DUIC in Zaken #49 met cabaretier Renate Reijnders: ‘Ik blokkeerde volledig tijdens de lockdown’ DUIC in Zaken #49 met cabaretier Renate Reijnders: ‘Ik blokkeerde volledig tijdens de lockdown’

DUIC in Zaken #49 met cabaretier Renate Reijnders: ‘Ik blokkeerde volledig tijdens de lockdown’

Veel artiesten zaten gedwongen thuis door de lockdown. Theaters en concertzalen waren gesloten, optreden was ondenkbaar. Ook cabaretier/actrice Renate Reijnders zat thuis. “In eerste instantie leek het een fijne vakantie, maar al snel belandde ik in een passieve ruststand.”

Veel artiesten zaten gedwongen thuis door de lockdown. Theaters en concertzalen waren gesloten, optreden was ondenkbaar. Ook cabaretier/actrice Renate Reijnders zat thuis. “In eerste instantie leek het een fijne vakantie, maar al snel belandde ik in een passieve ruststand.”

Dit keer een wat ander type ondernemer dan je van DUIC in Zaken gewend bent. Cabaretier Renate Reijnders won in 2000 samen met Kim Goedegebure het Leids Cabaretfestival met het programma Glad IJs. Daarna volgden tot 2015 nog acht cabaretvoorstellingen met Kim. Vervolgens ging Renate solo met het Humorcollege en het Liefdescollege.

Renate blokkeerde naar eigen zeggen volledig toen Nederland in een volledige lockdown ging. “Schrijven lukte me niet meer, mijn creativiteit doofde uit omdat ik geen mensen meer ontmoette. Het leven inspireert mij, maar het leven stond in pauzestand en zo ook mijn creativiteit”, vertelt Renate in deze aflevering van DUIC in Zaken.

Creatief proces

“Ik haal mijn inspiratie uit mensen en situaties, als dat ontbreekt houdt het creatieve proces gewoon op. Zorgen voor m’n kind, thuis lesgeven, netflixen en boodschappen doen. Dat was net als bij zoveel mensen ook mijn leven. Nu bij jullie zijn en weer een echt gesprek voeren, inspireert me al”, aldus Renate.

Ze is dan ook niet bij de pakken neer gaan zitten. “Ondanks deze ‘verplichte’ pauze, komt er van het Liefdescollege komend seizoen een 2.0 versie, er is zoveel te vertellen over liefde! Het is een dankbaar onderwerp en zeker als je je afvraagt hoe ontluikende liefdes en daten in coronatijd gingen. Het wordt leuk!”, vertelt Renate enthousiast.

DUIC in Zaken

Dit was de laatste aflevering van dit eerste seizoen DUIC in Zaken. We hopen dat je met veel plezier gekeken hebt. Kijk alle 49 talkshows via duic.nl/ondernemen en maak kennis met Utrechtse ondernemers en ondernemende Utrechters.

Het nieuwe seizoen van DUIC in Zaken talkshow, in een volledig nieuwe opzet, is te zien vanaf 10 september aanstaande. Voor nu wensen we jullie allemaal een hele fijne Zomer en… Blijf gezond! Je kan ons tijdens de zomer gewoon bereiken via diz@duic.nl.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).