Belgische Brekky komt naar Utrecht: een ontbijtje door de brievenbus Belgische Brekky komt naar Utrecht: een ontbijtje door de brievenbus

Belgische Brekky komt naar Utrecht: een ontbijtje door de brievenbus

Belgische Brekky komt naar Utrecht: een ontbijtje door de brievenbus
Of je nou nét te lang hebt liggen snoozen, of dat je ’s ochtends vooral druk bent met de luiertas inpakken: een ontbijtje kun je beter niet overslaan. De bezorgservice Brekky uit Antwerpen stapt binnenkort ook in Utrecht op de bakfiets, om verse ontbijtjes in de brievenbus te stoppen.

Of je nou nét te lang hebt liggen snoozen, of dat je ’s ochtends vooral druk bent met de luiertas inpakken: een ontbijtje kun je beter niet overslaan. De bezorgservice Brekky uit Antwerpen stapt binnenkort ook in Utrecht op de bakfiets, om verse ontbijtjes in de brievenbus te stoppen.

De jonge ondernemers Jordi Schellens en Wisse Nieuwenhuis begonnen in 2020 hun eigen start-up: Brekky. “We werkten hiervoor bij hetzelfde bedrijf en hadden het vaak druk, geen tijd om in de ochtend iets te eten”, vertelt Jordi.

“Dan zijn er twee opties: je gaat onderweg naar werk snel nog even naar de bakker of de supermarkt, of je eet helemaal niets. Dat voel je dan wel aan je productiviteit. Toen gingen we nadenken: hoe kan je verse kwaliteitsproducten aanbieden op een creatieve manier?” Ook in Antwerpen reden er al flitsbezorgers rond. Hoewel die snel zijn, beginnen die vaak toch later met bezorgen. Te laat voor een vroeg ontbijtje, in ieder geval. 

Vroege uurtjes

De jongens van Brekky verwachtten aanvankelijk dat vooral studenten van de ontbijtservice zouden gebruikmaken, maar de klantenkring ziet er iets anders uit. “Het zijn vooral jonge gezinnen en jonge starters, mensen die geen tijd hebben om ’s ochtends een ontbijtje te maken.”

De bezorgers starten om 1.00 uur met hun ronde en zijn rond een uur of 5.00 weer klaar. Dat betekent dat ook de werkenden die in de vroege uurtjes al opstaan, zijn voorzien van een broodje. “Dat zijn bijvoorbeeld verplegers en mensen die in de bouw werken”, volgens Jordi.

Kwinkslag

Een bestelling plaatsen gaat via de webshop, en lijkt een beetje op het systeem van een maaltijdbox: je geeft aan wat je wil hebben en op welke dagen. Brekky zorgt ervoor dat de verse bakkersproducten dan op tijd bij jou in de bus liggen. Het aanbod is gevarieerd en geschikt voor specifieke dieetwensen.

“Vegan eten is heel populair in Antwerpen, dus daar proberen we ook in Utrecht op in te zetten. We bieden hier en daar ook glutenvrije opties aan en ontbijtjes voor mensen die een keto-dieet volgen.” Maar de Brekky-producten staan ook voor ‘ontbijtjes met een kwinkslag’, die net iets anders zijn dan je gewend bent, zoals een matcha brownie.

Ook de ‘Brekky roll’ moet genoemd: broodjes waarin de vulling is meegebakken. Die komt in verschillende smaken. “Speciaal voor de Nederlandse markt zijn we bezig met een Brekky saucijzenbroodje. Dat wordt in België niet gegeten.”

Inschrijven

Ook het ecologische aspect van de bezorgservice vinden Jordi en Wisse belangrijk. “Daarom rijden we rond op een bakfiets”, voegt Jordi toe. “De verpakking van de ontbijtjes is daarom ook ecologisch, het is gemaakt van een soort bioplastic op basis van maïs.”

