Gedupeerde sushi-zaak snapt niks van commotie: “Krijg normaal alleen goede recensies” | De Utrechtse Internet Courant Gedupeerde sushi-zaak snapt niks van commotie: “Krijg normaal alleen goede recensies” | De Utrechtse Internet Courant

Gedupeerde sushi-zaak snapt niks van commotie: “Krijg normaal alleen goede recensies”

Gedupeerde sushi-zaak snapt niks van commotie: “Krijg normaal alleen goede recensies”
Jetset Sushi is gisteren ineens één van de bekendste plekken van de stad geworden om je sushi af te halen. Nadat een klant op Facebook niet tevreden was over hoe er op haar klacht werd gereageerd, schakelde ze het populaire Klantenservice-account in. De pagina van Jetset Sushi werd vervolgens bestookt met duizenden slechte recensies en reacties. “Misschien schakel ik wel een advocaat in.”

Jetset Sushi is gisteren ineens één van de bekendste plekken van de stad geworden om je sushi af te halen. Nadat een klant op Facebook niet tevreden was over hoe er op haar klacht werd gereageerd, schakelde ze het populaire Klantenservice-account in. De pagina van Jetset Sushi werd vervolgens bestookt met duizenden slechte recensies en reacties. “Misschien schakel ik wel een advocaat in.”

Eigenaar, Mesam Ghasemi, heeft vanwege de ontstane commotie gisteravond een medewerker ontslagen. Een klant liet telefonisch weten ziek te zijn geworden van de sushi die ze had besteld. Zij was vervolgens niet tevreden met de manier waarop de klacht werd verholpen door het bedrijf. Om dat duidelijk te maken stuurde ze ook nog een klacht in via Facebook. Hierop kreeg ze de reactie dat ze waarschijnlijk zwanger was en niet zo moest zeuren.

Ghasemi laat weten dat een medewerker de klachten niet goed heeft afgehandeld en wil daar namens zichzelf en het bedrijf zijn oprechte excuses voor aanbieden. Maar de gang van zaken zoals die naar buiten is gekomen is iets anders in de ogen van de eigenaar. “Wat ik begreep van die medewerker is dat de klant heel boos opbelde en dreigde een slechte recensie op Facebook te zetten. Daarop heeft de medewerker uiteindelijk gezegd: ‘Je doet maar waar je zin in hebt’. Hij had het idee dat deze klant gewoon haar geld wilde terughebben.”

Dat deed ze en de sushi-zaak werd vervolgens slachtoffer van de fanbase van het onrust zaaiende Facebook-account Klantenservice. Die zeiden: “Het lijkt mij echt hilarisch om je zaak finaal kapot te maken met de hulp van onze 260k volgers.” En dat heeft Ghasemi geweten. “Ik heb nu toevallig dit telefoontje opgenomen omdat ik zag dat je een 030-nummer hebt, maar ik word sinds gisteravond echt bestookt met nepbellers. We worden al de hele dag voor de gek gehouden door mensen. Ik snap er niks van. Ik heb echt niks verkeerds gedaan. Er is voor zover ik weet nog nooit iemand ziek geworden van onze sushi.”

De zaak aan de Amsterdamsestraatweg is nog niet zo lang open en de recensies die het bedrijf via Thuisbezorgd en Facebook kreeg waren goed. “Maar duizend man die in 20 minuten mijn bedrijf zo slecht mogelijk beoordelen. Daar is niet tegenop te werken. Heb daarom ook de pagina verwijderd, maar nu zijn er alweer nep-pagina’s aangemaakt. Als dit blijvende schade voor mijn zaak oplevert, moet ik misschien wel een advocaat inschakelen.” zegt Ghasemi.

Tot slot wil de eigenaar nog duidelijk maken dat hij excuses heeft gemaakt aan de betreffende klant maar daar nog geen reactie op heeft mogen ontvangen. De betreffende klant laat aan DUIC weten nog niet persoonlijk excuses te hebben ontvangen. Wel had ze gisteravond last van iemand die op haar raam timmerde en van een aantal anonieme telefoontjes.

18 Reacties

Reageren
 1. [email protected]

  Eigenaar, Mesam Ghasemi, wat een vreemde naam voor een Japaner, echte Sushi haal je toch echt bij de Japaner, net zoals Gyros bij de griek, en kapsalon bij de Turk, en een heerlijke Pizza bij de Italiaan.

 2. Kees

  Is dit nou hoe we tegenwoordig met elkaar omgaan? Een mevrouw zegt ziek geworden te zijn door de sushi (is dit zo?) en haar klacht hierover wordt niet netjes behandeld. Erg vervelend, shit happens. Maar vervolgens moet het bedrijf dus ‘kapot’ gemaakt worden? Volledig buiten proportie.

 3. Peter

  @[email protected]

  Ja, maar waar dan? Zelfs de enige goede, Konnichiwa aan de Maria plaats, heeft nu alleen nog maar Wongs en Chins achter de balie…

  Alleen die aan de Voorstraat is enigszins niet helemaal smerig, maar er is bij mijn weten geen een sushibar in Utrecht die kan tippen aan een echte Japanner in den Haag, Amsterdam of Rotterdam.

 4. Berend

  De laatste alinea is veelzeggend. Meneer de sushiroller lult alles wat krom is recht en stuurt ondertussen z’n vriendjes erop uit om die dame te terroriseren. Louche figuur dat de negatieve publiciteit meer dan verdient.

 5. Willem

  @geenstijl: koop jij je Toyota ook alleen maar bij een japanner?

 6. harry

  Deze zaak heeft zichelf zo te kakken gezet gisteren. Ook openbaar op facebook maar geen excuses willen aanbieden en tegen de mensen in gaan. Biedt je gewoon publiekelijk je excuses aan, dan was het nooit zo uit de klauwen gelopen.

