Firma Pickles, Burgers and Wines opent tweede vestiging aan de Biltstraat | De Utrechtse Internet Courant Firma Pickles, Burgers and Wines opent tweede vestiging aan de Biltstraat | De Utrechtse Internet Courant

Firma Pickles, Burgers and Wines opent tweede vestiging aan de Biltstraat

Firma Pickles, Burgers and Wines opent tweede vestiging aan de Biltstraat
De populaire hamburgertent Firma Pickles, Burgers and Wines aan de Drieharingstraat krijgt een tweede vestiging. Op de Biltstraat waar nu nog restaurant CROP is gevestigd opent volgende maand de tweede zaak van Firma. 

De populaire hamburgertent Firma Pickles, Burgers and Wines aan de Drieharingstraat krijgt een tweede vestiging. Op de Biltstraat waar nu nog restaurant CROP is gevestigd opent volgende maand de tweede zaak van Firma. 

Eigenaar Joris Visser, die met zijn hamburgerzaak eerder ook al succesvol vestigingen opende in Scheveningen en in de Rotterdamse Markthal, ziet in de Biltstraat een mooie locatie. “Het is een mooi hoekpand in een straat die steeds meer in opkomst is. Er is veel nieuwe horeca in deze buurt en ik denk dat de mensen hier een goede hamburgerzaak wel kunnen waarderen.”

CROP heeft het net iets langer dan een jaar volgehouden op de Biltstraat. De eigenaren hebben besloten zich meer te gaan richten op hun koffiezaak 30ml, waar binnenkort een tweede vestiging van opent in Leidsche Rijn.

Per 1 oktober opent de nieuwe zaak van Firma aan de Biltstraat.

Gekoppelde berichten

22 Reacties

Reageren
 1. John

  Paddestoelen, die Burgertenten. Als paddestoelen op een vochtige herfstdag schieten ze uit de grond.

 2. DJ Khaled

  Another one!

 3. Foodie

  En als we nu eens alle 149 hamburgerzaken in onze stad herhuisvesten in de Hamburgerstraat en daarbuiten horeca-ondernemers de ruimte bieden die WEL een hart hebben voor lekker eten en origineel concept?

 4. Objectivist

  De markt dicteert het aanbod en de vraag naar hamburgers is gigantisch. Dat 98 van die 100 burgerbars nog geen goede hamburger zou herkennen als er 1 op hun gezicht zou zitten, laat dit onverlet.

  U vraag om smakeloos slachtafval met conserveringsmiddelen en kunstkaas op een broodje voor 700% marge? Dan zult u het krijgen ook.

 5. Gas

  @Foodie, dat denk ik nu al jaren, geen één burgertent in de Hamburgerstraat, zou een uitgelezen kans zijn, publicitair gezien, en als je je mond wil afvegen even naar de Servetstraat, dorst? Hup naar de Waterstraat etc.

 6. Joris

  Eens met de kritiek op teveel hamburgertenten. wederom een voorbeeld van doorgeslagen marktwerking. Wat de stad wel nodig heeft is sterk bestuur dat dit gewoon goed regelt. Een door de overheid bepaald maximum aantal restaurants per keuken / voedseltype zorgt ervoor dat mensen gevarieerd gaan eten. Ik zie alleen maar dikke mensen op straat. Ook suikerwater en chocolade moeten aan banden voor t algemeen nut. Mensen hebben gewoon meer begeleiding nodig met belangrijke zaken en waar nodig een (zacht) dwingende hand.

 7. Objectivist

  @Joris 25/8/2016 – 21:13

  De overheid die voedsel reguleert… Dat hebben ze o.a. in de Sovjet Unie al eens geprobeerd. Het bleek geen onverdeeld succes. Goed, ze waren allemaal graatmager (dat dan weer wel), maar het bleek toch dat mensen het niet zo fijn vonden om 5 uur in de rij te staan bij de bakker voor -met wat geluk- een half brood van drie dagen oud.

 8. R_Utrecht

  Wat jammer dat crop stopt, ze hadden uitstekende salades. Gelukkig ook groot fan van Pickles: mooie aanvulling op de Biltstraat en ik vind dat het mooie hoekpand goed past bij de firma. Ik zal hier dan ook met regelmaat te vinden zijn:).

 9. Fabian

  Zoveel echte hamburgertenten zijn er toch niet? 3 x smakers, 2 pickels, 1 hamburger en die nieuwe op het Neude.

  Ik vind het een mooie aanvulling op die plek van de stad.

 10. katja

  Wat is dat toch met die hamburgers ? Ook al een op de Amsterdamsestraatweg die thuis bezorgd (kan niemand meer een hamburgertje bakken ?) Zo gaat Nederland de VS achterna met te dikke mensen.

 11. Michiel B

  @Objectivist: Voedsel wordt al tijden ontzettend streng gereguleerd. Al eeuwen zijn er wetten en regels voor broden en de productie daarvan. Beetje historisch perspectief kan geen kwaad.

 12. Peter Schum

  “Doorgeslagen marktwerking”. Geen econoom die daar een touw aan vast kan knopen. Marktwerking slaat niet door, en marktwerking kun je ook nog niet direct zien als in korte tijd meer hamburgertenten openen. De enige conclusie die je nu kunt trekken is dat er veel verwachte vraag is naar hamburgers, ik weet niet waar dat op gebaseerd is, maar je ziet in elk geval dat Pickles, Smakers en de Burgerbar populair zijn als je er langs loopt.