Het duurt overigens nog heel even voor de bakfietsen van Brekky ook door de stad rijden. De ondernemers wachten tot de eerste 500 Utrechters zich voor de bezorgservice hebben ingeschreven. Inschrijven voor de wachtlijst kan via de website van Brekky. Ook wordt er hard gezocht naar bezorgers die de Brekky-ontbijtjes in de brievenbussen willen gooien.

Wil jij DUIC steunen en een set ansichtkaarten ontvangen met de beste foto’s uit het boek DUIC in 2021? Voor 7,95 euro krijg je twaalf kaarten, van elke maand in 2021 één ansichtkaart. Met de aanschaf van de kaarten heb je niet alleen een herinnering aan 2021 – om op te hangen, te bewaren of te versturen – maar steun je ook de lokale journalistiek in Utrecht.

19 Reacties

Reageren
  1. JdV

    Is dit voor inwoners van de gemeente Utrecht of voor de stad/centrum Utrecht?
    Niet echt duidelijk, maar ik vermoed dat het een bakfietsrondje van 5 minuten vanaf het CS zal worden. In dat geval geen waardevolle toevoeging wat mij betreft.
    En ik gok dat ze 6 maanden na de start weer stilletjes verdwenen zullen zijn.

  2. Dorien

    O fijn, nog meer fietsbezorgers! Wel een leuke bijbaan, na het uitgaan nog ff bakfietsen.
    En het is niet dat je tegenwoordig op elke straathoek een ontbijtje kunt bekomen, dus hier is echt behoefte aan!

  3. BdV

    Dan moeten ze alleen nog even ergens een leegstaande dark store zien te vinden….

  4. Scherpschutter

    @Dorien

    De markt zal oordelen Dorien, hard, eerlijk, genadeloos en 100% rechtvaardig als ze altijd is.

    Als ik persoonlijk zie hoeveel tokkies in de ochtend voor 8 Euro de meest ranzige ontbijtdeals in hun lichaam stouwen bij tankstations, waarom zou dit dan niet kunnen werken?

  5. Teringjantje

    In die ongeveer 15 minuten die het ze kost om het te bezorgen heb je toch zelf wel een broodje gesmeerd? Het feit dat ze eerst studenten als doelgroep zagen geeft al aan dat er niet over nagedacht is. Een groep met een smalle beurs en tijd als water. Dit gaat geen lang leven beschoren zijn.

  6. Bill

    Wat ik tegenwoordig doe is een zgn. “brood” kopen waar ik dan meerdere dagen via mijn eigen brekkie box (broodtrommel) heerlijk verse ontbijtjes mee kan bereiden.

  7. Wies

    Vreemd idee. En als ik de foto’s op de website zie ook niet heel smakelijk. Lijkt wel een soort hartige of zoete, opgewaardeerde eierkoek (zodat ‘ie door de brievenbus past). Neem aan dat je, gezien het feit dat het bezorgd wordt, minimaal € 3,50 kwijt bent voor zo’n opgewaardeerde koek.

  8. Realist

    Bij de linkse soberheid met een beoogd einde van de welvaart mag een snel peperduur ontbijtje via de bezorger kennelijk niet ontbreken. Heerlijk dit, succes ermee.

  9. Koel Hoofd

    Is dit een serieus business concept?
    Dat zou betekenen dat er een grote groep consumenten bestaat die totaal niet kan plannen en te lui is om voor zichzelf te zorgen.
    Gezien de woorden vegan en keta-dieet in het artikel, is dat de bekende doelgroep YUD&YUL

  10. GeeWee

    Zo’n baan bij Brekky van 01:00 tot 05:00u is ideaal te combineren met m’n schoonmaakjob overdag en m’n flitsbezorgbaan ‘s avonds. Top!

  11. Utrechtse

    “De ondernemers wachten tot de eerste 500 Utrechters zich voor de bezorgservice hebben ingeschreven.”

    Het lijkt mij eerder dat ze tot 1 april wachten….

  12. Herman

    Brievenbus afmetingen lijkt mij beperkende factor, croissant past daar niet tot nauwelijks door en daarnaast valt alles nog een meter naar beneden.

