De Fietskoerier gaat groente, fruit en vlees van Local2Local bezorgen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De Fietskoerier gaat groente, fruit en vlees van Local2Local bezorgen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De Fietskoerier gaat groente, fruit en vlees van Local2Local bezorgen in Utrecht

De Fietskoerier gaat groente, fruit en vlees van Local2Local bezorgen in Utrecht
Karen Poot van De Fietskoerier en Wietse Slob van Local2Local bezegelen hun samenwerking. Op de fiets Martijn de Groot van De Fietskoerier.
Local2Local en De Fietskoerier gaan lokale, duurzaam geproduceerde voedingswaren op een duurzame manier bij Utrechters brengen.

Local2Local en De Fietskoerier gaan lokale, duurzaam geproduceerde voedingswaren op een duurzame manier bij Utrechters brengen.

De Fietskoerier is een bekende partij in Utrecht. Sinds 2004 vervoeren zij pakketten door de stad en regio. Karen Poot, mede-eigenaar: “We willen de stad mooier en gezonder maken. De busjes eruit, de fietsen erin. Het gaat de goede kant op met Utrecht.”

Local2Local is een corporatie van boeren, consumenten en andere afnemers met een lokale, korte voedselketen. De boeren van Local2Local produceren rondom de stad Utrecht. Poot: “Onze visie sluit heel mooi aan bij die van Local2Local. Een mooie, schone en duurzame wereld. Wij hebben de kennis van de logistiek in de stad, Local2Local heeft een prachtig product.”

Sinds deze week bezorgt de Fietskoerier de pakketten met lokaal voedsel, de Food-y-Bags, in Utrecht aan huis voor consumenten. In een pakket zitten boodschappen van producenten met een eigen, transparante voedselketen uit de regio.

Voor de toekomst zijn er alvast mooie plannen. Wietse Slob: “De singel in Utrecht gaat open. Vanaf dan kunnen we onze producten vanaf het platteland, net als vroeger, met een boot via de Kromme Rijn naar de stad vervoeren. Ter plekke wordt het dan met de fiets aan huis bezorgd.”

3 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Prachtig. Een mooi initiatief zodat mensen in de bijstand of aow’ers lokale producten kunnen gebruiken voor hetzelfde bedrag dat ze anders in de dure biologische winkel zouden uitgeven. O nee, wacht, gewone mensen hebben helemaal geen geld hier voor, dir moeten van een paar tientjes per week voor het hele gezin inkopen doen bjj de goedkoopste supermarkt die ze kunnen vinden. Dit is alleen leuk voor de bakfietsende elite in utrecht oost.

 2. René

  @JdV: Mensen in de bijstand en AOW’ers hebben alle tijd om zelf naar de winkel te gaan. En als ze het kopen van (overbodige) vleesproducten achterwege laten, kunnen ze hun boodschappen ook prima bij een biologische winkel doen.

 3. Bootie

  @ JdV

  Groente en fruit zijn vaak niet duurder bij een biologische winkel, zeker omdat het vaak Nederlands groente en fruit is iet de omgeving. Overigens ligt het zelfde groente en fruit bij de Lidl. dat is namelijk in grote ratelen biologisch groente en fruit.

  Nederlandse groente uit pot en blik bij de bio-super zijn nagenoeg even duur (misschien 10 cent duurder) dan die bij een normale super. Ongeveer 79 cent.

  Hangt er dus volledig van af wat je koopt of het duur is bij de bio-super. Ik kan er goedkoop boodschappen doen. Zelf met een salaris op minimum-niveau, want culturele sector.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).