 7. Gerrit

  Wat een naar artikel. Het heeft weinig nieuwswaarde en is pure drama.

  Hoog telegraaf gehalte.

 8. A-Utrecht

  Oh ja, Geenstijl? Vandaar al die autochtone Nederlanders die allemaal restaurants hebben waar Hollands kost wordt geserveerd, van stamppot to stukgekookte aardappels met draadjesvlees? Al die fusion-restaurants? Franse keuken, door Franse eigenaars? Alsjeblieft zeg…

 9. Dien Meibos

  Die sushi tenten zijn de nieuwe shoarma zaken ze schieten als paddestoelen uit de grond. De kwaliteit is over het algemeen niet echt best. Als je goed wil eten moet je niet naar een sushi tent gaan.

 10. [email protected]

  Voor de culinaire kenners onder de reaguurders, de AH in Vleuterweide heeft een shop met originele Japanse sushi koks die dit op traditionele wijze bereiden, en geloof mij het smaakt super.
  En ik koop mijn auto niet bij een Japanner, maar bij een Engelsman omdat het een Engels merk is, en mijn tweede auto in Italië.

 11. Melf

  @Peter: maak je geen illusies. Een paar maandjes terug had ik nog een Japanse vriendin op bezoek en die moest smakelijk lachen om het Konnichiwa bord wat daar ergens in de stad hangt. Blijkbaar spreek je die tekens wel uit als konnichiwa, maar betekenen ze dat niet. Aan een restaurant dat niet eens de moeite neemt om het juiste tekentje te googlen is natuurlijk niks authentieks.

  Maar de verfijnde keuken wordt nu eenmaal niet echt gewaardeerd in Nederland. De Hollander spaart liever 3 euro uit en eet iets wat er een klein beetje op lijkt, gemaakt door mensen uit een totaal ander land. In de heerlijke ambiance van een all you can eat vreetschuur. Of nu de bezorg ”””””””””’Japanner””””””””””” op de scooter die je op befeeld Japanse manier uitscheldt.

  Het woord wasabi is niet eens op de site te vinden. Sake? Nope. Dan tenminste nog octopus of groene thee? Nee, hier heb je een zalmrol met roomkaas, komkommer en avocado. Met een blikje fanta of redbull. Lekker exotisch.

  Noem het dan gewoon Hollandse rijstrolletjes ipv Japanese cuisine. Ik mis alleen nog de leverworstsushi met een vlaggetje erin. Of een shoarmaschotel erbij voor 5 euro, maar alleen op dinsdag, dat is sushishoarmadag

 12. Wendy

  Maneki is echt een goed Japans restaurant met heerlijke sushi, die gerund wordt door Japanners. Ze zitten op de Nachtegaalstraat. Zelf heb ik ook een keer bij Jet Set besteld en ik was niet tevreden. Mijn recensie van 9 januari is te lezen op JustEat.nl.

 13. Jeroen Kaakdorst

  En over de uit de hand gelopen “demonstratie” op het Stadhuisplein gisteravond wordt in alle toonaarden gezwegen…

 14. Joe

  Ik ben het helemaal eens met @Kees: het moedwillig virtueel terroriseren van deze onderneming is totaal buiten proporties. Maar goed: kennelijk is dit inderdaad de manier waarop we met dit soort dingen omgaan.
  Eveneens is duidelijk dat de uitbater en het personeel van dit eethuis geen kaas heeft gegeten van basale gastenbejegening. Iedereen die in de horeca werkt moet weten dat je gasten met klachten over het eten in eerste instantie serieus moet nemen, hoezeer je het ook met ze oneens ben. Het laatste wat je wil is een scène midden in je zaak (of op het internet) ten overstaan van al je klanten. Bied ze meteen een vorm van genoegdoening aan (als is het maar een kopje koffie of een gratis portie sushi voor de volgende bestelling) en zorg ervoor dat het verhaal dat ze over je zaak vertellen uiteindelijk toch positief is.

  Laat het een les zijn voor alle thuisbezorgers die voornamelijk afhankelijk zijn van Facebook e.d. Nogmaals: ik vind deze wraakactie walgelijk, maar zo gaan deze dingen tegenwoordig nu eenmaal.

 15. Toine Goossens

  @Kees en @Joe, Inderdaad dit soort acties deugt niet. Zelfs als de klacht terecht is, is dit een terroristische daad.

  De reactie van deze klant is vergelijkbaar met die van de ophitsers bij het stadhuis. De bisschop van Utrecht, Eijk, oefent terreur uit om de liberale katholieken de gebouwen uit te jagen. Zijn doel is alles afnemen.

  Dat moet stoppen. Omgangsvormen die als doel hebben de ander de grond in te trappen zijn verwerpelijk.

 16. Jeannette

  Erg jammer dat sociale media zo wordt misbruikt. De prijs-kwaliteit verhouding was heel goed! Heb meerdere keren besteld en de mensen die ik daar heb gezien, hadden echt passie voor het eten. Ik ben altijd zeer vriendelijk behandeld. Ik hoop dat deze zaak hier niet aan onderdoor gaat.

 17. Michel

  Het is een toptent met een hele vriendelijke eigenaar! De eigenaar is geen Jap maar de sushichefs zijn echte Japs.. spreken amper nederlands. Wij eten hier zeer regelmatig en nooit klachten.

 18. Shirin

  Beste sushi ooit. Vers & kwaliteit. Mensen kunnen ook zeuren kom op. Als je het zelf koopt of maakt kan je niet zo klagen..dan was her maar een foutje maar als je bestelt moet het 5 stèren hebben lol

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).