DUIC in Zaken #4 met Utrechtse horecaondernemer Erik Derksen DUIC in Zaken #4 met Utrechtse horecaondernemer Erik Derksen

DUIC in Zaken #4 met Utrechtse horecaondernemer Erik Derksen

DUIC in Zaken #4 met Utrechtse horecaondernemer Erik Derksen
Zzp’ers, mkb’ers en multinationals, Utrecht heeft ruim 40.000 bedrijven in allerlei soorten en maten. Wat doen deze organisaties allemaal en wat betekent Utrecht voor ze? Maak kennis met Erik Derksen van Buurten in deze vierde aflevering van DUIC in Zaken.

Zzp’ers, mkb’ers en multinationals, Utrecht heeft ruim 40.000 bedrijven in allerlei soorten en maten. Wat doen deze organisaties allemaal en wat betekent Utrecht voor ze? Maak kennis met Erik Derksen van Buurten in deze vierde aflevering van DUIC in Zaken.

Presentator Gert-Jan Jansen – zelf al 28 jaar ondernemer – praat met ondernemers en ondernemende mensen uit de stad over dromen, ambities, innovaties en worstelingen. Natuurlijk vraagt hij ze ook, wat zij voor de stad betekenen en wie ze graag een keer op de DUIC in Zakenbank willen zien.

De horeca heeft het zwaar te verduren in deze coronacrisis. Na ruim twee maanden gesloten te zijn geweest, mochten ze 1 juni weer gedeeltelijk open. Erik Derksen is vicevoorzitter bij Koninklijke Horeca Nederland afdeling Utrecht en eigenaar van de vier Buurten-restaurants in Utrecht. We vragen hem of het een zegen of een vloek is om weer deels open te mogen en hoe denkt hij over de anderhalvemeterregel in de horeca?

5 Reacties

Reageren
  1. Gerard Brugmans

    Kortom: Erik wil gewoon ophouden met die corona onzin, flauwekul allemaal toch, ouderen moeten gewoon thuis blijven, het kost hem teveel geld, makkelijk hoor! Maar horeca is een redelijk overbodig luxe dingetje dat groeit als kool in goede tijden (Buurten is een goed voorbeeld!) en weer verdwijnt is slechte tijden. De meeste horeca zaken die wie nu met gemeenschapsgeld overeind houden zullen omvallen als we ze loslaten. We komen in een diepe recessie met enorme werkeloosheid en het grootste begrotingstekort sinds de eerste wereldoorlog, dus jarenlang zware bezuinigingen, kortingen op uitkeringen en pensioenen, dalende huizenprijzen etc. Ook zonder de aanstaande tweede coronagolf is een investering in horeca weggegooid geld dat we veel beter kunnen besteden!

  2. Pete

    Begrijp de horeca goed, tis een drama

    Begrijpt de horeca ook , wanneer je de 1.5 meter loslaat , je volle cafees krijgt
    Zodra daar het bier rond gaat , je zeker binnen , je als klant in een coronacafe bent
    Schreeuwen brallen
    Het virus krijgt snel vrij spel, en spuwt rond
    Dan krijgen we helemaal zeker een tweede golf
    Dan is de ellende helemaal niet meer te overzien
    Horeca-ondernemers moeten begrip tonen voor kabinet , Rutte etc zijn verantwoordelijk voor de gezondheid van burgers
    als horeca ondernemers nu ook hun verantwoordelijkheid nemen voor de gezondheid van hun gasten
    En niet dat hun gasten er alleen maar zijn om meer omzet te draaien
    Alle bedrijfstakken hebben veel last van omzetverlies
    We hebben allemaal te dealen met het coronavirus
    Weten we nog dat we het verplegend personeel zo dankbaar waren
    Het lijkt allemaal te zijn vergeten
    De tweede golf zal nog harder toeslaan dan de eerste
    Het virus gaat in volle cafeees etc helemaal los
    Dat wil je je gasten en je personeel toch niet aan doen
    Laten we hopen op snel vaccin
    Ik wens iedereen veel sterkte die getroffen worden door dit virus

  3. Respect voor gasten?

    Veronderstel,,dat Rutte zegt
    Weg met 1.5 meter in de horeca
    We laten het aan de de cafébezoekers over
    De horeca blij ,,zijn ze van hun verantwoordelijkheid af
    Hoeven ze ook geen 4000 euro boete te betalen
    Ik hoorde bij Erik van buurten geen enkele verantwoordelijkheid voor zijn gasten
    Drinken bier etc
    Mij zien ze niet in cafees
    Zolang horeca louter met eigen belang is
    Of de gasten Corona krijgen, daar hoor je de uitbaters niet over

  4. Koel Hoofd

    Ben de slachtofferrol van de horeca behoorlijk zat.
    Horeca komt feitelijk neer op de beleving dat iemand anders een drankje inschenkt of eten klaarmaakt en dat naar een tafeltje komt brengen, en na afloop de zooi weer opruimt, en dat de eigenaar daareen prijs voor rekent die vaak niet in verhouding staat tot de kwaliteit.
    Er wordt nu het kaf van het koren gescheiden, maar het holle kaf wil graag koren blijven op en ten koste van de samenleving.

    Staat tegenover, het is ok absurd om horeca ondernemers verantwoordelijk te houden voor het wangedrag van bezopen ongeleide projectielen wat zich klanten noemt en daarvoor het vel over de oren te trekken.
    Maar ja, die discussie is ook al een lang geleden gepasseerd station dankzij de antirook lobby.

  5. 1.5meter

    Goh dat wishfull thinking van de horeca roeptoeters (het moet en zal vanaf 1 juni weer stormlopen) heeft ze misschien wel windeieren gelegd. Wat een verrassing.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).