  13. Zuilen030

    Als er om 01.00 uur een ontbijtje in de bus gepleurd wordt en je slaapt effe lekker uit tot 10 uur ligt dit “verse” pakket dus ongeveer 9 uur in de bus?!

  14. Confusius

    @ realist

    Kapitalisme is bij uitstek rechts. Dit is kapitalisme.

    Jij verwart de hele tijd elitair kapitalisme, de tijd waarin we leven, met links. Het is rechts echter. We leven in een neo-liberaal-rechts tijdperkje. Al een tijdje.

    Jouw kritiek is dus kritiek op rechts.

    Links= anti-kapitalisme of kapitalisme kritisch.

    Een partij als de SP, PvdA in mindere mate Groen Links, maar ook de Partij voor de Dieren zullen zeker niet vrolijk worden van dit soort initiatieven.

    De denkfout die jij vaak maakt is dat je D’66 tot het linker spectrum rekent. Blijf je ook herhaaldelijk doen, ook al wordt je gewezen op je denkfouten. D’66 is alleen progressief op het gebied van mensenrechten, klimaat, euthanasie, abortus en LGBHTQI+-rechten, op economisch vlak is het een neo-liberale rechtse (kapitalistische partij). Ook niet zo raar voor een afsplitsing van de VVD en de JOVD.

    Dat studenten, yuppen en mensen met hoge opleidingen en hogere inkomens vallen voor deze überkapitalitische initiatieven, is omdat ze wordt aangepraat en zij denken dat ze door zaken uit te besteden tijd besparen in hun veel te drukke, gestresste en gehaaste levens (genaamd carriere) en zij zo quality time over houden. Psychologisch gezien gebeurd echter het tegenovergestelde. De tijd die over blijft wordt nog meer besteed aan consumentisme, meer eten, doelloos internetten, doelloos netflixen, verslavingen, etc. (en meer geld uitgeven). Het zorgt in ieder geval voor alles behalve een onthaast en gelukkig leven. Daar komen deze yuppen vaak pas achter na hun eerste of tweede burnout. Nadeel is dat ze dan vaak de uitweg zoeken in persoonlijke groei, yoga en spiritualiteit (of drank en drugs) die weer alleen op henzelf en nacrisme gericht is. Welkom in de moderne tijd.

    Mensen die vallen voor deze levensstijl doen alsof ze links zijn, maar zijn vooral narcistisch, op het ego gericht, erg kapitalistisch en dawrinistisch (en hedonistisch) ingesteld, zoals dus ook veel studenten in Utrecht. Het zijn de mensen die kortom het leven als een wedstrijd zien en denken dat het wonen in Utrecht of Amsterdam synoniem staat voor een lang gelukkig leven en die denken dat haast, stress, drukte garant staat voor succes en zij uiteindelijk nuttig zijn door hogere inkomens.

  15. Kaat

    Dus nog meer afval? Heel fijn dat het ecologisch afval is, maar het is weer meer verpakkingsafval. We moeten juist consuminderen. Zolang we buitensporige consumptie belangrijker vinden dan het milieu, zullen we nooit stappen maken naar een beter milieu.

  16. Hetty

    YUPpie, een ontbijtje door de brievenbus, vers bezorgd! En YUMmie?
    En zet de wekker vooral heel vroeg, om het pakkEETje veilig te stellen, anders hebben de muizen een feestmaal, LOL.

  17. Scherpschutter

    @Kaat 11:11

    “We moeten juist consuminderen.”

    Ik moet helemaal niks. Wat u doet zoekt u verder zelf maar uit.

  18. Realist

    @Confusius. Wat een aannames en verwarring weer. Feit is dat de kneiterlinkse bevolking van Utrecht kennelijk niet vies is van overdaad en welvaart.

  19. Kaat

    @scherpschutter, gelukkig leven we in een wereld waarin niet iedereen alleen maar aan zichzelf denkt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).