Eerste duurzame restaurant van de stad staat in Zuilen | De Utrechtse Internet Courant Eerste duurzame restaurant van de stad staat in Zuilen | De Utrechtse Internet Courant

Eerste duurzame restaurant van de stad staat in Zuilen

Eerste duurzame restaurant van de stad staat in Zuilen

Zuilen heeft de primeur in Utrecht. Gisteren werd het eerste ‘Green Key-keurmerk’ toegekend aan restaurant deKleineBaron. Het bedrijf is hiermee het eerste restaurant in Utrecht dat belooft over te stappen op een volledig duurzame en milieuvriendelijke bedrijfsvoering volgens Green Key normen.

DeKleineBaron is het tweede restaurant, na Bolenius in Amsterdam, dat deze titel verdient. Green Key is een internationaal erkend keurmerk voor de toeristen- en horecabrance. Het bijzondere aan dit label is dat er vanuit een alles overkoepelende blik naar de bedrijfsvoering wordt gekeken.

Zo zijn er niet alleen strengere milieu-eisen wat betreft gas, water, licht en de inkoop van biologische, fair-trade en streekproducten, maar wordt de hele productieketen onder de loep genomen.

DeKleineBaron heeft duurzaamheidcontracten afgesloten met leveranciers van voedsel en drinkwaar en worden gasten en medewerkers van het restaurant uitgebreid geïnformeerd over de herkomst van hun producten.

Leefbaarheid vergroten

Daarnaast is deKleineBaron een voorloper in het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het Green Key keurmerk garandeert namelijk ook dat deKleineBaron een gezond werkklimaat schept voor haar werknemers, bijdraagt aan de kennisoverdracht in de horeca-sector, en de leefbaarheid van de wijk Zuilen vergroot door maatschappelijke projecten te sponsoren.

Eigenaars Niels Klein en Elise Baron zien het Green Key keurmerk voor restaurants als ‘een belangrijke stap in de maatschappelijke bewustwording omtrent duurzaamheid’. Niels Klein: ‘hopelijk maakt dit deel uit van een grotere omslag in de samenleving en gaan we uiteindelijk allemaal over op een duurzame leefstijl.’

1 Reactie

Reageren
  1. Robert Post

    FANTASTISCH resultaat voor dit jonge bedrijf. Ik hoop dat het streven van de Kleine Baron op grote schaal navolging vindt. En dat de Green Key-award een vergelijkbare waarde als de Michelin-ster en de Punten van de Guide Millau gaat krijgen. Overigens is de Guide Millau begonnen met de kwalificatie ‘Duurzaam Restaurant van het jaar’, die in samenspraak met Varkens in Nood, Natuur & Milieu en Greenpeace wordt toegekend. Benieuwd of De Kleine Baron volgend jaar die Duurzaamheidsprijs wint. Ik gun het ze van harte!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).