Feestelijke lancering boek ‘ZZP Utrecht’ - De Utrechtse Internet Courant Feestelijke lancering boek ‘ZZP Utrecht’ - De Utrechtse Internet Courant

Feestelijke lancering boek ‘ZZP Utrecht’

Feestelijke lancering boek ‘ZZP Utrecht’

Vormgevers, coaches, boekhouders, fotografen, communicatiedeskundigen, voorzitters, webbouwers, organisatiedeskundigen… Utrecht telt maar liefst 17.000 krachtige en kleurrijke zzp’ers. In aanvulling op elkaar maar ook afzonderlijk zijn zij succesvol, en van wezenlijk belang in de huidige economische markt. Om hun kracht te laten zien verschijnt er een boek over hen.  

De economische vooruitzichten zijn op z’n zachtst gezegd niet rooskleurig momenteel, ook voor zzp’ers. ’Maar gaat het slecht met de zzp’er? Helemaal niet! Utrecht heeft veel krachtige, ondernemende en kleurrijke zzp’ers en dat willen we laten zien’, zo stellen Leever en ’t Hart, beide zelf ook zelfstandig ondernemer. Leever is sinds 2005 eigenaar van tekst- en trainingsbureau de schone schrijfster en ’t Hart heeft sinds 1995 haar eigen Grafisch Ontwerp bureau. Zij gaf eerder al vier wijk-kookboeken uit over Overvecht, Zuilen, Kanaleneiland en Hoograven. Met hun initiatief, het ‘ZZP Utrecht’ boek willen deze ondernemende dames door middel van interviews en foto’s graag een inkijkje geven in het bestaan van zelfstandig ondernemers in de regio Utrecht. Daarnaast is het boek voor deelnemers een bijzondere manier van reclame maken voor hun eigen bedrijf.

In het boek staan 30 uitgebreide portretten van zzp’ers. Dat zijn deels bekende Utrechters, zoals filmmaker Frans Hofmeester, dichter Ingmar Heytze en kunstenaar Kees Wennekendonk. Maar ook veel onbekende Nederlanders, en 40 zzp’ers in het kort. De 30 portretten zijn gemaakt door de Utrechtse fotograaf Pieter van Leeuwen. In de interviews, gehouden door tekstschrijver Olga Leever, vertelt elke zzp’er zijn eigen verhaal. Over dromen, ambitie, lef, zoeken, vallen en opstaan. Over het waarom van een zelfstandig bestaan. Over overleven en leven. Het boek is een statement en laat zien wat een kracht en verscheidenheid Utrecht aan zelfstandige professionals biedt. 

De Utrechtse Wethouder van Economische Zaken, Mirjam de Rijk, krijgt vanmiddag in Seats2Meet het eerste exemplaar van ‘ZZP Utrecht’ uitgereikt door  initiatiefneemster Puck ‘t Hart.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).