De Italiaanse delicatesse van Bigoli | De Utrechtse Internet Courant De Italiaanse delicatesse van Bigoli | De Utrechtse Internet Courant

De Italiaanse delicatesse van Bigoli

De Italiaanse delicatesse van Bigoli

Nadat Selma Kuipers in Groningen het bekende Basarz op de Vismarkt mede had opgezet en zij niet meer in de zaak verder wilde, gaven haar vriendinnen aan dat Utrecht een dergelijke zaak kon gebruiken. Ze haalden haar over om haar eigen zaak te starten. Toen het schitterende pand op de Schoutenstraat te huur bleek, hoefde ze er niet over na te denken, dit werd haar stek.

Bigoli heeft een breed assortiment van Italiaanse zoetigheden en droogwaren tot heerlijke olijfolie, hammen, kazen en wijnen, maar ook verse groenten behoren tot de koopwaar. Voornamelijk gericht op Italië, waar Selma dan ook geregeld komt. ‘De uitdaging zit ‘m erin om altijd te blijven vernieuwen. Als een klant een vraag heeft en ik ken het product niet, hetgeen zelden voorkomt, dan ga ik op zoek en zorg dat het er komt. Dat vind ik nou leuk aan zo’n winkel. Daarbij helpt de liefde voor al wat goed is ook een handje. Gelukkig dat het altijd zo druk is, anders werd ik veel te dik,’ zegt Selma met een glimlach op haar gezicht.

Ze helpt klanten om een alternatief te vinden voor de veelal ingewikkelde ingrediënten uit hun kookboeken en zorgt dan ook nog voor een verrassend dessert of voorafje. Bezig blijven is een must voor Selma. Als steeds meer klanten om een broodje vragen voor de lunch, besluit ze een nieuwe uitdaging aan te gaan door aan de overkant een broodjeszaak te starten.

Wij krijgen op deze dag als lekkernij een salade caprezi. Bij de zomer hoort deze salade met verse, smaakvolle tomaatjes, wat olijfolie en heerlijk brood. ‘En de kleuren zijn als de Italiaanse vlag en passen dus helemaal bij Bigoli,’ aldus Selma.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).