Bijzonder menu bij opening nieuw restaurant Kantien: eten wat de pot schaft | De Utrechtse Internet Courant Bijzonder menu bij opening nieuw restaurant Kantien: eten wat de pot schaft | De Utrechtse Internet Courant

Bijzonder menu bij opening nieuw restaurant Kantien: eten wat de pot schaft

Bijzonder menu bij opening nieuw restaurant Kantien: eten wat de pot schaft
Op 12 december krijgt Utrecht er een nieuw stadsrestaurant bij: Kantien. Op dit moment zijn de oprichters van MAAL TIEN, Spek & Bonen Festival, Red Dog Society en Vers Vermaak nog volop bezig met de bouw van het nieuwe Utrechtse restaurant dat zich zal vestigen aan de Ravellaan 96. Het restaurant, dat eerst de oude kantine van de gemeente Utrecht was, wordt omgebouwd tot een heus Hollands Restaurant.

Op 12 december krijgt Utrecht er een nieuw stadsrestaurant bij: Kantien. Op dit moment zijn de oprichters van MAAL TIEN, Spek & Bonen Festival, Red Dog Society en Vers Vermaak nog volop bezig met de bouw van het nieuwe Utrechtse restaurant dat zich zal vestigen aan de Ravellaan 96. Het restaurant, dat eerst de oude kantine van de gemeente Utrecht was, wordt omgebouwd tot een heus Hollands Restaurant.

“Met de Hollandse keuken is niets mis”, meldt chef-kok Ernst de Witte van Wijngaarden. “Wij maken het alleen graag wat spannender.” Het restaurant biedt de gasten geen menu a la carte, maar wat de pot schaft. Dit kan een ‘Kantien Menu’ zijn bestaande uit drie gangen, of een ‘Kantien Bord’ bestaande uit een goed bord eten. “We wilden de gasten met een goed bord eten wat extra’s bieden. Goed klaargemaakt eten, zonder al te veel poespas en voor een prettige prijs”, aldus Lodewijk Rondeboom, één van de oprichters van Kantien.

V.l.n.r. de Kantien-oprichters: Andre Jeffrey Spencer en Lodewijk Foto: Paul-van-Dorsten
V.l.n.r. de Kantien-oprichters: André, Jeffrey, Spencer en Lodewijk Foto: Paul-van-Dorsten

Er wordt volgens De Witte van Wijngaarden met zo veel mogelijk Nederlandse producten gewerkt die gebaseerd zijn op (oud-)Hollandse recepten. “Omdat wij werken met lokale producten, hebben wij maar een beperkt aantal producten en ingrediënten die tevens regionaal en seizoensgebonden zijn”, meldt Rondeboom. Het menu wordt iedere twee weken gewisseld en wordt zo veel mogelijk bereid met eerlijke producten en ingrediënten. De oprichters streven ernaar in de lente ook een lunchmenu aan te kunnen bieden.

Kantien zal een ruim opgezet restaurant worden dat plek biedt voor ongeveer 100 gasten tegelijkertijd. Daarnaast kunnen gasten tijdens de zomerse dagen plaatsnemen op het 400m2 grote terras en zal Kantien ook een beschikbare ruimte aanbieden voor presentaties, vergaderingen en andere besloten bijeenkomsten.

Om dit allemaal te kunnen financieren is Kantien op zoek naar supporters. Via Crowdaboutnow kunnen bedrijven en particulieren geld lenen aan Kantien in ruil voor een rendement van dertig procent of alvast tegoed aanschaffen wat later in het restaurant uitgegeven kan worden aan eten en drinken. Inmiddels staat de teller al over de 50 procent. Als het eenmaal zover is, zal het restaurant feestelijk worden geopend.

2 Reacties

Reageren
  1. Ronald

    Leuk, wat mij betreft kan die buurt wel wat horeca gebruiken. Al is het maar voor een stukje oerhollandse gezelligheid.

  2. Marianne Coopmans

    Margot, ik nodig je uit om een keer naar Kantien te gaan!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).