Dapp: ‘terug naar de basis’ | De Utrechtse Internet Courant Dapp: ‘terug naar de basis’ | De Utrechtse Internet Courant

Dapp: ‘terug naar de basis’

Dapp: ‘terug naar de basis’

Biologische friet verkopen vanuit een bakfiets. Dat is dapp, een initiatief van Roderick Heijning. Dapp maakt niet zomaar frieten. Nee, zelfgemaakte en dus super verse frieten van de beste kwaliteit! Om die kwaliteit de waarborgen, vindt dapp het belangrijk om te werken met pure en eerlijke producten. Biologische producten met een rijke smaak. 

Roderick Heijning volgde een opleiding als sociaal werker, maar zijn carrière liep net iets anders. Onder de naam dapp ontwikkelde hij een frietkraam waarbij ambacht, duurzaamheid en biologisch voorop staat. ‘Biologische friet is niet te verkrijgen in de snackbar en een snackbar is ook alles wat we niet willen zijn,’ aldus Heijning. We hebben daarom een mooie bakfiets ontwikkeld waarmee we uitgenodigd worden voor allerhande festivals. Ook op de Utrechtse biologische markt die iedere vrijdag op het Vredenburg gehouden worden staat dapp. Het gaat bijzonder voortvarend, maar Roderick heeft meer ambities. Als een franchiseconcept is hij van plan nog in ieder geval tien bakfietsen in de markt te zetten, waarbij de tiende in New York moet staan.

De basis van zij product vond Heijning in Biddinghuizen op de boerderij van Carel Bouma. Al jaren verbouwt hij met liefde en toewijding aardappelen op zijn akkers. Zijn bedrijf is aangesloten bij Bioselect, een groep telers in Nederland, die aardappelen van hoge kwaliteit produceren onder biologische omstandigheden. Bij de bereiding tot friet maakt dapp gebruik van een bijzondere soort olie; geurloze kokosolie. Deze tropische olie wordt verkregen door de persing van het witte vruchtvlees van de kokosnoot. Kokosolie is zeer geschikt om mee te frituren; het is een hittestabiele olie en heeft een hoger rookpunt dan bijvoorbeeld olijfolie. Een snuf zeezout en wat mayonaise maakt de friet onweerstaanbaar!

DUIC tv bezocht de dapp bakfiest op het Vredenburg en vroeg Heijning naar het hoe en waarom van zijn initiatief. Ondernemerszin alom. Heijnen staat met zijn bedrijf dapp aanstaande zaterdag op de Startersdag van de Kamer van Koophandel waar ongetwijfeld een biologisch frietje te proeven is.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).