Behind Bars is net drie maanden geopend en sleept nu al de ene na de andere nominatie binnen. Zo waren ze in juli genomineerd door de Esquire voor beste nieuwe cocktailbar en op dit moment zijn ze zelfs genomineerd voor beste cocktailbar door het vakblad voor de horeca: Entree Magazine.
“Toen we Behind Bars net openden, wilden we binnen drie jaar bij de top drie cocktailbars van Nederland zitten,” vertelt Daniël Lansbergen, één van de oprichters van Behind Bars. “Door de nominatie in juli door Esquire voor beste nieuwe cocktailbar waren we erg verrast, maar de nominatie door Entree Magazine kwam helemaal onverwachts. Echt heel tof dat we genomineerd zijn!”
Daniël begon afgelopen zomer samen met Marcel van der Ben het cocktailavontuur in het voormalige pand van Le Carafon in de Hamburgerstraat. “We krijgen ontzettend veel positieve reactie over de cocktailbar, mensen vinden de sfeer fijn en het feit dat we net wat anders zijn dan andere cocktailbars,” vertelt Daniël trots. “We zijn de eerste cocktailbar in Utrecht die zich ook daadwerkelijk helemaal specialiseert in cocktails. Je kunt wel een biertje of wijntje bij ons bestellen, maar de focus ligt op de cocktails.”
Daniël en Marcel houden de prijzen van hun cocktails laag: “In bijvoorbeeld Amsterdam betaal je gemakkelijk 15 euro voor een cocktail, dat vonden wij met het Utrechtse publiek toch niet zo’n goed idee. Utrechters zijn namelijk nog helemaal niet gewend aan een echte cocktailbar. Wij houden onze prijzen daarom een stuk lager.”
Behind Bars is volgens Daniël bijzonder vanwege de sfeer: “Normaal zijn cocktailbars heel strak en missen ze daarom wat sfeer. Marcel en ik zijn beide lekker extravert en houden niet van die strakke inrichting. Als het om onze cocktails gaat zijn we wel erg perfectionistisch en strak, maar de sfeer en inrichting van het pand mag ook gewoon gezellig zijn.”
Behind Bars is samen met vier andere cocktailbars genomineerd voor de beste cocktailbar van Nederland. De andere vier genomineerden zijn: Noah (Rotterdam), The Duchess (Amsterdam), Porem (Amsterdam) en Hugh (Rotterdam).
Gekoppelde berichten
Café Le Carafon wordt cocktailbar: “What the fuck heb ik gedaan”
Het legendarische café Le Carafon in de Hamburgerstraat gaat een cocktailbar worden. Twee Utrechtse vrienden…
3 Reacties
ReagerenGefeliciteerd, ik merk in Utrecht de laatste tijd een positieve (meer volwassen) aanbod in de horeca. Ik ben hier persoonlijk erg gelukkig mee omdat naar mijn gevoel de trend van een discotheek eerder naar een gezellige ‘borrelbar’ gaat waar je meer met elkaar praat. Ik ben hier nog niet geweest maar zal nu zeker een bezoek brengen
Maar, kan men er ook binnen blowen, net zoals vroeger?
Het is ze gegund. Binnenkort maar weer eens zo’n lekker schelpje bestellen.