Nina neemt polshoogte bij Meneer Smakers: ‘’Ik bén Meneer Smakers’’ | De Utrechtse Internet Courant Nina neemt polshoogte bij Meneer Smakers: ‘’Ik bén Meneer Smakers’’ | De Utrechtse Internet Courant

Nina neemt polshoogte bij Meneer Smakers: ‘’Ik bén Meneer Smakers’’

Nina neemt polshoogte bij Meneer Smakers: ‘’Ik bén Meneer Smakers’’

Achter een bijzondere winkel gaat vaak een apart verhaal schuil; wie zit er achter die ene markante Utrechtse zaak? In deze tweede aflevering gaat Nina Bogosavac op bezoek bij Meneer Smakers.

Wie er weleens een ‘Opa Harry’ of ‘Tante Truus’ heeft besteld zag hem staan in de open keuken.
Erik Scharrenburg (31) , oftewel: Meneer Smakers. Samen met de broers Hubert en Paul van de Vecht is hij dik een jaar eigenaar van de eerste Hamburgerbar in Utrecht. Daar komt volgens de ondernemer meer bij kijken dan patat bakken en broodjes stapelen. ‘’Ik heb een jaar vrijaf genomen van mijn werk als chef om samen met de broers het concept volledig uit te denken. Dat gaat echt over details. Eenmaal opgestart moet je niet achterover leunen. Het is alweer gaan kriebelen bij mij; een jaar na de opening van Meneer Smakers aan de Nobelstraat, lijkt een tweede vestiging in de Utrechtse binnenstad in de nabije toekomst werkelijkheid te worden.’’

Jeugddroom of carrièreswitch?

‘’Ik schreef mij op mijn negentiende al in bij de Kamer van Koophandel. Mijn carrière begon precies tegenover de plek waar Meneer Smakers zit, ik verzorgde daar de catering bij het Utrechts Studenten Corps. Dit kwam zo omdat mijn vader eigenaar was van snackcorner ´de broodjeskoning´ in discotheek Brothers in Bunnik.’’ Hoewel Scharrenburg heus een passie heeft voor lekker eten – ‘het liefst Hollandse pot’- noemt hij zichzelf meer een ondernemer dan een kok. ‘’Er moet voor mij vooral een uitdaging in zitten: in een eigen onderneming kan ik dit kwijt. Ook ben ik van mening dat als je iets doet, je het goed moet doen.’’ Doordat er nog geen ‘Mevrouw Smakers’ in beeld is weet hij werk op nummer 1 te zetten. ‘’Een werkweek van  80 uur werken komt vaak voor, maar ik doe het met plezier.’’

Zie je de zaak terug in jou?
‘’Na een vakantie in de Verenigde Staten kwamen Paul en ik op het idee van een hamburgerbar. Samen zijn we gaan brainstormen. Je kan prima een broodje hamburger verkopen, maar wat bouw je eromheen? We wilden de zaak graag persoonlijk maken. Dat zie je aan de oude schooltafels uit Frankrijk en de retro inrichting. Daarnaast hebben we sterk ingezet op ambacht en het familiegevoel, vandaar ook de namen van de negen verschillende hamburgers die wij serveren.’’ Het ‘Meneer’ in de naam staat voor het familiegevoel, dat belichaam ik. Ik bén Meneer Smakers.’’

Over de eerder genoemde  doorvoering van details en het concept zegt Scharrenburg graag te ‘pielen met kleine dingen’. ‘’Ik werkte eerder als medisch instrumenten maker. Op dit moment wil ik meerdere vestigingen van Meneer Smakers realiseren, maar wie weet ben ik over een aantal jaar wel maker van exclusieve meubels. Als veertienjarig jongetje timmerde ik al vogelhuisjes in elkaar.’’

Signature Dish?
Dat kan niet missen, de hamburger. ‘’Maar wel toegespitst op Nederlanders. Dus met groenten, en weinig vette sauzen. Helaas, ik geef geen recept prijs van een van mijn hamburgers. Het allerbelangrijkste is ambacht: goed vlees, zelfgemaakte sauzen en perfect zuurdesembrood. Mijn lievelingsburger is de Ome Huib, een kip-burger.’’

 

 

 

 

 

 

 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).