Gemeente Utrecht haalt investeringen naar voren om ondernemers te helpen Gemeente Utrecht haalt investeringen naar voren om ondernemers te helpen

Gemeente Utrecht haalt investeringen naar voren om ondernemers te helpen

Gemeente Utrecht haalt investeringen naar voren om ondernemers te helpen
Wethouder Economische Zaken Klaas Verschuure was te gast bij DUIC in Zaken. Hij zei daar onder meer: “Anticyclisch investeren kan ondernemers helpen om nu alvast wat extra omzet te halen uit projecten die eigenlijk pas voor 2022 of nog verder vooruit, op de planning staan.”

Wethouder Economische Zaken Klaas Verschuure was te gast bij DUIC in Zaken. Hij zei daar onder meer: “Anticyclisch investeren kan ondernemers helpen om nu alvast wat extra omzet te halen uit projecten die eigenlijk pas voor 2022 of nog verder vooruit, op de planning staan.”

“Het ondersteunen van ondernemers houdt natuurlijk een keer op?”, vroeg presentator Gert-Jan Jansen aan onze wethouder. Op een gegeven moment is de bodem van de gemeentelijke schatkist bereikt. Maar volgens de wethouder zijn er nog voldoende manieren om ondernemers te ondersteunen, zodat banen behouden blijven.

Een daarvan is om investeringen van de gemeente die voor de toekomst gepland staan, zoals groot onderhoud of bouwplannen, naar voren te halen.

In DUIC in Zaken praat presentator Gert-Jan Jansen – zelf al 28 jaar ondernemer – met ondernemers en ondernemende mensen uit de stad over dromen, ambities, innovaties, tips en worstelingen.

Heb je vragen, opmerkingen, aanvullingen of ideeën voor deze nieuwe reeks DUIC in Zaken? Grijp je toetsenbord en mail ons op [email protected]

11 Reacties

Reageren
 1. Don

  Wat de wethouder zou moeten zeggen is dat de gemeentelijke D66 en de groen links schatkist geen bodem kent. Zonder met de ogen te knipperen zullen ook de toekomstige (gemeentelijke) belastingen er door gejast worden aan zaken waarmee alleen de eigen achterban ondernemers (horeca cultuur te dure bouwprojecten) baat bij heeft op de voor de gemeentelijke bekende manier van overschrijdingen en blunders. Inwoners van Utrecht zullen nog jaren gebukt gaan onder de steeds verder toenemende gemeentelijke belastingen van dit college.

 2. Juut

  Camping Ganspoort!! 😉

 3. Rabe

  Doe de restaurants toch open. De ondernemers hebben de boel goed op orde. Het is veiliger dan met z’n allen de binnenstad in. De regering loopt achter de feiten aan.
  We hebben een ander kabinet nodig. Geen prestige maar de juiste beslissingen voor de ondernemers.

 4. Katja

  Investeren ? Bij een investering verwacht je rendement terug, dit zijn kosten. Geld weg.

 5. Manou De R.

  Er is vast nog wel een bak met geld “over” ergens voor het maandelijks een ander kleurtje geven van de afvalpascontainers in de stad.

 6. karla

  Onderhoud en bouwplannen? Dat zijn momenteel al de sectoren die goed draaien. Ik kan tegenwoordig nergens meer behoorlijk mijn ochtendwandeling uitvoeren omdat ik overal struikel over de bouwsteigers, driedubbelgeparkeerde klusbussen, wegafzettingen, dixi’s, koffieketen en big bags met zand of granuliet op de stoep of weg.
  Goed dat die nog werk hebben, en het levert nu waarschijnlijk wat minder overlast op dan in normale tijden, maar kunnen we niet beter de cultuursector en de winkeliers steunen?

 7. Frank

  De Utrechtse binnenatad zou het bezoeken niet waard zijn zonder de talloze horecazaken die zorgen voor de gezelligheid, het vertier en het uitgaansleven. Hard werken, risico lopen en nu aan een zijden draadje hangen vanwege iets waar zij niets aan kunnen doen. De ambtenaar merkt daar niets van. Eet zijn bammetje, sluit om 5 uur zijn computertje, wandelt naar zijn fietsjr en krijgt zijn kerstpakket en 13e maand. Problemen? Ben je gek. Om nu de barmhartige Samaritaan uit te hangen is zo vreselijk misplaatst. Ondersteun de middenstand,

 8. Nina

  Ik dacht dat we in Utrecht al ver in de min stonden vanwege corona. Daarna hebben we nog 6 miljoen besteed aan cultuur en nu kunnen we ook nog wel investeringen naar voren halen? 🤨

 9. Bert

  “Op een gegeven moment is de bodem van de gemeentelijke schatkist bereik”

  Ik dacht dat we al ruim 10 jaar geleden die bereikt hadden. Was de huidige schuld (voor corona tijd) niet al zo’n 1,5 miljard?

 10. MJPD

  @Bert
  Gemeentelijke schatkisten kennen geen bodem. Dat kan namelijk onbeperkt worden aangevuld vanuit de jaarlijkse gemeentebelastingverhogingen op WOZ, afval, parkeren en parkeervergunningen.

  Het geld bij voorbaat al over de balk smijten in een bodemloze put wordt dan heel eufemistisch “investeringen naar voren halen” genoemd. In 2022 krijgt u als belastingbetaler namelijk de rekening hiervan gepresenteerd.

 11. HArry

  Ik dacht even wat meer respect te krijgen voor de gemeenteambtenaren.

  Ik dacht namelijk heel veen te lezen dat de gemeentemedewerkers een deel van hun loon belastingvrij (het is tenslotte gemeenschapsgeld waar al 5 keer belasting over geheven is) aan de horeco ondernemers zouden schenken.

  Maar helaas.

  Maar omdat de Utrechtse gemeenteambtenaar moeite hebben met een hun eigen weiniggroenethische ABP zouden ze een uit solidariteit een salariskorting moeten invoeren voor voedselbanken en daklozenopvang.

  Dat ons planeetreddende college dit nog niet heeft doorgevoerd geeft maar weer aan waar de prioriteiten liggen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).