Een nieuwe Smulders Kookt: Shamida brengt nu haar maaltijden bij Utrechters thuis | De Utrechtse Internet Courant Een nieuwe Smulders Kookt: Shamida brengt nu haar maaltijden bij Utrechters thuis | De Utrechtse Internet Courant

Een nieuwe Smulders Kookt: Shamida brengt nu haar maaltijden bij Utrechters thuis

Een nieuwe Smulders Kookt: Shamida brengt nu haar maaltijden bij Utrechters thuis
Shamida Smulders in haar keuken in Lunetten. Foto: Asmara Matulessy
Shamida van Smulders Kookt is begonnen met de nieuwe versie van haar maaltijdenbedrijfje. Vanaf haar keuken in Lunetten brengt ze, samen met haar broer Immanuel, eigengemaakte maaltijden met een elektrische bakfiets bij mensen thuis. Vlak voor Kerst startte ze een crowdfunding en inmiddels heeft ze het minimumbedrag van 13.500 euro bereikt.

Shamida van Smulders Kookt is begonnen met de nieuwe versie van haar maaltijdenbedrijfje. Vanaf haar keuken in Lunetten brengt ze, samen met haar broer Immanuel, eigengemaakte maaltijden met een elektrische bakfiets bij mensen thuis. Vlak voor Kerst startte ze een crowdfunding en inmiddels heeft ze het minimumbedrag van 13.500 euro bereikt.

Shamida begon met Smulders Kookt in 2014 en verkocht jarenlang haar maaltijden op het Jaarbeursplein in Utrecht. Tot de zomer van 2018 was ze daar te vinden met haar bakfiets die ze zelf omgebouwd had tot kraampje. In september 2018 is ze begonnen met de nieuwe versie van Smulders Kookt en bezorgt ze nu de maaltijden bij haar klanten thuis. “Ik sta om 06.00 uur op en dan print ik de bezorglijst”, vertelt Shamida. “Om 07.00 begin ik met koken. Je kunt twee weken van tevoren bestellen, maar het moet minstens één dag zijn.”

Voor deze nieuwe Smulders Kookt heeft ze extra distributie, marketing en productuitbreiding nodig en daarom startte ze vlak voor de Kerst een crowdfunding. “Op het Jaarbeursplein zat ik op 200 maaltijden per week, nu zijn het er 100. Het doel is om maaltijden bij 2000 gezinnen per maand te gaan bezorgen”, aldus Shamida. Na vijftien dagen haalde ze via crowdfunding het minimumbedrag van 13.500 euro binnen.

(Tekst loopt door onder de foto.)

De keuken van Smulders Kookt in Lunetten. Foto: Asmara Matulessy

Klein en lokaal
“Men heeft niet altijd zin om uitgebreid te koken”, vertelt Shamida. “Ik wil laten zien dat gezond, gebalanceerd en lekker eten voor iedereen toegankelijk is en helemaal niet zo duur hoeft te zijn.” Ze is erg blij met de nu al geslaagde crowdfunding. “Het is heel snel gegaan en dat is supertof. Mensen kennen me ondertussen en vertrouwen me er al mee. Het is een goeie start.”

De investeerders krijgen meer terug dan alleen rendement, zoals allerlei beloningen: een linnen tas, receptenkaarten en een kijkje in de keuken bij Smulders Kookt. Ook kan er krediet opgebouwd worden voor maaltijden.

Naast koken vindt Shamida eerlijk en duurzaam ondernemen ook erg belangrijk. “Ik wil echt kwaliteit leveren. Laatst zei ik iemand ‘ik kan niet tegen smaakversterkers’. Dat is geen probleem bij mij: ik gebruik dat soort dingen niet. Ik werk zo veel mogelijk met kleine en lokale ondernemers, die hebben hele mooie producten die je niet kan krijgen bij de Albert Heijn.”

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. James

  Kwam vaak eten bij haar halen op weg naar huis, en vond het altijd erg lekker. Ben alleen wel benieuwd of dit nieuwe concept gaat werken. De kracht van Smulders kookt was juist het feit dat je op weg naar huis snel even last minute een gezonde maaltijd mee kon nemen. Ik zou niet snel bestellen als je het een dag van tevoren al moet aangeven wat je wil hebben. Ten eerste weet je dan nog niet waar je zin in hebt, en ten tweede ook vaak niet hoe de dag zal verlopen, misschien moet je wel overwerken of komt er iets anders tussen. Alnog hoop ik dat het een succes wordt, Ik gun haar het allerbeste want het is een super aardige meid!

 2. de medicijnman

  Kijk dat waardeer ik .” Smulders’ leuk .maar je boodschappen moet je niet bij Ah doen hoor .dan blijft er weinig winst over ,gister rekende ik even om wat bij Ah een kilo spruitjes kost komt tie 200 gram 1.49 dat is dus 7.50 een kilo spruiten belachelijk!!!

 3. marcel

  @ medicijnman,
  7.50 kilo spruiten belachelijk? Heeft u enig idee wat je moet doen voor een kilo spruiten? Vast niet? Ik zeg u, wat u stelt is belachelijk. Ga je eerst verdiepen in wat je er voor moet doen.

 4. WvR

  @De Medicijnman:
  Misschien is een cursus rekenen een aanrader? Of een cursus “Minder selectief rapporteren”?

  Hieronder een link met alles wat AH aan spruitjes heeft.
  Alleen de “Kalettes” kosten meer dan 7,50 per kilo. De voorgeschoonde spruiten komen op grofweg 5,20 euro per kilo. De rest komt nauwelijks boven de 3 euro uit.

  https://www.ah.nl/zoeken?rq=Spruiten&searchType=global

 5. uien boer . Elburg

  He marcel 1.50 een kilo spruiten op de markt.als jij 7.50 wil betalen ,go! Maar zolang wij boeren gewoon 0.12 cent per kilo krijgen. Van die zelfde Ah. Of 0.02 cent voor een kilo uien .waar deze grutter gewoon 1,99 voor durft te vragen ik snap je dus niet .wij boeren krijgen het niet. Afz de medicijnman namens Rick uienboer uit Elburg

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).