gaan uitvogelen hoe de regels rondom dit soort initiatieven horen te zijn. Crowdaboutnow is intussen het enige crowdfunding platform in Nederland met een AFM-vergunning voor zakelijke financiering.

Participatie 1000 euro

Tot nu toe denken wij dat #SOSUtrecht voldoende Utrechtse partijen kan inspireren tot een participatie van 1000 euro. Deze krant, DUIC, helpt vandaag mee aan de bekendheid van het initiatief.

Mocht het langs deze weg niet lukken, dan is misschien het opzetten van een structuur om voor dit type initiatieven geld bijeen te brengen wel de eerste opdracht aan die studenten.

Met Crowaboutnow als mentor?

We houden U op de hoogte!

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).