Veganistische A&J Bakery aan de Amsterdamsestraatweg is gesloten | De Utrechtse Internet Courant Veganistische A&J Bakery aan de Amsterdamsestraatweg is gesloten | De Utrechtse Internet Courant

Veganistische A&J Bakery aan de Amsterdamsestraatweg is gesloten

Veganistische A&J Bakery aan de Amsterdamsestraatweg is gesloten
A&J Bakery aan de Amsterdamsestraatweg is gesloten. Zondag was de laatste dag dat de veganistische brood- en banketbakkerij bezocht kon worden.

A&J Bakery aan de Amsterdamsestraatweg is gesloten. Zondag was de laatste dag dat de veganistische brood- en banketbakkerij bezocht kon worden.

De bakkerij sluit omdat de zaak aan de Amsterdamsestraatweg te klein is voor de ambities van de mensen achter A&J. “We willen ook lunches en diners gaan verzorgen. Hiervoor zijn we op zoek naar een groter pand. We hopen over ongeveer drie maanden opnieuw open te gaan. Dit keer in het centrum van Utrecht.” Waar de bakkerij precies komt in het centrum is nog niet duidelijk.

In de tussentijd verzorgen de mensen van de bakkerij onder andere pop-up diners in Karibu Café aan de Oudenoord. “Ook bij deze diners gebruiken we geen dierlijke producten.” Op de website van A&J zullen de komende periode veganistische kookvideo’s worden gepost.

Amsterdamsestraatweg
De mensen van de bakkerij kijken terug op een mooi jaar. “We hebben ons hart verloren aan de Amsterdamsestraatweg. Het was een jaar vol leven, croissants en leuke mensen. We hebben veel gebakken, onze handen rolden duizenden croissants, kneedden vele broden en we smolten veel chocolade. Bedankt dat jullie onze missie zo mooi hebben gemaakt.”

In augustus 2017 openden de Poolse Wojtek en Marika hun A&J Bakery, met de initialen van hun dochters in de naam.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Tomorrow is going to be our last day on Amsterdamsestraatweg. One bigger project is in our minds, so we’re going to spend the next months building it! . We’re leaving our heart there, it has been a year full of life, croissants and nice people. We baked a lot, our hands rolled thousand of croissants, shaped lots of breads, melted a lot of chocolate for you. Thank you all to make our journey that amazing, your feedbacks have always been our strength, we’ll bring with us all that love and smiles. . Follow us and stay tuned, we’re still going to bring our vegan goodies around! #shop #vegan #bigproject #staytuned #celebratewithus #amsterdamsestraatweg #utrecht #netherlands #love #passion #bread #croissants #chocolate #goodvibes #goodmood #new #followusnow

Een bericht gedeeld door A&J Bakery Utrecht (@aj.bakery) op

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Ricard

  Ik hoop dat ze snel weer open gaan! Het is echt een ongelofelijk goede bakkerij en naar mijn weten de enige plek in Utrecht waar je verse vegan croissants kan krijgen.

 2. Katja

  In godsnaam géén kebabzaak of afhaalzaak erin of zoiets, daarvan hebben we er al genoeg.

 3. Rob H.

  Zeg Katja, woon jij wel aan dezelfde Straatweg als waar ik woon? Die prachtige lange straat die in ontwikkeling is en steeds beter wordt? Ik hoor je alleen maar klagen, klagen klagen over dingen die ik niet zie of herken…

 4. Gregor

  De culturele achtergrond van de bewoners van de Straatweg bepaalt of dit soort westerse hype winkels renderen of niet. Snel binnen de grachtengordel verhuizen en verder vooral samen blij en gelukkig zijn,

 5. Cico

  Wil je afwisseling in de straat, sluiten ze alweer de deuren om naar het white ghetto in het centrum te vertrekken. Ik heb niks met vegan, maar de bakkerij was een positieve aanwinst voor het westen.
  Als je het aan de markt overlaat, blijft het westen van Utrecht een plek voor de kebab, telefoonwinkels en armoeiige winkels. Een scherper vestigingsbeleid voor bedrijvigheden zou wel helpen.

 6. JdV

  @Cico: Dus als ik het goed begrijp pleit je voor discriminatie waarbij bepaalde culturele voedingsbereiders worden achtergesteld op andere culturele voedingsbereiders? Je reinste facisme.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).