Amsterdams Loetje komt definitief naar het Oudkerkhof | De Utrechtse Internet Courant Amsterdams Loetje komt definitief naar het Oudkerkhof | De Utrechtse Internet Courant

Amsterdams Loetje komt definitief naar het Oudkerkhof

Amsterdams Loetje komt definitief naar het Oudkerkhof
Het terras van Yoepz.
De Amsterdamse horecaketen ‘Loetje’ komt definitief naar Utrecht. Het bedrijf neemt Yoepz kip&kreeft over aan het Oudkerkhof. Eerder was het rijksmonument bekend als uitgaansgelegenheid Havana.

De Amsterdamse horecaketen ‘Loetje’ komt definitief naar Utrecht. Het bedrijf neemt Yoepz kip&kreeft over aan het Oudkerkhof. Eerder was het rijksmonument bekend als uitgaansgelegenheid Havana.

Voordat de Havana  werd overgenomen door Yoepz kip&kreeft waren er al sterke geruchten dat Loetje het pand zou betrekken. Nu het niet goed liep bij Yoepz was de connectie snel weer gemaakt. Joep Niesink van Yoepz: “Verleden week hebben we besloten om te stoppen met ons restaurant. Het was te hoog gegrepen voor ons als start-up op deze locatie. Het pand was ook te groot.” Niesink zegt dat zijn Amsterdamse vestiging wel door zal gaan. Zaterdag 28 mei zal de laatste keer zijn dat er bij de Utrechtse vestiging kan worden gegeten.

Loetje is een populaire Amsterdamse keten en opent op 17 juni. De oudste vestiging, café Loetje, bestaat inmiddels al ruim 38 jaar. Volgens Niesink zal er niets worden veranderd aan het concept: “Het wordt echt een Loetje.” De keten staat bekend om biefstuk met witbrood, friet en sla.

Utrecht wordt de tiende vestiging van Loetje. “De nieuwe locatie wordt per eind mei verbouwd en krijgt een eigentijdse uitstraling. Uiteraard met diverse elementen die passen binnen de herkenbare Loetje stijl. Geen Loetje vestiging is namelijk hetzelfde, terwijl de biefstuk vanzelfsprekend in elke Loetje gelijk smaakt”, aldus het bedrijf in een verklaring.

15 Reacties

Reageren
 1. Mikel

  Man daar zitten we op te wachten hoor . Biefstuk met brood. Wat een armoe.

 2. Jeroen Kaakdorst

  Jammer dat Yoepz weg gaat, maar Loetje is ook leuk!

 3. Loesje

  Zijn ze nou helemaal van Loetje getikt?

 4. herman

  Leuk thuishonk voor utreg supporters

 5. Michiel B

  @Mikel,

  Biefstuk en brood is toch wel verdomd lekker. Lekker die jus opvegen.. en wat frietjes erbij..

  Ik ga wel een bezoekje brengen denk ik zo.

 6. Mikel

  @michiel b. En daar ga je dan lekker 25 euro voor betalen. Succes vriend.

 7. I

  @Mikel lekker liggen weken in azijn? Wat een zure reacties, zeg…

 8. Michiel B

  @Mikel, Kom u nog wel buiten? Uit eten gaan is overal duur hoor… Nouja, niet als uw enige horeca-ervaring de McDonalds is natuurlijk, wat wel te verwachten is met zo’n kinderachtige reactie.

 9. Lucas

  Loetje serveert als ik het wel heb paardenbiefstuk… Of ben ik abuis?

 10. M Groen

  Hoeveel kreeften moeten er onder lijden,vreselijk dat ze zomaar in het kokende water worden gegooid. M Groen.

 11. Henk Sanders

  Dat wordt zoals de meeste (alle?) Loetjes dus ook weer een stamtent voor de lokale penoze.

 12. Pim

  Deprimerend… op zo’n top locatie OUDKERKHOF… wit brood met biefstuk…brrr.

 13. Jeroen de Vries

  Op hun website staan de prijzen. Ik voorspel nu al, voor (veel) minder geld kun je elders in Utrecht ook prima biefstuk eten. In combinatie met de waarschijnlijk hele hoge huur op het Oudkerkhof zal deze loetje een kort leven beschoren zijn.

 14. Louise

  Niet zo negatief mensen, Loetje is gewoon een leuke tent, en ze serveren niet alleen biefstuk. Ik zou zeggen probeer het eerst en oordeel dan!! Eet smakelijk……

 15. Mw.de Groot

  Ik wil graag weten waar het precies is en graag een menukaart?
  Waarschijnlijk komen wij dan binnenkort bij U eten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).