Best Buy Bazaar op de Kanaalstraat gaat sluiten: ‘We stoppen nu het gevoel nog goed is’ - De Utrechtse Internet Courant Best Buy Bazaar op de Kanaalstraat gaat sluiten: ‘We stoppen nu het gevoel nog goed is’ - De Utrechtse Internet Courant

Best Buy Bazaar op de Kanaalstraat gaat sluiten: ‘We stoppen nu het gevoel nog goed is’

Best Buy Bazaar op de Kanaalstraat gaat sluiten: ‘We stoppen nu het gevoel nog goed is’
Apell voor de winkel in 2012
Best Buy Bazaar op de Kanaalstraat zal op 10 september gaan sluiten. De eigenaren van het winkeltje met een enorm divers aanbod zagen de omzet en klanten dalen.

Best Buy Bazaar op de Kanaalstraat zal op 10 september gaan sluiten. De eigenaren van het winkeltje met een enorm divers aanbod zagen de omzet en klanten dalen.

Kobi Apell, mede-eigenaar van Best Buy Bazaar, zegt: “We gaan niet wachten tot het te laat is. De laatste twee jaar daalde de omzet en het aantal klanten. Nu het gevoel nog goed is sluiten we.” De winkel zat al sinds 1998 op de Kanaalstraat.

Wat Apell nu gaat doen weet hij nog niet helemaal zeker. “Ik ben bezig met wat dingen. In ieder geval niet een winkel starten, want deze winkelstraat is veranderd.” In het pand zal een kledingreparatie winkel komen. Volgens Apell is daar wel behoefte aan: “Dat zal altijd noodzakelijk zijn, maar andere winkels hebben het moeilijk.”

DUIC ging in 2012 al eens op bezoek bij het bijzondere winkeltje.

7 Reacties

Reageren
 1. Monique

  Wat jammer, de Kanaalstraat glijdt af als de een na de andere “leuke” winkel gaat sluiten. Dit komt ook door het ontmoedigingsbeleid van de gemeente. De koffiebar annex winkel moest ook al sluiten. Zo komen er nooit aantrekkelijke winkels in dit gebied. Alleen veel van dezelfde groentenzaken, visboeren, belwinkels, shoarmatenten…..wat armoe!

 2. Dinand Deutekom

  Ik heb liever een goede slager met alleen varkensvlees, dan een winkel ‘met een enorm divers aanbod’. Wat mij betreft mag de straat nog wel wat sneller veranderen. Gewoon wat winkeltjes die wat meer bij de wijk passen.

 3. Cico

  Jongens, als jullie het zo leuk vonden en daadwerkelijk klant waren, dan had hij niet hoeven te sluiten. Dit past eerder in de lijn van kleine middenstanders die het helaas moeten afleggen tegen grote (goedkopere) ketens en internet.

  Dat gezeur over de groentewinkels en kebab van mensen die een keer door de Kanaalstraat hebben gefietst: ze lopen als een tierelier en zijn de grote aanjagers van de levendigheid (en helaas ook de verkeerschaos). Wil je een leuke koffiebar met krijtletters op de ruiten waar je een koffie van 4 euro kan bestellen? Dat kan overal in Utrecht.

 4. Gregor

  De Kanaalstraat begeeft zich inderdaad op een kantelpunt. De diversiteit staat onder druk. Meer en meer neemt de verschraling toe. Dat is jammer voor het schoolvoorbeeld van een geslaagde integratie wijk.

 5. Pascal Hommes

  Cico, jij maakt het weer iets te simpel: je kneedt het argument van anderen tot één homp ‘ik wil koffie en krijtletters op ramen’. Wat men misschien wil is (naast fijne groente, snuisterijen en kebab) een beetje creativiteit, nieuwigheid, en juist níet iets wat er overal al is. Dat is in de Kanaalstraat nu net het probleem.

  Maar misschien is de conclusie dat getalenteerde en gepassioneerde ondernemers, met oog voor vernieuwing en kwaliteit, er in Utrecht, en met name in het Lombokse deel, gewoon niet zijn. Ook aan de Voorstraat – ooit het prototype hippe up-coming straat – is het devies om zo saai mogelijk ideeën te kopiëren van eerdere kopieën door gelegenheidsondernemers met pop-updrang en wat spaargeld.

 6. BW

  @Cico
  Ik heb er wel eens iets gekocht, maar ik heb nu eenmaal niet iedere dag nieuw tafelzeil of Marokkaans aardewerk nodig.

  Overigens, het is inderdaad een leuk winkeltje en een aardige kerel, maar behalve dat leuke Marokkaanse aardewerk (en nog wat leuke spullen) stond er ook heel veel middelmatige meuk op een veel te klein oppervlak. Denk dat het grootste deel van het assortiment niet heel veel anders is dan Blokker en daar gaat het ook niet zo goed mee.

 7. Cico

  Ik bedoelde het niet lullig naar iemand, het was wat te populair opgeschreven. Want ik ben het zeker eens met het eenzijdige winkelaanbod, gezien het gemêleerde bewoners. Er is genoeg draagvlak om een goeie zaak te beginnen. Genoeg panden hebben ook een onduidelijke bestemming (om het subtiel te zeggen), ik zou daar heel graag een vernieuwende zaak in zien.
  Zelf heb ik ook een paar keer daar iets gekocht, maar daar bleef het bij. De beste man is helaas ingehaald door de concurrenten, maar ik heb begrepen dat hij zelf ook nieuwe plannen heeft.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).