Basis viert zaterdag 1-jarig bestaan: “We willen meer gebruik maken van 24-uursvergunning” | De Utrechtse Internet Courant Basis viert zaterdag 1-jarig bestaan: “We willen meer gebruik maken van 24-uursvergunning” | De Utrechtse Internet Courant

Basis viert zaterdag 1-jarig bestaan: “We willen meer gebruik maken van 24-uursvergunning”

Basis viert zaterdag 1-jarig bestaan: “We willen meer gebruik maken van 24-uursvergunning”
Basis kende vorig jaar een spectaculaire opening met rijen voor de deur tot op de Potterstraat. Zaterdag bestaat Utrechts enige technoclub één jaar en dat wordt gevierd met een groot feest. Hoe blikken de eigenaren terug op het eerste jaar? “Binnenkort hosten we een podium op een groot festival.”

Basis kende vorig jaar een spectaculaire opening met rijen voor de deur tot op de Potterstraat. Zaterdag bestaat Utrechts enige technoclub één jaar en dat wordt gevierd met een groot feest. Hoe blikken de eigenaren terug op het eerste jaar? “Binnenkort hosten we een podium op een groot festival.”

Een jaar geleden begonnen Jorn Lukaszczyk en Joost Holthuizen met Basis in een werfkelder aan de Oudegracht. “Het was keihard werken om alles op tijd af te krijgen. De verf op de muren was als het ware nog nat bij het openingsfeest. We hebben het in het begin ook wel onderschat. We wisten pas laat dat we hier mee aan de slag konden dus moesten snel en veel vooruit werken.”

Voor het éénjarig bestaan wordt komende zaterdag een groot feest gehouden waar extra middelen worden ingezet zoals een nieuw lichtplan en een bredere dj-booth. Het programma zal bestaan uit bekende mensen zoals Job Jobse. Ook zijn er muzikanten uitgenodigd die nog niet eerder in Basis hebben gestaan. Sinds kort wordt er bij Basis gewerkt met voorverkoop. “De kaarten in de voorverkoop zijn al bijna allemaal weg. We houden dan nog zo’n 200 kaarten over voor de verkoop aan de deur.”

“We zitten er aan te denken doordeweeks speciale avonden te organiseren waarin Utrechtse muzikanten een avond kunnen vullen.”

De heren hebben het afgelopen jaar als erg leerzaam ervaren. “Het was voor ons allemaal nieuw. Je kunt er alleen achter komen wat wel of niet werkt door het gewoon te doen. Dus dat deden we.” Zo is de programmering gaandeweg aangepast. De zaterdagavond bleek drukker bezocht. Ook door mensen buiten Utrecht, waardoor ze besloten zich op de vrijdag vooral te richten op het lokale publiek. De grote namen kwamen op de zaterdag.

Festival

In de toekomst willen de eigenaren graag grotere buitenlandse artiesten naar de club halen. Ook komt er een samenwerking aan met een groot festival waar ze een podium gaan hosten. Het genre blijft wel wat de mensen gewend zijn van Basis. Jorn en Joost hopen zeer binnenkort meer hierover te kunnen vertellen aan hun publiek.

Een andere droom is om meer gebruik te maken van de 24-uursvergunning. Zo willen ze bijvoorbeeld gaan kijken naar de mogelijkheid om een heel weekend open te blijven. Daarnaast willen ze nog meer de verbinding met Utrecht versterken. “We zitten er aan te denken doordeweeks speciale avonden te organiseren waarin Utrechtse muzikanten een avond kunnen vullen. We moeten wel nog kijken of we doordeweeks avonden kunnen vullen.”

Hoogtepunt

Lange rijen tijdens de eerste avond van Club Basis vorig jaar januari
Lange rijen tijdens de eerste avond van Basis vorig jaar januari

De opening was voor Holthuizen echt een hoogtepunt van het afgelopen jaar. “De rijen stonden tot ver voorbij de trappen. Het leek wel alsof heel Utrecht was uitgelopen. Dat was echt een euforisch moment.” Lukaszczyk vertelt dat vooral de sfeer en energie die van het publiek af komt hem geluksmomenten bezorgd. “Het zijn mensen die echt van de muziek houden. Daar komen ze voor. Je ziet dan iedereen uit zijn dak gaan. Dat is fantastisch.”

Voor de volledige programmering zaterdag bekijk het Facebook evenement.

4 Reacties

Reageren
 1. Berend

  Hoop dat ze de kans krijgen wat leuke weekenders te organiseren. Buiten de zaterdagavond is het nogal stil in Utrecht op technogebied. En die 24 uursvergunningen zijn er niet voor niets, natuurlijk.

 2. hans blekkink

  Basis is een mooie club met aandacht voor deep-tech, techno en andere stromingen die verwantschappen hebben met elektronische muziek.. TOP..!!!

 3. Martijn

  In de ‘basis’ is het misschien wel een leuke club, maar ga er een keertje kijken op vrijdag en zaterdag en je ziet er alleen maar zombies. Iedereen staat strak van de pillen. Dus, het is maar wat je leuk vindt.

 4. Marieke

  hoi Joost en Jom,
  Klinkt goed allemaal!
  Ik bewonder jullie gedrevenheid,
  Heel veel succes met Basis!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).