  Marktwerking is een reactie op het aantal burgertenten en de vraag naar hamburgers. Het zal misschien op den duur maken dat hamburgers goedkoper worden, of niet meer rendabel, en dan vallen de minst populaire vanzelf om. Ook niks om je zorgen over te maken dus.

  Tot die tijd loont het voor alle reaguurders hier om niet teveel tijd te besteden aan klagen over wat je níet fijn vindt, maar geld uit te geven aan dingen die je wél fijn vindt.

 13. Objectivist

  @Michiel B 26/8/2016 – 9:49

  Er zijn wetten, regels en directieven die de veiligheid van het eten van een brood garanderen. Daar is weinig mis mee. Wetten die dicteren of u een brood (of hamburger) mag eten zijn er niet. Gelukkig, want dan leeft in u een totalitaire staat. Een beetje binnen de context blijven kan ook geen kwaad.

 14. herman

  Mis nog Nutella winkels in Utrecht. In Amsterdam zie je die overal, waarom nog niet in Utrecht?

 15. cico

  Objectivist moet niet zo ouwehoeren over zaken die hij niet snapt. Zoals de geschiedenis van de Sovjet-Unie of hamburgers gemaakt van ‘smakeloos slachtafval met conserveringsmiddelen en kunstkaas’. De peperdure hamburgers uit die restaurants zijn juist gemaakt van fancy gehakt uit Japan of Argentinië, daar adverteren ze volop mee. Denk je nou echt dat een klant niet in de gaten heeft als de hamburger naar knakworst of frikandel smaakt vanwege seperatorvlees en ander ‘slachtafval’?
  Slachtafval is trouwens een kutwoord, want het is juist zeer smaakvol en relatief een stuk gezonder qua voedingsstoffen (mineralen, ijzer, vitamines) dan spierweefsel. Conserveermiddelen zijn doodnormaal en noodzakelijk, tenzij je graag een voedselvergiftiging oploopt.

 16. Objectivist

  cico 26/8/2016 – 13:16

  Ja. Want in de Sovjet-Unie stonden ze niet 5 uur in de rij bij de bakker voor een half brood, begrijp ik, maar was een overdaad aan voedsel vrijelijk voor iedereen beschikbaar bij de staatswinkels? LOL!

  Verder lijkt u niet helemaal te begrijpen wat gehakt is. Gehakt is per definitie gemalen restvlees met bindweefsel en vetten. Ergo: slachtafval. Anders is het geen gehakt, maar tartaar. Puur rundvlees. Denkt u nu werkelijk dat die peperdure hamburgers van premium vlees gemaakt worden? Dat zou opzich al een doodzonde zijn en je krijgt dan een burger die niet te vreten is. Negen van de 10 hamburgers in Utrecht bestaan gewoon uit die smakeloze rommel, ook bij de wat prijzigerige burgertenten.

  Conserveringsmiddelen zijn totaal overbodig als u uw vlees gewoon vers bij de juiste bronnen koopt. Ik eet nooit vlees met conserveringsmiddelen. Letterlijk nooit.

 17. cas

  Er is in het centrum wel een verschraling van het aanbod aan het ontstaan. Gelukkig is er buiten het centrum wel voldoende aanbod van goede restaurants die ook wat anders dan burgers en bbq geroep serveren.

 18. Henry

  Volgensmij zijn het onze fijne studenten die massaal naar de burgertenten lopen. Dus ja, er is vraag naar.
  Neemt dat weg dat er teveel van in de stad zijn? Nee dat neemt dat niet weg. Er is zoveel moois te ontdekken op culinair gebied (ook voor hamburgerprijzen). Gemiste kans weer!

 19. Substantivist

  De oorzaak van die verschraling waar men hier over zit te zeiken ligt natuurlijk niet bij de ondernemers die een hamburgerzaak openen, maar bij het gebrek aan ondernemers die iets anders willen beginnen.

  Ik vind het trouwens helemaal niet zo schraal in Utrecht. Vooral op DUIC slaat de verschraling toe, maar als ik door de stad loop of boeken of platen koop of in de kroeg zit of naar de film ga vind ik het allemaal heel plezierig. Misschien zit daar ook wel een oplossing voor al dit zure geneuzel.

 20. JdV

  Ach waar maken we ons druk om. Deze tent houd het ook een jaartje vol en is dan weer weg, vervangen door de volgende hype. Verstandige mensen eten in goede restaurants en blijven ver van deze bakfiets hipsterbaardjes tenten. Gelukkig zijn er nog genoeg restaurants die hier al decennia zitten, goede kwaliteit leveren en zonder al die opsmuk en poeha een tevreden publiek bedienen. Gewoon boycotten die hamburgertenten dan zijn de eigenaren hopelijk snel failliet.

 21. FD

  Prima idee, laat het gaan.
  We kijken in april 2017 verder wat er op die locatie te koop is.
  (geen burgers)
  Dat is met zoveel leuk bedoelde tentjes/winkeltjes in de stad.
  Helaas blijven de vaak jonge (onervaren) ondernemers met de gebakken peren zitten.
  Belastingdienst/Bank/Huisbaas gaan altijd voor.

 22. Ben

  Prima tent die pickles, de enige met ook een lekkere vega burger. En limoncello.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).