De Utrechtse Boekenbar gaat er echt komen | De Utrechtse Internet Courant De Utrechtse Boekenbar gaat er echt komen | De Utrechtse Internet Courant

De Utrechtse Boekenbar gaat er echt komen

De Utrechtse Boekenbar gaat er echt komen
De Utrechtse Boekenbar van initiatiefnemer Tim van den Hoed gaat er echt komen. De crowdfundingsactie is geslaagd: hij heeft vijftigduizend euro opgehaald. Nu moet hij alleen nog een geschikte locatie vinden.

De Utrechtse Boekenbar van initiatiefnemer Tim van den Hoed gaat er echt komen. De crowdfundingsactie is geslaagd: hij heeft vijftigduizend euro opgehaald. Nu moet hij alleen nog een geschikte locatie vinden.

Tim van den Hoed is blij dat hij het streefbedrag heeft opgehaald. “Het was heel spannend of mensen zaten te wachten op dit concept. Ik zie het als een bevestiging van wat ik al vermoedde: kennelijk hebben mensen net als ik behoefte aan een boekenbar.”

Locatie

Op dit moment is de initiatiefnemer nog hard op zoek naar een geschikte locatie. “Ik heb contact met een aantal makelaars. Hopelijk vind ik snel iets, want dan kan ik in principe gewoon beginnen.”

Over het horecagedeelte in de boekenbar zijn al enkele afspraken gemaakt. “De koffie komt van de Utrechtse koffiebranderij Het Koffielab. Verder hoop ik te gaan samenwerken met andere lokale horecaondernemingen.”

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Lijkt me een lastig verhaal worden om dit rendabel te krijgen. Zou er zelf niet in investeren in ieder geval.

  – De doelgroep bestaat uit jongeren, waar juist ouderen (50+) veel vaker lezen.
  – Die doelgroep weet juist ook het internet heel goed te vinden (webwinkels).
  – Hij gaat werken met een kleiner assortiment boeken.
  – Dat worden ook nog eens alleen boeken met een zeker “artistiek” karakter.
  – Het worden boeken die overal te koop zijn, geen unieke exemplaren.
  – Even een koffie drinken….in een boekenwinkel? Zie ik mezelf (en zeker jongeren) niet snel doen eigenlijk. Daar ga je voor naar een…precies….koffiebar.
  – De koffie is van een ambachtelijk merk, wat ook weer marge kost.
  – Er is nog geen locatie, waar locatie waarschijnlijk juist (mede) bepalend zal zijn voor het resultaat.
  – De locatie zal in het centrum van Utrecht zijn, wat wel een centje huur kost.

  De marge op een boek is tussen de 25% en 42%. Uitgaande van een gemiddelde prijs van 20 euro per boek, is dat dus tussen de 5 en 8,20 marge. Dat zijn een heleboel(!) boeken om te verkopen om zelfs ook maar uit de kosten te komen. Nee, ik begrijp wel waarom er een crowdfundingsactie nodig was om dit van de grond te krijgen. Ik wens jongeman alle succes, maar dit initiatief zal geen lang leven beschoren zijn, vrees ik.

 2. Katja

  Naar de ASW graag, krijgen we weer eens iets fatsoenlijk hier.

 3. Katja

  @Scherpschutter: hij is zelf 27, dus weet waar hij het over heeft, gelukkig iemand met belangstelling voor echte boeken.

 4. Scherpschutter

  @Katja 19/7/2017 – 16:05

  Ik hoop het oprecht. Gun iedere 27-jarige een succesvolle onderneming met baggervette winsten, maar ik zie zie op basis van de oppervlakkige feiten zelf in ieder geval onvoldoende aanknopingspunten om te doen vermoeden dat dit een succes zal worden.

 5. Sjaak

  Er zal wel een reden zijn geweest waarom deze jongeman geen normale lening bij de bank kreeg en zijn toevlucht moest nemen tot crowdfunding.
  Erg benieuwd wie hier überhaupt geld in gestoken heeft.

 6. Vrijheid

  Wie wil er nu nog geld lenen bij een misdadige organisatie als een bank?

  Dat is pas voor sukkels. Kies voor vrijheid!

 7. Cico

  Volgens mij wordt het gewoon een koffiebar waar je ook een boek kan kopen. En die jongen gaat niet voor grove winsten, hij wilt gewoon doen wat hij leuk vindt.

 8. Chantal

  @vrijheid: hahaha, je eigen hypotheek ook gecrowdfund?

 9. vrijheid

  @ Chantal

  Ik heb geen hypotheek. Ik ben geen slaaf van de bank. Zouden meer mensen moeten doen. Gelukkig gebeurd dit ook steeds meer. Worden steeds meer huizen gekocht zonder hypotheek.

 10. Chantal

  @vrijheid: ah, je huurt dus een huis. Doe mij dan toch maar m’n koophuis, inclusief de 3,5 ton overwaarde. Dát geeft pas vrijheid… 🙂

 11. vrijheid

  Nee, ik huur ook niet, rara.

  Met die overwaarde kan je niet zoveel, aangezien andere huizen net zoveel duurder worden (zijn geworden), zo niet duurder. Daarnaast kennen we een inflatie. Die overwaarde bestaat alleen op papier. Je geld is niet meer waard geworden. Een denkfout van alle huizenkopers die speculeren.

  Daarnaast tekent de volgende crisis zit aan.

 12. maarten van den oever

  zoek eens tussen viebrug en sluis, daar zijn de winkelruimtes niet zo duur en het is wel echt centrum

 13. Chantal

  @vrijheid: jeetje, je hebt je huis gewoon afgetikt? Lekker man! En ja, dan heb je inderdaad makkelijk lullen…
  Overigens kan ik met die 3,5 ton best wel wat hoor.. ik verkoop de hele flikkerse bende en chantalleke gaat lekker in zuid-amerika de bloemetjes buiten zetten. Why not?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).