Burgemeester: verruimen van openingstijden op ASW nog niet zeker | De Utrechtse Internet Courant Burgemeester: verruimen van openingstijden op ASW nog niet zeker | De Utrechtse Internet Courant

Burgemeester: verruimen van openingstijden op ASW nog niet zeker

Burgemeester: verruimen van openingstijden op ASW nog niet zeker
Archieffoto Amsterdamsestraatweg
Het is nog niet zeker dat de collectieve sluitingstijden van de ondernemers op de Amsterdamse worden opgeheven. Dat laat burgemeester Sharon Dijksma weten in een raadsbrief. In december besloot de gemeenteraad nog dat de opgelegde sluitingstijden vanaf 1 februari moesten verdwijnen. 

Het is nog niet zeker dat de collectieve sluitingstijden van de ondernemers op de Amsterdamse worden opgeheven. Dat laat burgemeester Sharon Dijksma weten in een raadsbrief. In december besloot de gemeenteraad nog dat de opgelegde sluitingstijden vanaf 1 februari moesten verdwijnen. 

De burgemeester schrijft dat, voordat er een definitief besluit kan worden genomen, alle partijen nog de kans moeten krijgen om hun mening hierover te geven. Daarmee bedoelt ze onder meer de omwonenden en de ondernemers.

“Pas na deze wettelijk verplichte belangenafweging kan worden beoordeeld of een (juridisch) houdbaar besluit tot uitvoering van de motie kan worden genomen”, zegt Dijksma.

Klachten afgenomen

Vanwege nachtelijke overlast in het middenstuk van de Amsterdamsestraatweg, moesten de ondernemingen doordeweeks om 01.00 uur en in het weekend om 02.00 uur dicht.

Een paar jaar later (2019) bleek dat het daar een stuk rustiger was geworden. Het aantal klachten was afgenomen en er was minder handhaving nodig. Vorig jaar maart werd dit beeld opnieuw bevestigd in een rapport.

Verschillende partijen dienden daarom een motie in met de vraag om de collectieve sluitingstijden af te schaffen. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde voor.

‘Kostbare maatregelen’

De burgemeester komt nu dus terug op die vraag. In de raadsbrief zegt ze dat de gemeente vooral reacties kreeg van omwonenden uit de aanliggende zijstraten. Die geven aan dat de sluitingstijden inderdaad een positief effect hebben gehad. En dat “er geen reden is om aan te nemen dat er bij volledige heropening er geen overlast meer zal zijn.”

De omwonenden maken zich wel zorgen dat er ‘s nachts weer overlast zal komen. “De vraag wordt ook gesteld ‘welke kostbare en ingrijpende maatregelen’ de gemeente in gaat zetten om overlast te voorkomen.”

Dijksma verwacht eind mei een definitief besluit te kunnen nemen over de openingstijden.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Probleem

  De onbeperkte openingstijden in deze straat trekt verschrikkelijk asociaal volk aan dat op geen enkele manier rekening houdt met bewoners. Dat na jaaaaaren van overlast de openingstijden zijn beperkt en ondernemers van deze tenten als enige reactie ‘discriminatie’ weten uit te roepen is wellicht een geldige reden om aan te nemen dat ondernemers in deze straat niet de verantwoordelijkheid kunnen dragen voor hun klanten. De beperking van openingstijden zou daarom niet opgeheven moeten worden maar permanent moeten worden.

 2. Jan

  Heel goed! Ik ben blij dat de nieuwe burgemeester zich hier nog een keer over buigt.
  Het is compleet onlogisch om de openingstijden te verruimen in een straat waar handhaving nu al een probleem is. En waarbij er nog heel wat schimmige zaken onder de loep moeten worden genomen.

 3. Pee

  Ik sluit me bij de eerste twee reacties aan.

 4. Zuilen 030

  Er zit geen enkele nachtclub op deze straat, belwinkels, kappers, snackbars en fietsenmakers hoeven helemaal niet de hele nacht open.
  Voorkom weer jarenlang overlast en laat het zo.

 5. Lombokker

  Wat mij betreft mogen al die eettenten op de Kanaalstraat voortaan ook vanaf een uur of elf ‘s avonds dicht. Nu dat van vanwege coronamaatregelen al een tijd het geval is is het duidelijk rustiger in de wijk. Geen auto’s met herrieuitlaat en kabaalmuziek meer die hier ‘s nachts door de straten scheuren. Heerlijk.

 6. Katja

  Gewoon zo laten. Actiegroep “250 mtr.ASW” is in ieder geval goed bezig.
  En handhaving is naatje. Ik woon er, en zie nooit een agent, alleen af en toe een Handhaver.

 7. berend

  Het is momenteel huilen met de politie pet op in de ams

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).