Eigenaar snoepwinkel Drop-Inn in Utrecht zoekt na 42 jaar een opvolger Eigenaar snoepwinkel Drop-Inn in Utrecht zoekt na 42 jaar een opvolger

Eigenaar snoepwinkel Drop-Inn in Utrecht zoekt na 42 jaar een opvolger

Eigenaar snoepwinkel Drop-Inn in Utrecht zoekt na 42 jaar een opvolger
Foto: Google Maps
Mary de Bruijn, eigenaar van de snoepwinkel Drop-Inn aan de Utrechtse Vinkenburgstraat, houdt er na 42 jaar mee op. Ze is op zoek naar een opvolger.

Mary de Bruijn, eigenaar van de snoepwinkel Drop-Inn aan de Utrechtse Vinkenburgstraat, houdt er na 42 jaar mee op. Ze is op zoek naar een opvolger.

Utrechters kunnen al sinds jaar en dag bij de speciaalzaak terecht voor drop, zuurstokken, chocolade, lolly’s en oud-Hollands snoepgoed.

“Toen ik 19 was, ben ik begonnen met de winkel”, vertelt De Bruijn, “maar er is meer in het leven dan werken. Ik vind het werken, met mensen omgaan, nog steeds ontzettend leuk. Maar ik ben klaar met ondernemen.”

Opvolger

Na 42 jaar Drop-Inn heeft De Bruijn geen plannen om een nieuwe weg in te slaan, laat ze weten. “Het doel is om een paar maanden per jaar naar Spanje te gaan.”

Ze zegt nog op zoek te zijn naar iemand die de snoepwinkel zou willen overnemen. Lukt dat niet, dan komt er in 2023 een einde aan Drop-Inn.

Wil jij DUIC steunen en een set ansichtkaarten ontvangen met de beste foto’s uit het boek DUIC in 2021? Voor 7,95 euro krijg je twaalf kaarten, van elke maand in 2021 één ansichtkaart. Met de aanschaf van de kaarten heb je niet alleen een herinnering aan 2021 – om op te hangen, te bewaren of te versturen – maar steun je ook de lokale journalistiek in Utrecht.

11 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Geen dropliefhebber persoonlijk, maar wel een hele leuke winkel. Dit soort uniek winkels verdwijnt helaas steeds vaker uit het straatbeeld om te worden vervangen door de zoveelste starbucks of febo.

 2. Pee

  Er zal wel weer een pizza tent in komen.

 3. De wandelaar

  Ik zal je missen, Mary

 4. Jacob

  42 jaar, dank je wel Mary, voor 42 jaar met plezier een zakje bosvruchtendrop bij je te mogen halen.

 5. Scherpschutter

  Niets dan het diepste respect voor een ondernemer die erin slaagt om een winkel 42 jaar in leven te houden, wat voor een winkel dan ook.

  Utrecht verliest opnieuw een absolute topondernemer. Ga lekker genieten van een welverdiend pensioen.

 6. Frank

  altijd vaste prik om langs te gaan en drop te kopem om mee terug naar de US te nemen. Vooral de droplullen zijn hier erg geliefd. 🙂

 7. Erwin

  Al 35 jaar heimelijk verliefd op Mary….

 8. Zwaontjue

  Moet toch niet zo moeilijk zijn, om een opvolger te vinden ? ik lees tussen neus en lippen door, dat ze flexibele afspraken wil maken met eventuele overname kandidaten.

  Zal nog wel 42 jaar blijven bestaan ff vragen aan je ouders of ze alvast een deel van hun erfenis willen voorschieten en je boterham is gekocht. Iedereen blij.

 9. Guus

  Ik zal ook zeker het logo missen: zo vintage, zo’n prachtig voorbeeld van typografie jaren 70/80!

 10. Annet

  Onmisbaar, af en toe een half pondje zoete gemengde drop, nergens zo lekker. Om op te eten of weg te geven (een dankbare onregelmatige klant). Alle goeds voor jouw toekomst.
  En ik hoop : opvolging voor een volgens mij dus onmisbare winkel.

 11. Joseph

  Mijn vaste drop shop om all mijn Family in the USA van de lekkerste drop te voorzien. Oh ja mijn kleindochter kwam op highschool in de problemen met de droplullen ,lachen toch.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).